Sorun bu büyüttüğüm yerde. Okan hoca Avrupa'da daha dengeli, savunma işini bir türlü yapmıyor yada yapmayı düşünmüyor.
Ne derece doğru bilmiyorum ama Hasan demiş olabilir. Ben öyle oynatmak istiyorum ama takım hep öne çıkıyor CL de tarzı bir cümle vardı bugün.
Son maç hatta bilerek buna alışalım diye Liverpool provası yapıp dizginledi takımı vs demiş.
Bunun provası ilk 60 dk ise fena değil, ama son 30 dakikalık periyot ise 3-0 sonrası felaket olur.
Takıma 7 defansif adam aldım defans oynatacağım mantığı, 2 forvet alınca çok daha iyi hücum edeceğimden çok da farklı değil.
Daha çok taktiksel esneklik göstermeli hoca. Ben şu an onun yerinde olsam her gün CL deki sıradaki üç maçı kafamda oynardım gün boyu. Tek düşündüğüm o maçlar olurdu.
Çünkü kafanda yenemediğin/ başaramadığın hiç bir zaferi kazanamazsın hayatta.
Bu en basit iş de olsa böyle. Tüm konsantreni, gücünü enerjini oraya fokuslaman lazım.
Atıyorum en zayıf 5 noktası ne oynadığın takımların.
En güçlü olan ne? O gücü nasıl bloke edebilirim ne tarz bir oyun ve şablon ile. Kimin zayıf ayağına basılır, maçın hakemi atandıktan sonra o hakem sertliğe karşı toleresi ne veya değil?
Hangi dakikalar arasında rakipler hangi şablon ile oynuyor? Ne zaman aktif dinleniyor genelde? Ne zaman hangi hücum setleri ike yükleniyor
Senin takımında rakibin güçlü olduğu ve sana zaaf yaratabilecek futbolcuların ve oyun stilinin handikaplarını nasıl bloke ederim güçlü gösteririm.
Okan hoca’nın ilk planı sağlam ama taktik esnekliği yok. Rakibe yönelik taktiği de yok bu nedenle.
CL de Avrupa’da son 32 sonrası maç kazanamazsın bunlar olmadan. Biz 20 yıldır bundan dolayı Lucescu dönemi sonrası rastlantı dışında başarılı olamadık.
Gerets, Terim (başarılı olmasına karşın 2013 de), Rijkaard, Skibbe, Bülent hiç biri bunu gösteremedi. Mancini ise esnek ama maç başı taktiği ve motivasyonu yok.
O da oradan patladı.