Sadri Baykam
Büyük Kaptan
- 12 Kasım 2015
- 26.757
- 26.556
- 1.988
Geçen seneyle arada 150 milyon yok. Geçen senenin en iyi oyuncusu Osimhen’i neden hesaba dahil ediyorsun?
Osimhen’i çıkardığında kaldı 75 milyon;
Muslera’yı ikame edecek bir kaleci için en az 20-25 milyon’u gözden çıkarmamız gerektiği net diye düşünüyorum. Kulüp tercihini en iyi yerli kaleciden yana kullandı. Adı anılan diğer kalecilerden daha kötü mü tartışılır. Son güne bırakıldığı için burada bir 5 milyonu çöpe attık, buna katılırım.
Kaldı 45 milyon;
Sallai, Singo karşılaştırması kıyas kabul etmez bile. Elbette Singo Sallai’den çok daha fazla katkı verecek. İkame ettiği stoper mevkisi de cabası. Verilen 30 milyon çok mu? Evet çok ama kadronu güçlendirmişsin.
Kaldı 15 milyon;
Bu paraya Sane, Jacobs, Frankowski almışsın. Jacobs geçen seneki kadrodan yine, Frankowski de zarar etmeden elden çıkarıldı. Gelelim Sane’ye. Sane geçen seneki Yunus’dan iyi oynar mı sorusuna. Geçen seneki Sane için burada anket açsak %99 oynar sonucu çıkardı sanırım. Bu net şekilde mevkiyi güçlendirmedir, Yunus gitmek istediğinde elin daha güçlü şekilde gönderirsin.
Yani geçen seneki kadronu güçlendirmek için Bayern’den Sane, sağ bek ve stoperi ikame decek Singo eklemesi yapmışsın ve bunun için 35 milyon harcamışsın. (Sane maaşından 5 milyon bonservis olarak yazdım) Üzerine bir de İlkay eklemişsin. Denkleme böyle bakmak gerek.
Her şeyi unut dönem başında dursun sana 150 m euro bonservis harcama hakkı ve bu oyunculara da yıllık toplam 40m euro maaş ödeme imkanı verse nasıl bir dönem geçirirdin bi yazar mısın
Buradaki herkese soruyorum şu şartlarla bi liste yapsınlar sonra o listeyi yapılmışla kıyaslasınlar en futboldan anlamayan adamın yapacağı planlama bile mevcuttan daha iyi olacaktır