GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaş rakiplerin aldığı penaltıları, destekleri falan unutuyor hesaba katmıyor. En basitinden 2. şampiyonlukta 1 mağlubiyet alınca şampiyon olamıyordun.
Bazı genel geçer kavramlar var foeumda sosyal medyada ,çoğuna bende katılmışımdır ,ama arkadaşa bu konuların genel bi özeti ile cevap verip duruyor ,kendi fikirleri bile değil açıkcası ,doğru bilnene şeyleri cevap diye önüne koyup duruyor

Ft to ft sonra yine ft to ft 96-2020
Bir luçesku var gözümün aradığı belki o yoklukta gerets
Şimdi de okan,maç maç, maç stresi ile sövmeye bişi demiyorum ama genel de başarılı bir hoca benim için ,kırılgan avrupa futboluna çözüm bulmassa zaten ligdende kopacaktır ,çünkü hedefsiz kalacak sadece şampiyonluklar ile

Şampiyonluk her zaman önemlidir.

Okan Hoca’yı daha iyiye itmek taraftarın görevlerinden biri ama sadece yıkarak değil daha mantıklı eleştirerek bunu yapmalıyız.

Hem ligi
Hem kupayı alıp

CL’de de 2-3 galibiyet alıp düzgün bir futbol oturtmaya çalışmalıyız ilk 24 olur olmaz orasından çok bu önemli.

Seneye tekrar oraya dönüp bu sefer daha da dinamik ve taktiksel uyum sağlayacak dişli ekleyip, sene boyunca eksiklere (taktik teknik , idman teknikleri vs) anlamında kafa yorarak bunu yapmalıyız

Okan hoca da lig ve Avrupa’da benzer oyunu oynatmayayı planlamaya başlasın.

İmparator yine çok doğru konuşmuş. Kelimesi kelimesine katılıyorum. Ancak önce Okan Buruk'un ayaklarının yere basması gerekiyor. Ben çıkar aynı şekilde Avrupa'da da oynarım diyerek artık işi inada bindiriyor çünkü.

1758656402693.webp

İmparator yine çok doğru konuşmuş. Kelimesi kelimesine katılıyorum. Ancak önce Okan Buruk'un ayaklarının yere basması gerekiyor. Ben çıkar aynı şekilde Avrupa'da da oynarım diyerek artık işi inada bindiriyor çünkü.
Frankfurt macinda ayni sekilde oynamadık; hucum pres yapıp rakibe kontra atak şansı vermedik. Butun golleri geriye yaslanmışken yedik.

Sorun bu büyüttüğüm yerde. Okan hoca Avrupa'da daha dengeli, savunma işini bir türlü yapmıyor yada yapmayı düşünmüyor.
Ne derece doğru bilmiyorum ama Hasan demiş olabilir. Ben öyle oynatmak istiyorum ama takım hep öne çıkıyor CL de tarzı bir cümle vardı bugün.

Son maç hatta bilerek buna alışalım diye Liverpool provası yapıp dizginledi takımı vs demiş.

Bunun provası ilk 60 dk ise fena değil, ama son 30 dakikalık periyot ise 3-0 sonrası felaket olur.

Takıma 7 defansif adam aldım defans oynatacağım mantığı, 2 forvet alınca çok daha iyi hücum edeceğimden çok da farklı değil.

Daha çok taktiksel esneklik göstermeli hoca. Ben şu an onun yerinde olsam her gün CL deki sıradaki üç maçı kafamda oynardım gün boyu. Tek düşündüğüm o maçlar olurdu.

Çünkü kafanda yenemediğin/ başaramadığın hiç bir zaferi kazanamazsın hayatta.

Bu en basit iş de olsa böyle. Tüm konsantreni, gücünü enerjini oraya fokuslaman lazım.

Atıyorum en zayıf 5 noktası ne oynadığın takımların.

En güçlü olan ne? O gücü nasıl bloke edebilirim ne tarz bir oyun ve şablon ile. Kimin zayıf ayağına basılır, maçın hakemi atandıktan sonra o hakem sertliğe karşı toleresi ne veya değil?

Hangi dakikalar arasında rakipler hangi şablon ile oynuyor? Ne zaman aktif dinleniyor genelde? Ne zaman hangi hücum setleri ike yükleniyor

Senin takımında rakibin güçlü olduğu ve sana zaaf yaratabilecek futbolcuların ve oyun stilinin handikaplarını nasıl bloke ederim güçlü gösteririm.

Okan hoca’nın ilk planı sağlam ama taktik esnekliği yok. Rakibe yönelik taktiği de yok bu nedenle.

CL de Avrupa’da son 32 sonrası maç kazanamazsın bunlar olmadan. Biz 20 yıldır bundan dolayı Lucescu dönemi sonrası rastlantı dışında başarılı olamadık.

Gerets, Terim (başarılı olmasına karşın 2013 de), Rijkaard, Skibbe, Bülent hiç biri bunu gösteremedi. Mancini ise esnek ama maç başı taktiği ve motivasyonu yok.

O da oradan patladı.

Bu neyin inadı anlamadım. Avrupa için daha temkinli ve topa sahip olma takıntısı olmayan, hızlı geçiş oyunu oynayacağımız bir b planı yapacak bukadar basit. Topa sahip olmayı üstünlük sanmak 20 yıl öncede kaldı. Zaten geçiş oyununa uygun bir sürü topçumuz var

Bu neyin inadı anlamadım. Avrupa için daha temkinli ve topa sahip olma takıntısı olmayan, hızlı geçiş oyunu oynayacağımız bir b planı yapacak bukadar basit. Topa sahip olmayı üstünlük sanmak 20 yıl öncede kaldı. Zaten geçiş oyununa uygun bir sürü topçumuz var
Frankfurt macinda ilk 35 dakika hızlı geçiş oyunu oynamaya calistik, golude öyle bulduk zaten. Golu yedikten sonra bir anda dagildik, oyun disiplini diye birsey kalmadı ama golleri geçiş oyununa müsade ettigimiz icin yemedik. Hocanin Frankfurt maçındaki en büyük hataları Sanchez'i sol stopere koymak ve Lemina'yi cikarip Icardi'yi almakti. Ilk yari sonunda soyunma odasinda takimi maca yeniden motive etmekte hocanın goreviydi ama bunu da başaramadı.

Frankfurt macinda ilk 35 dakika hızlı geçiş oyunu oynamaya calistik, golude öyle bulduk zaten. Golu yedikten sonra bir anda dagildik, oyun disiplini diye birsey kalmadı ama golleri geçiş oyununa müsade ettigimiz icin yemedik. Hocanin Frankfurt maçındaki en büyük hataları Sanchez'i sol stopere koymak ve Lemina'yi cikarip Icardi'yi almakti. Ilk yari sonunda soyunma odasinda takimi maca yeniden motive etmekte hocanın goreviydi ama bunu da başaramadı.
İlk 30 dakikadan sonra frankfurt mu topu bize verdi yoksa biz mi aldık bilemiyorum ama geride saçma paslara başlayınca baskıyı yemeye başladık ve devamında saçmalamalar hatalar geldi. Biz topa sahip olma ve geriden oyun kurma takımı değiliz çünkü bilmiyoruz. Bilmediğimiz şeyde ısrar etmenin manası yok. Topa sahip olma oyunu önde basmayan ve 11 kişi kapanan takımlara karşı sadece zorunlu tercih olmalı bizde

Sayamıyorsan o senin problemin demek ki ya çok unutkansın yada maçları izlememişsin. En basit ilk sezonunda Okan Buruk'un kovulma durumunun konuşulduğu zaman çıktığı üst üste Bjk, Başak, Fb maçlarında aldığı galibiyetlerde çok iyi futbol vardı mesela yine lig sonlarında Ankaragücü şampiyonluk ve ondan sonraki yine Fb maçları, Kayseri, Alanya maçları yine. Mesela o sezon çok kötü oynadığımız bir Bjk deplasmanı da vardı. İlk sezonu bu. Geçen sezonun Fb TR kupası ile başlayan ve gidilen kısım zaten iyi oynandı.
Halal olsun dayioglu. Show yapmis benim hatam. Birakana kadar kalmali

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt