GSC Futbol Nöbeti | Hedef #25

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1729778086136.webp

slota bulaşanın 2 gram aklı yoktur maalesef knk özellikle sitelerden oynayanlarda

kıbrıs mıbrısta belki keyfine oynarsın 3-5 de
Geçen kuzeni ziyarete gittim

Tabletten yansıtmış televizyona meyve şeker yunan tanrıları falan 1000x kovaladık baya eğlenceliydi ama donumuza kadar alındı tabii

Bil bakalım kuzen hangi takımlı :asd: hakkaten kafasız adam işi

Madem rakiplerden oyuncu beğeniyoruz jelerte 9 milyona verene kadar Pragtan Krejc cekseydik sol stopere .. Girona aldı 8 milyona herif zenciler kadar atletik ve güçlü

@Ali Bektaş

Sol ayakli sol stoper onersene atlet
Önce free düşürebileceklerimiz:
Alaba (yaşlandı sakatlandı düşüşte ama ÖzCimbomlu)
Boscagli (atlet değil ama sol bekte de oynatabiliriz, kontratı bitiyomuş diye okudum geçen)
I.Martinez (hiç atlet değil ama iyi savunmacı ve feci teknik, çok ağır da değil 1-2 sezon idare eder)

Gelelim bonservislilere:
Igor (çok beğeniyorum en çok istediğim adam, Brighton oynatmıyordu ama oynatmaya başladırlar. inş yeniden keserler de bize düşer. keserlerse 10-15m gibi bir paraya düşürebiliriz her kuruşuna değer)
Morato (bu herif acayip adamdı ama Benfica'da büyük bir sakatlık yaşayıp formayı kaybetti. Forest düzgün oynatmıyor baya uyguna alabiliriz süper bir herif ama tekrar sakatlanır mı bilmiyorum)
Struijk (Leeds çıkamazsa belki alırız sol bekte de oynayabiliyor kalite bir herif)
Arrey-Mbi (biraz kafasız bir herif galiba sakatlık sorunu da var ama baya uyguna alınabilir, iyi atlet ve altyapısı iyi)
S. Coulibaly (çok beğendim bu herifi bir sene sözleşmesi kalacakmış yazın ama herhalde bize düşmez o yüzden altlara yazdım)
Nathan Zeze (bu çocuğu da geçen ilk defa izledim hiç fena değil ama biraz ağır fakat hayvan gibi. daha da kalınlaşır daha da hayvan gibi olur gibi görünüyor)

Bence şöyle de yapabiliriz, Ahmetcan Kaplan veya Yasin Özcan gibi yerli bir genco alıp Abdülkerim ile rotasyona sokup orayı öyle götürebiliriz

stoepr göbeğinde kesinlikle davinson oynamalı

aksi düşünülmemeli bile
Ben kesinlikle tam tersini düşünüyorum, dün rakipten yediğimiz tek organize atak ilk golleriydi. İlk gole bir bakalım.

Sara top kaybından sonra Davinson baskı için orta saha çizgisine kadar gelmiş, Davinson 'u bunun için suçlayamam Davinson sahanın neresinde oynarsa oynasın o baskı için gidecek ilk adamdır zaten
1.webp

Davinson baskı için buraya kadar gidince haklı olarak kalan 2 stoperimiz Abdülkerim ve Kaan birbirine yaklaşıp merkeze geliyor ama Davinson orda topu alamayınca Abdülkerim ve Kaan haklı olarak merkezde Baido ve Zeneli 'nin başında bire bir kaldılar. Savunmamızın sol tarafına koşuyu atan Hedlund bomboş bir koşu yakaladı Yunus kontrol edemeyince rahatça defansın arkasına gidip asistini yaptı

2.webp

Burada Davinson 'a ön alana baskıya gittiği için, Abdülkerim 'e merkeze geldiği için hatta o alanı kapatamayan Yunus 'a bile kızamam herkes doğru şeyi yapmaya çalışıyor ha Davinson orda topu kesememiş, Yunus pasın atılmasına engel olamamış olabilir ben bunlara kızmam açıkçası

Davinson 'u merkez stoperde kullanacaksak geri kalan 2 stoperin birbirine sürekli yaklaştığı kenarlardan sürekli o boşlukları verdiğimiz pozisyonları daha çok izleriz. Aslında üçlü savunmanın merkez oyuncusundan ne beklediğimize göre değişir eğer 3-5-2 gibi oynayacaksak savunmanın merkezindeki oyuncunun pure defender olması lazım. Eğer savunmanın merkezindeki oyuncuyu Davinson gibi ileri çıksın atağı orda kessin oynucusuyla oynayacaksak kenarlardaki oyuncuların bayağı bek gibi savunmada pozisyon alıp daha 5-3-2 gibi bir dizilişte Davinson 'un tabiri cais ise ön tarafta 6 numara işi yaptığı bir düzende kullanmamız lazım

Mesela bunu 2. golde de örnek vereyim, Davinson bu pozisyonda kafayla topu uzaklaştırabilmiş olsa ne Barış 'ın pozisyon alma hatasını ne elle oynayıp penaltı yaptırmasını konuşmazdık.
3.webp

Mesela bu pozisyonda rakip sağ kenardan ortayı yapıyor ceza sahası içinde o topa kafayı vurabilecek tek oyuncu Qasem var, Davinson hem rakibin topla buluşmasını engelleyecek şekilde pozisyon almıyor hem de kafayla o topa müdahale edemeyince Barış 'ın penaltı pozisyonu yaşanıyor orada

Burada söylediğim şey Davinson yüzünden yedik 2 golü de diye suçlamak değil. Davinson çünkü merkezde kusursuz pozisyon alıp alanı tutacak oyuncu değil. Onun en iyi yaptığı şey ileride daha serbest rakibe basan bire bir hızıyla gücüyle rakibi yıldıran oyun. Tam tersine benim üçlü savunmanın merkezinde beklediğim oyuncu tipi pure defender dediğim tanıma kadromuz içinde en uygun oyuncu kim? Nelsson

Nelsson formsuzdur, o da hata yapmıştı meselesine de girmiyorum. Elimizde o rol için gelip merkezde pozisyonu alıp ceza sahası savunmasını şekillendirecek, rakibin pivot forvetiyle bire bir markaj oynayacak oyuncu Nelsson 'dur. Tabii bunu hali hazırda kadromuzda en uygun oyuncu olarak söylüyorum. Eğer gerçekten Okan Hoca Nelsson 'u kullanmak istemiyorsa da devre arasında oraya kendi Kevin Danso 'muzu Jonathan Tah 'ımızı kule savunma oyuncumuzu bulmamız gerekiyor

Aslında özetleyecek olursam eğer mevcut 3-5-2 oyununda kenarlarda Barış 'ın Sallai'nin filan olduğu oyunu oynamaya devam edeceksek derin savunma merkezini Nelsson 'a bırakırım. Yok illa Davinson 'un 6 numara gibi oynadığı oyuna devam edelim istiyorsak da kenar oyuncularını otutturup Jakobs 'un Boey gibi savunma oyununu oynayabilen bek oyuncularıyla 5-3-2 benzeri bir oyun oynanması gerekiyor

Yoksa 3-5-2 oynanırken savunma merkezinde Davinson çıksın bire bir çarpıssın oynamasını beklersek bu örnek verdiğim 2 gol gibi daha çok pozisyon izleriz

Önce free düşürebileceklerimiz:
Alaba (yaşlandı sakatlandı düşüşte ama ÖzCimbomlu)
Boscagli (atlet değil ama sol bekte de oynatabiliriz, kontratı bitiyomuş diye okudum geçen)
I.Martinez (hiç atlet değil ama iyi savunmacı ve feci teknik, çok ağır da değil 1-2 sezon idare eder)

Gelelim bonservislilere:
Igor (çok beğeniyorum en çok istediğim adam, Brighton oynatmıyordu ama oynatmaya başladırlar. inş yeniden keserler de bize düşer. keserlerse 10-15m gibi bir paraya düşürebiliriz her kuruşuna değer)
Morato (bu herif acayip adamdı ama Benfica'da büyük bir sakatlık yaşayıp formayı kaybetti. Forest düzgün oynatmıyor baya uyguna alabiliriz süper bir herif ama tekrar sakatlanır mı bilmiyorum)
Struijk (Leeds çıkamazsa belki alırız sol bekte de oynayabiliyor kalite bir herif)
Arrey-Mbi (biraz kafasız bir herif galiba sakatlık sorunu da var ama baya uyguna alınabilir, iyi atlet ve altyapısı iyi)
S. Coulibaly (çok beğendim bu herifi bir sene sözleşmesi kalacakmış yazın ama herhalde bize düşmez o yüzden altlara yazdım)
Nathan Zeze (bu çocuğu da geçen ilk defa izledim hiç fena değil ama biraz ağır fakat hayvan gibi. daha da kalınlaşır daha da hayvan gibi olur gibi görünüyor)

Bence şöyle de yapabiliriz, Ahmetcan Kaplan veya Yasin Özcan gibi yerli bir genco alıp Abdülkerim ile rotasyona sokup orayı öyle götürebiliriz

Bunlarin icinde realist olanm kimse o gelsin. Pozisyon bilgisi ve atlet olsun yeterli olacaktir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt