GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Göztepe gibi ucuz adamları toplayıp getirip ilk 11'e koysak sıvarız muhtemelen. Scouting işini büyük takım perspektifinden yapmalıyız. Pilot takımda veya kiralayarak geliştirme, nico paz gibi satıp geri alma maddesi koydurma veya yedek kulübesine alıp 1-2 sezon geliştirme şeklinde yapmalıyız. Real madrid doğru örnek bu konuda, bizim ülkenin altın çocuğunu bile aldığında hemen oynatmadı 1-2 sezon geliştirdi önce sonra ilk 11 seviyesine gelince oynattı ilk 11'de
Dostum geçen transfer döneminde 5 tane oyuncunun adını verdim.
Bunun göztepe gibi gidip 2 milyonluk oyuncu alma gibi fantezilerle alakası yok.

Swensson -> Dortmund.
Dorgeles -> Braga
Egeli -> Ipswich
Broholm -> Lille

Bunları yapamıyorsan
Maaş ile ikna ediyoruz ya bischof gidip alaydık o halde orta sahaya.
Daha bunun gibi yüzlerce adam vardir.

Bütün bu takımlar mal biz mi akıllıyız.

İşler hepimizin tahmin ettiği gibi.

Gecen sene takim havaya girmisken 3-4 gun izin verdi hem ilk 8 den olduk hem oyunumuz dustu hoca kusura bakmasin ilk seneki sampiyonlugu basaridir ilk sene sampiyonlar ligi grup performansi kabul edilebilir ancak ondan sonda uzerine koyacagimiza geriye gittik bu butcelerle Avrupa da sonuc olarak eziliyoruz.

Boş bir görev verip maaş almasına devam ettirmisler. Kimin torpillisi acaba
Bu sene seçim senesi keşke iyi bir aday çıksa bu konulara da değinecek artık takımın Avrupa modeli ile yönetilmesi, işlerin liyakate göre verilmesi, alt yapı için sağlam bir plan vb. ile gelse çok iyi olur. Kulüpte var çünkü böyle torpilliler ki hem GS'li hem bu konularda bilgili çok iyi insan kaynağımızda var ve bunu kullanamıyoruz.

Dostum geçen transfer döneminde 5 tane oyuncunun adını verdim.
Bunun göztepe gibi gidip 2 milyonluk oyuncu alma gibi fantezilerle alakası yok.

Swensson -> Dortmund.
Dorgeles -> Braga
Egeli -> Ipswich
Broholm -> Lille

Bunları yapamıyorsan
Maaş ile ikna ediyoruz ya bischof gidip alaydık o halde orta sahaya.
Daha bunun gibi yüzlerce adam vardir.

Bütün bu takımlar mal biz mi akıllıyız.
O takımlar şampiyonluk iddiası olmayan yetiştirici takımlar. Bizim için doğru örnek değil bence. Biz ucuza alıp pilot takım,kiralama,satıp geri alma maddesi koydurarak, yedekte 1-2 sezon geliştirerek scouting planlaması yapmalıyız bence. pahalı scouting transferinden ziyade ucuza alıp dediğim yöntemlerle geliştirerek bunu yapmak bize daha uygun bence hem ekonomik olarak kulüp yapısı olarak

Bu sene seçim senesi keşke iyi bir aday çıksa bu konulara da değinecek artık takımın Avrupa modeli ile yönetilmesi, işlerin liyakate göre verilmesi, alt yapı için sağlam bir plan vb. ile gelse çok iyi olur. Kulüpte var çünkü böyle torpilliler ki hem GS'li hem bu konularda bilgili çok iyi insan kaynağımızda var ve bunu kullanamıyoruz.
Zor bir adayın çıkması dursun 1 dönem daha devam eder 2028'de adaylar çıkar ortaya. Erden timur'da o dönemi işaret etmişti

Önceki sezon bayern frankfurta karsi 1:5 yenildi frankfurtta. Mac bizim maca benzer sekilde gecti sonra bayern gitti cl yari finale kadar cikti. Futbol bu olmayan yok. Hemen pes etmemek lazim.

Kulüp yerleşik Scout değil bu işi freelance olarak yapıp parasını alacak şekilde bir entegrasyon modeli geliştirmeli.
Önce herkese online bir oryantasyon eğitim verecek bu adımı sınav ile başarılı bir oranda geçenleri platform içinde işe alacak. Gerekiyorsa soruları ve çizelgeleri tamamiyle form üzerinden olacak bir yazılım geliştirtecek insanlar enine boyuna araştırmasını yapacak raporunu hazırlayacak bir üst level bu işi yıllarını vermiş ekip bu gelen verileri değerlendirecek. Filtreleyerek yukarı doğru veriler çıkacak.
Her başarılı rapor başı 500-1000 lira gibi teşvik ödülleri verilecek.
Hem sosyal yönüyle destek görecek bir iş hemde gözden kaçabilecek o filtrelerle bulamayacağın profilde oyuncuları görmeni sağlayacak.

Her oyuncunun datası var diyorlar var da ne kadar var ne kadar güncelleniyor sen mi güncelliyorsun. Uygulama ile bu verileri alıp hava atıyorsan bu senin başarın olmuyor ki gfiltreyi kuruyorsun şu oyuncunun raporunu ver diyorsun gözlemciler raporunu oluşturup sana atıyor.

Bu araştırma olmuyor ki. Buradan gelen oyuncuların raporunu sen oradan iste yine scoutculuk oyna sorun değil.
Şuan kulüpte filtreleme ağı var Scout diyemiyorum ben buna. Eğer Scout olsaydı bu dünya üzerinde fırsat olarak milletin alıp oynattığı ve ilk maçından bu ne lan dedirttiği oyuncuları görmeme gibi bir şansları olacağını zannetmiyorum.

Heriflerin 01.07.2023 Frankfurt Bedelsiz olarak kadroya kattığı marmoush bu işin en güzel örneği. Filtreleme ile maximum verileri düzgün adam arar bulursun o özelliği maç içinde gösterip sana iyi bir göz ile ulan bundan olur diyeceğin tek şey asla eskimeyecek sistem direkt gözlemdir.

Zaten dijital veriler üzerinden doğru sonuçlar alınsaydı üst düzey kulüplerin scoutları maç maç gezip oyuncu bakmazdı. Tek akıllı biziz iki tık ile oyuncu bulalım video var içeride nasılsa rapor da veriyor.
Senin istediğini veriyor ama koca denizde lüfer istiyorum diyip ona göre ekipman ile avlayınca doğa sana lüfer veriyor belki yanından koca orkinos geçiyor be kardeş.

Gecen sene takim havaya girmisken 3-4 gun izin verdi hem ilk 8 den olduk hem oyunumuz dustu hoca kusura bakmasin ilk seneki sampiyonlugu basaridir ilk sene sampiyonlar ligi grup performansi kabul edilebilir ancak ondan sonda uzerine koyacagimiza geriye gittik bu butcelerle Avrupa da sonuc olarak eziliyoruz.
Ajax mı AZ maçı mı ne ondan bir kaç gün önce tüm takım doğum günü partisine katıldı içti eğlendi.

Böyle işbilmezlik böyle vurdumduymazlık olmaz.

Eyüp haklı, Okan bey futbolcuları tepemize çıkardı, Terim'in ceberrutluğunu özlüyorum, gerçi o da son zamanlarda idmanları sallamaz olmuş ayak tenisiyle kafayı bozmuştu ama, neyse öyleyse ben aslında genç ve hırslı Terim'i özlüyorum.

Bizim sorunumuz antrenman değil, en azından öncelikli sorun bu değil. Asıl sorunumuz, kimin ne oynadığını bilmemesi, sahaya yayılamamak ve maçın içerisinde duruma göre oyun oynayamamak. Her futbolcuya 2 ya da 3görev birden vermekte de ayrı bir problem; oyuncular yapamıyor ve çok çabuk yoruluyor.

Okan burugu savunan cümleler

Sevgilinin seni sürekli aldatıp sıraladığı bahaneler ve affedilmek icin yaptığı yakarislar gibi

Öyle tatsız ve sevimsiz hepsi

Eyüp haklı, Okan bey futbolcuları tepemize çıkardı, Terim'in ceberrutluğunu özlüyorum, gerçi o da son zamanlarda idmanları sallamaz olmuş ayak tenisiyle kafayı bozmuştu ama, neyse öyleyse ben aslında genç ve hırslı Terim'i özlüyorum.
Ayak tenisi yüzünden mi şampiyonlar ligi gibi grupta namağlup lider oldu

Ffp yuzunden kiralanan leminayi bitik nzonziyi ve seriyi de sayacak misin şimdi

Sezonu kapatan luyindamayi pandemide çalınan sampiyonlugu

Ajax mı AZ maçı mı ne ondan bir kaç gün önce tüm takım doğum günü partisine katıldı içti eğlendi.

Böyle işbilmezlik böyle vurdumduymazlık olmaz.
Ajax birinin dogum gununu yaptilardi takımca. Okan efendi de katilmisti. Yav 16 ya kalmamız kesinleşse marta kadar mi ne maç yok hadi onu da içine katın hep beraber kutlayın. Bir şey denmez. Ama bu olduğunda 8 dışısın çok önemli bir maça çıkacaksın bunun icin kader maçı gidiyon 2 gün önce partiliyon içiyon dolduruyon bünyene içkiyi. 2 gün sonra ne oldu dünyanın en vasat ajaxına varlık bile gösteremeden 2 -0 mi ne yenildin net şekilde.

Bizim sorunumuz antrenman değil, en azından öncelikli sorun bu değil. Asıl sorunumuz, kimin ne oynadığını bilmemesi, sahaya yayılamamak ve maçın içerisinde duruma göre oyun oynayamamak. Her futbolcuya 2 ya da 3görev birden vermekte de ayrı bir problem; oyuncular yapamıyor ve çok çabuk yoruluyor.
Dediğin de var, ama antrenman problemi başat.

Antrenman disiplini yalnız sıkı bir fizik geliştirmek için değil aynı zamanda sıkı bir mental için de önemli. Antrenman anlayışı yaptığı işin ciddiyeti konusunda futbolcuya gönderimde bulunur, mesaj verir. İş disiplini ve iş ahlakı edindirir, yalnız fiziksel kondisyonu düzene sokmaz.

Son düzenleme:
Dostum bu takımların liginde Bayern, psg, porto falan var zaten şampiyon olmak en zor peki bu admalar ne yapıyor avrupaya önem veriyorlar.
Bugün şu listedeki her takım avrupa kupasında senden daha başarılıdır seninle maç yapsınlar 1 galibiyet çıkaracağın meçhul.
Bu adamlar bu oyuncuları alıyor onatıyor avrupada başarılı işler yapıyorsa senin yapmaman için neden yok. Dortmund daha 3 gün önce juventusa kafa tuttu.
Ayrıca copenhag'dan bek alabiliyorsan norweç şampiyonundan da alabilirsin.

Ayrıca bu adamlar kendini oynadığı takımda gösteren adamlar.
Broholm bugün seneden daha çok verim alabileceğin adam. Yunusun gelişmişi.
Dorgeles dediğin çocuğu yedeklere alabilir lemina sonrasına hazırlayabilirdin.
Egeli güç bakımından barış kadar kuvvetli bir çocuk çok da teknik.
Swenson orta sahada oynuyordu sol beke evrildi müthiş bir adam.

Bu çocukların hepsi 20 yaşından küçük oyuncular ve bizim u23 kontenjanı boş kaldı.

Efil efil kanat ararken Chelsea altyapısında Hutchinson vardı. Championshipten 18e saraya verirken bu çocuk 22ye gitti ki ateş ediyordu. İpswich 1 sene kiralık oynattı önce sonra aldı. İstatistiksel olarak baksan bu herifi kaçırmazsın ama hiç oralı olmadık misal. Bugün 40 milyon bedele Nottinghamın oyuncusu.

Bak hala diyorum ki dünya akışkan kimse yerinde saymıyor her sene yeni bir oyuncunun parlama yapmasını izliyoruz.

Bugün keriz gibi 4 kontenjanı boş bırakıyorsan sen Scout ekibi diye bir ekibin yoktur.
Biz daha takımın yabancı kontenjanını dolduramıyoruz 21 kişilik kadromuz var gidip Scout transferlerini pilot takım yada anlaşma ile kiralık mı dağıtacağız.

Hangi oyuncumuzu alan takım oynatmak için aldı bir söylesene bunun için Scout biriminden daha meziyetli olan gelişim ve takip direktörlüğü biriminin Scout ekibinden daha çok efor harcaması gerekir. O iş bizde olmaz diyeyim. Zaten bu işin başındaki adam Orhan atik.
O takımlar şampiyonluk iddiası olmayan yetiştirici takımlar. Bizim için doğru örnek değil bence. Biz ucuza alıp pilot takım,kiralama,satıp geri alma maddesi koydurarak, yedekte 1-2 sezon geliştirerek scouting planlaması yapmalıyız bence. pahalı scouting transferinden ziyade ucuza alıp dediğim yöntemlerle geliştirerek bunu yapmak bize daha uygun bence hem ekonomik olarak kulüp yapısı olarak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt