GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
chat gptye yabancı hocaların puan ortalamasını sordum. Muhtemelen hatalı veriler var, kendim ayrıca tek tek bakıcam yazarım

Tamam — ben bunları araştırıp hesapladım. Kısa sonuç öncesi yöntem:

• Veri kaynağı: Transfermarkt’in her kulübün “Current and former staff / Manager history” sayfaları ve ilgili teknik direktör profilleri. (Aşağıda kaynakları belirttim).
  • Zaman aralığı: son 20 yıl = 19 Eylül 2005 — 19 Eylül 2025 (sorguyu buna göre yaptım).
  • Hesaplama yöntemi: “ağırlıklı puan ortalaması (points-per-game, PPG)” kullandım — yani her yabancı hocanın Transfermarkt’te listelenen Süper Lig maç sayısı ile o hocun PPG’sini çarptım, sonra toplam puanları toplam maç sayısına böldüm. Bu, tüm yabancı hocaların kulüpteki birlikte yarattıkları ortalama puan/maç değerini verir. (Not: Transfermarkt her hoca için maç ve PPG bilgisi veriyor; ben bu değerleri kullandım).

Aşağıda her kulüp için hangi yabancı hocaları dahil ettiğimi (Transfermarkt’te açık görünen maç ve PPG ile) ve hesaplamanın sonucu var.

Beşiktaş — dahil edilen yabancı hocalar (Transfermarkt kayıtları)

• Jean Tigana — 82 maç, PPG 1.77.
  • Bernd Schuster — 46 maç, PPG 1.80.
  • Carlos Carvalhal — 47 maç, PPG 1.60.
  • Slaven Bilić — 92 maç, PPG 1.80.
  • Giovanni van Bronckhorst — 20 maç, PPG 1.70.
  • Valérien Ismaël — 41 maç, PPG 2.22.

Beşiktaş için ağırlıklı ortalama PPG = 1.810 (toplam 328 maç üzerinden).

Fenerbahçe — dahil edilen yabancı hocalar (Transfermarkt kayıtları)

• Eric Gerets — 91 maç, PPG 1.89.
  • Zico — 107 maç, PPG 2.03.
  • Luis Aragonés — 53 maç, PPG 1.79.
  • Christoph Daum — 56 maç, PPG 2.09.
  • Vítor Pereira — 61 maç, PPG 2.07.
  • Dick Advocaat — 55 maç, PPG 1.91.
  • Phillip Cocu — 15 maç, PPG 0.93.
  • Erwin Koeman — 9 maç, PPG 1.33.
  • José Mourinho — 62 maç, PPG 2.02.

Fenerbahçe için ağırlıklı ortalama PPG = 1.932 (toplam 509 maç üzerinden).

Galatasaray — dahil edilen yabancı hocalar (Transfermarkt kayıtları)

• Frank Rijkaard — 67 maç, PPG 1.88.
  • Roberto Mancini — 46 maç, PPG 1.89.
  • Cesare Prandelli — 16 maç, PPG 1.25.
  • Igor Tudor — 34 maç, PPG 1.79.
  • Jan Olde Riekerink — 41 maç, PPG 1.83.
  • Domènec Torrent — 20 maç, PPG 1.30.
  • Claudio Taffarel — 2 maç, PPG 0.50.
  • Michael Skibbe — 37 maç, PPG 1.84.
  • Gheorghe Hagi — 24 maç, PPG 1.25.

Galatasaray için ağırlıklı ortalama PPG = 1.721 (toplam 287 maç üzerinden).

Kısa yorum / notlar:

• Yukarıdaki sayılar Transfermarkt’ten alınan maç ve PPG verilerine dayalıdır; farklı veri kaynakları küçük farklılık gösterebilir. (Kaynaklar: kulüp “staff/manager history” ve ilgili hoca profilleri).
  • Burada “yabancı hoca” diye değerlendirdiğim kişiler Türkiye vatandaşı olmayan teknik direktörlerdir ve Transfermarkt’te listelenmiş Süper Lig maç/PPG değerleriyle hesaplandı.
  • Hesaplama “ağırlıklı” yapıldı (yani uzun süre görev yapan hocaların etkisi daha güçlüdür). Eğer sen her hocayı eşit ağırlıkla (basit ortalama) veya sezon bazlı vs. hesaplamamı istersen hemen yeniden hesaplarım.

Napıon Ali Knight

Mancini ile niye olmadın? Nişanda şampiyonluk verdin üstelik bizim kadro net daha iyiydi
çok basit hemen cevabını vereyim, biz her yabancı hoca iyidir demiyoruz ki, ligde doğru hücum futbolu oynatan, avrupada sağlam defansı da kontrayı da iyi yaptıran komple bir hoca, mancini lig için daha defansif kalıyordu aynı mourinho gibi, olay hücum hocası bulmakta yani, mancini örneği mantıklı değil,tabiki de ligde aşırı kontrollü defansif oynarsak şampiyonluk zora girebilir.

çok basit hemen cevabını vereyim, biz her yabancı hoca iyidir demiyoruz ki, ligde doğru hücum futbolu oynatan, avrupada sağlam defansı da kontrayı da iyi yaptıran komple bir hoca, mancini lig için daha defansif kalıyordu aynı mourinho gibi, olay hücum hocası bulmakta yani, mancini örneği mantıklı değil,tabiki de ligde aşırı kontrollü defansif oynarsak şampiyonluk zora girebilir.
O zaman yabancı hoca değil isim belirtin. Öyle bir anlatılıyor ki aslında öyle biri yok. Gelen yabancı da sadece para için gelen biri olunca fenere bjka şampiyonluk veriyorsun

Ali, senin anlattigin donemlerde 75-78 puan alan sampiyon oluyordu. Bugun 75 puan alsak 3 veya 4. falan bitiririz ligi.

Anadolu takimlari cidden zorluyordu buyukleri, simdi 2-3 takim haric kimsede o guc yok. Fark cok acildi.

O gunku sartlar ile bugunku sartlar ayni degil. Dune kadar 3 milyon euro maas cok yav diyorduk simdi 20 milyon euro maas veriyoruz bir oyuncuya.
konferans ligi şampiyonu olympiakosun forveti el kaabi bizim hatayın forvetiydi, gekaslar, samuel etoo lar falan vardı anadolu da, depte kazanmak zordu

Abi 5-10 milyon maas verdigin adama Turkiyede agir antrenman yaptiramazsin..
Bu paralari liverpool oder City oder Psg oder orada da prime seviyede ilerler hersey.. Biz bu maaslari odeyerek oyuncuyu hedefsiz birakiyoruz..Bir sonraki duraginda bizden fazla maas almasi mumkun degil 28-30 yasindaki topcu niye kassin bu yastan sonra Real yapacak degil ya...Resmen oyuncunun karakterine insafina kaliyoruz.. Hele ligde de sampiyonluk geliyorsa zaten oyuncular kafa olarak rahatliyor iyice saliyor Avrupada..
Ben de dün Onyedika filan diyordum ama vazgeçtim
Alacak 4 milyon Euro'yu sonra çalıştır çalıştırabilirsen.
Sara bildiğin yatışa geçmiş

Jesusun senesi bizim kadro o kadar iyi değildi. İcardi torreira vs hepsi kendi takımlarında istenmeyen adamlardı. Hatta kurduğumuz kadronun hepsi öyleydi, var olan takımda 13. olmuştu
takımının istenmese ne yazar, icardi toreira mertens ,kerem vb bu oyuncular iyi ve aralarında dünya yıldızı olan oyuncular da vardı, banane takımında istenmemesinden, fb de ise rossi, gustavo henrige, william arao, crespo falan vardı, takımın en büyük yıldızı enner valenciaydı siz düşünün farkı, bizde yıldız oyuncu baya vardı.fbnin kadrosu daha iyiydi deyin oha diyeyim : )

Frankfurt da en yüksek maaş alan adam 1,5 civarı alıyormuş. İşin daha da acısı, Ahmed Kutucu Frankfurt daki neredeyse herkesten yüksek maaş alıyor.
Daha bizde 10 alan Icardi leri, Sane'leri saymıyorum bile. En düşük maaş alan adamımız, sana 5 atan takımdaki 40 milyon bonservisli oyuncudan daha fazla nasıl kazanabilir aklım almıyor

Şahsen sıkıldım artık ben ona buna 10'lar, 7 ler 8 ler dağıtmaktan. 1 milyonun üstüne maaş teklifi alamayan adamlar, bize gelirken pazarlığı 4-5 lerden başlatıyor.
Bu şekilde Arap takımı gibi görünmek çok rahatsız ediyor. Arada Osimhen gibi bir fırsat çıkarsa kimse verilmesin demiyor ama herkese 4-5 milyon maaş verilen bir ortam hiç sağlıklı değil.
Ve daha da kötüsü, bu maliyetlerin başarı olarak bir karşılığı da yok Avrupa'da.

10 milyon alırım, biraz oynayıp emekliliğimi kapatırım diyen oyuncular yerine, Boey gibi başarıya aç ve az maaşlı oyuncularla yapılanan bir takım bize lazım.
O tarz oyuncular hem paraya hem de başarıya aç olacakları için, kendilerini göstermek için ellerinden geleni yapacaklardır ve bu da takıma yansıyacaktır. O tür oyunculardan elde edebileceğin satış gelirlerinden bahsetmiyorum bile.

Eğer gerçekten Avrupa ya odaklanacaksak yavaş yavaş bu yapıya dönüşmemiz gerekiyor. Sonuçta bu şekilde hem kendi liginde hem de Avrupa da çok başarılı olmuş birçok takım var(Porto,Benfica,Ajax vs..) Ama ben ligi alsam yeter, o sayede koltuğumu da korurum demeye devam edersek değişen çok birşey olmayacaktır. Bu şekilde ancak günü kurtarırız ve bizim teknik ekip ve yönetimin de önceliği o gibi görünüyor maalesef.

En son hangi yabancı hoca şampiyon olmuş kimse hatırlamıyor bile, gerçekçi olmak gerekiyor. He hoca gelsin 2 sene şampiyon olmasın arkasında durucaz denirse o zaman konuşalım.
olmadı çünkü ya defansif hoca geldi lige veya hücumcu ama bjknin kadro seviyesi verildi eline, işte bu yüzden olmadı, yahu zaten en iyi 2 kadro biz ile fb dimi, onlarınki de yabancı hoca, o zaman yine yabancı olcak demektir bu çok büyük ihtimalle

Boşuna bukadar tartisma olmus ,bizim ligte her yabancı hoca olmaz,olabilecek cok nadir isimler var ,simeone, conte gibi isimler anca hem şampiyonluk yaşatabilir hem Avrupa, yani cok övülen klopp bizim ligte cuvallayabilir misal

Moral bozukluğunu atabildiniz mi üzerinizden?
Atamadım daha da yarın falan unuturum muhtemelen. Yalnız önceden GS miz ödül gibi, ülkeye nazaran başarısizlığın cezalandirıldigi liyakatli nadir bir kurum idi onu kaybetmiş ve genel ülke gibi olmamız daha çok canımı sıkıyor. Herif kepaze ediyor 3 yıldır avrupada ona rağmen herhangi bir yaptırım yok kendisine. Hiç bir sey olmamıs gibi kafayı kuma gömüp devam ediyoruz.

Hocanın Avrupa başarısızlığına kılıf uydurmaya gerek yok, her ne kadar dün şanssız bir maç oynamış olsak da. Ligin bugunu bulmuş birisi ama o bug Avrupa'da işlemiyor ve işlemediğini de kabul etmiyor ve görmüyor maalesef. Tek bir fikri var ve buna körü körüne bağlı. Bakın mesela Frankfurt maça önde basarak başladı. Önce golü yediler, sonra 2'yi kaçırdık. Sıvadıklarını fark edince hemen geriye çekilip kontra kovaladılar ve hatamızı aradılar. Böyle bir taktiksel esnekliği yok mesela. Liverpool'a da Molde'ye karşı da aynı şeyi oynatmaya çalışıyor. CL'de set oyunu oynamaya çalışan takım sayısı 2-3'ü geçmez halbuki. Alayı dengeli, kompakt, geçiş kovalayan oyun oynatıyor. Bir de işin transfer ve kadro planlaması var ki zaten elli defa yazdık.
Yerli-yabancı mevzusuna da yanlış bakılıyor.
Şimdi yabancı hoca var yabancı hoca var. Hücum futbolu oynatan, baskı altında iş yapabilecek, buraya para cukkalamaya gelmeyen adama iyi kadro verirsen ve ligin de dinamiklerini iyi anlatırsan pek ala şampiyon olabilirsin ama ilk senede zor iş yine de. Bizim ligi, hakemleri, rakipleri filan çözene kadar lig bitiyor. Yabancı hoca getireceksen ilk yıl şampiyon olmamayı göze alıp en azından 1 yıl sabretmek ve bunu da taraftara iyi anlatmak lazım. Yoksa yabancı hoca şampiyon olamıyor bakışı çok doğru değil. BJK'nin getirdiği hocalar zaten Bronckhorst hariç çok kötüydü. Kadroları da aynı şekilde. Mou, Conte, Spaletti gibi total futbol adı altında kaleye otobüs çeken adamların zaten şampiyon olma ihtimali yok burda. Jesus gibi derbi kazanmasını bilmeyen adamların şampiyon olma ihtimali de yok. Bu adamlar Avrupa'da iyi işler yaparlar oyun tarzları gereği ama ligde de sıvarlar. O yüzden iki ucu boklu değnek durumu var. Cocu, Solskjaer filan zaten hoca değildi. Sözün özü, doğru profili getirip düzgün kadro verip sabretmek.
Ama şu aşamada Okan'ı yollayalım demek de şampiyonluğu fenere vermek olur. Şampiyonluk bareminin 100 puana yükseldiği bir ligde şu an Klopp da gelse bir şey yapamaz lig özelinde. Bizim her maç penaltı + kırmızı kart jokerimiz de yok bizi kurtarsınlar. 34 maçın minimum 30 tanesini kazanman gerekiyor. Ligde sıralamada geriye düşmediğimiz sürece veya Liverpool maçında da 5-6 tane yemediğimiz sürece sezon sonuna kadar her türlü Okan hoca ile devam etmek lazım. Valla ben Avrupa'da sıçıyoruz diye fenere şampiyonluk hediye etmeyi istemiyorum. Biraz daha sürünsünler şampiyonluk hasretiyle. Zaten CL'de giren girdi artık. Hoca bu yıl da şampiyon yapsın sezon sonu efsane olarak ayrılalım. Bir de yabancı hoca ile deneyelim, belki Avrupa'da harbiden kaderimiz değişir, kim bilir.

abi hoca madem dün hakkımızın yendiğini düşünüyor hakemden dolayı , çıkmayalım liverpool maçına win-win olur en azından

Herhangi bir kişiy aklamak için demiyorum ama 2002 senesinden beri

2012-2014 arası hariç Avrupa’da tokat manyağı olmadığımız yıl yok CL seviyesinde.

2003-2004 2. Torba’dan girdik -3. Olduk
2005-2006 Tromsö faciası
2006-2007 grup sonunculuğu
2014-2015 grup sonunculuğu (1 puan)
2015-2016 3. Olduk (Kazak takımını yenemedik)
2017-2018 Ostersunds faciası
2018-2019 Tarihin en kolay grubunda 3.lük
2019-2020 grup sonuncusu
2023-2024 3. Olduk

Son iç daha galibiyeti 7 yıl önce-
L.Moscow (2018-2019)

United maçı hariç son deplasman galibiyeti
(2012-2013 Schalke)

5 puan üstü aldığımız son CL (2013-2014)
Öncesi 2003-2004 (7-8 puan)

Başarısız değil çok başarısız bir tablo

Fatih Terim
Gerets
Prandelli
Hamza
Denizli
Okan

Hepsi başarısız oldu. Mancini bile o kadro ile bana göre başarısız Chelsea bizden iyi değildi o dönem.

O yüzden sanki öncesinde Avrupa fatihiydik de şimdi değiliz değil problem.

Bir sene de Terim de 6 yedi sonra gitti 5 yedi
Prandelli 4’er 4’er yedi
Hamza yedi 3-4
Gerets top oynatmadı zaten Bordeaux falan geçti o dönem

3 sezon hariç başarısız takım

Ona bakarsan Real'e giden topcu da "artik Real topcusuyum, niye kasiyim" der... ama herifler zipkin gibi oynuyorlar

KAcirdigin kisim su oyuncu buraya sadece para icin geliyor..Oraya para+ idealler+ hayal+ prestij vs bircok faktor var.. Orada mesele sadece para degil ama burada oyuncu karakterli degilse olay sadece para oluyor..

KAcirdigin kisim su oyuncu buraya sadece para icin geliyor..Oraya para+ idealler+ hayal+ prestij vs bircok faktor var.. Orada mesele sadece para degil ama burada oyuncu karakterli degilse olay sadece para oluyor..
Bence Ugurcan, Sané, Singo‘ya ya ve bu maliyetlerde transferlere ihtiyacimiz yoktu

Hadi Osimhen‘e verdin cünkü gecen sezon kendini kanitladi ve ne verecegi belli

Ama digerleri asiri gereksizdi

Daha önemlisi, takimin sistemine uyum saglayabilecek, gelisime de acik, basariya da ac topcular mesela Sallai, Torreira, Sara profilinde

Bugün Sané yerine Zaniolo veya Ugurcan yerine Günay olsa ne kaybederdik örnegin?

Bu maliyetler bizim gibi kulüpleri asar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt