Arif Çelik
Hocaların Hocası
- 18 Temmuz 2014
- 50.803
- 29.198
- 2.993
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Niye onu da mı afrika kupasına gönderelim?Afrikalı bir td bulmalıyız
Böyle hakeminde bize denk gelmesi.Biz hiçbir hakeme düdük astiramayiz geçmişte kaldı o dönemler simdi tamamen biat etme donemindeyiz sahada en uçuk seyler olsa bile birsey yapamayız
Fakat dünkü hakem kesinlikle ligte rezil dediğimiz hakemlerden bile kötüydü hem oynatmadı hem aleyhimize çalıştı
Turkiyedeki kotu dediğimiz hakemler ekseri var yüzünden kötü hataları yapıyorlar ama bu herif zaten rusvetten şaibeli biriymiş
Afrikali diyoruzda adamlar adale sakatligi yasiyor darbeye dayali sakatlik degil. Yani milli takima gittikleri icin degilde daha cok bizim antreman metod ve oynadigimiz futboldan kaynaklaniyor sakatliklar. Tabi sakatliklar milli maca denk gelmesi ayri bir trajedi.afrikalı gelmesin artık.
Bence hayırlısı oldu, habire kadro eksik oluyor, "idare ederiz" mantığı ile gidiliyordu. İlk defa herkes farkında bunun işlemediğininLiverpoolu yen Ajaxı deplasmanda yen , hepsi boşa gitsin manasını yitirsin ,
sen U19la bile yenmen gerekir şu takımı, bir çuval incir berbat oldu , yazıklar olsun,
8- P. Crouch1- yusuf
2-lookman
3-zeki yavru
4-sara
5-koyacağız
6-osi oynayacak lemina jakobs sakat
7-transfer lazım
benim varsayımlarım bunlar
100000x anlattim forumda oyle bir sansin veya ihtimalin yok global dunyada iklimlerin ve her kitanin kendine has fiksturu ve programlari var, bunlari bir araya denk getiremezsin.. Ayrica bunu bizim kadar dert eden taraftarin/kuluplerin olmadigini dusunuyorum.
Derbiye 6 gün var diyip hazirlanacagina yine ayak üstü bir tatil yaratmış herif 2 gün tövbe yarabbi yatakım cuma akşam topbaşı yapacakmış
jakobs 1-2 partiye katılırsa baldırı düzelir muhtemelen

Ben bunu gerekli argumanlarla defalarca anlattim burada uzun uzun artik yoruldum kendimi tekrarlamaktan. Ha gayet oluru var yeterki FIFA dinlesin dersen FIFA'nin mail adresine gonderin onerinizi bakalim ne diyorlar.Gayet de denk gelir. Elbette bazı istisnalar olabilir. Belli bölgelerde bazı ligler Mayıs'ta daha uzun bir ara vermek zorunda kalabilir 2022 dünya kupası'nda her ligin yaptığı gibi. Ama dünyanın çoğu için o kadar da sıkıntı yaratmaz. Futbolun ana merkezleri olan Avrupa ve Güney Amerika için zaten çok yaratmıyor. Şimdiki kadar yaratmaz en azından. Alternatif planlara da açığım ayrıca, kasıma kadar 3 kere, martta 1-2 kere daha 4-5 kere lig arası vermekten iyi planlar mutlaka vardır. Ligler de biraz kendi programlarını ona göre düzenlesin. Bazı yerlere hafta içi maç koysun, veya işte 1-2 ay kaydırsın vs... Benimki temel plan. Artık yapay zeka da var, detaylı verileri, iklimdir şu bu tarihleri girersin her lig ve her turnuva/eleme için bir program çıkartır aklımız şaşar atıyorum
Hayır zaten 2 yazda bir büyük turnuva yok mu? Hadi onu geçtim 4 yılda bir dünya kupası var. Dünyadaki her lig mecbur Dünya Kupası'na göre kendini ayarlıyor mu? Ayarlıyor. Aynı turnuva HER YAZ var gibi düşünsen ne değişiyor mesela? Üstelik ligler arasına milli ara sokmayacaksan lig takvimleri 1-1,5 ay kısa olursa futbolculara şimdiki turnuva yazlarına kıyasla daha çok tatil imkanı da kalır. (Ha ayrıca tüm bunlardan bağımsız oyuncuların maç yükü azaltılmalı, zaten çok maç var, oradan da bir rahatlama sağlanmalı)
Liglerin çoğuna (kuzey ülkeleri falan zaten kendini adapte ediyor artık onlar yine edecek bir şekilde) milli ara verilmemesi:
- Futbolcu sağlığı bakımından olumlu (deniz aşırı milli takımda oynayanlar sezonun ortasında 4-5 kere jetlag içeren binlerce km öteye uçmaz, herkes için daha az yolculuk demek)
- Karbon ayak izini düşürmek açısından olumlu.
- Milli eleme maçlarını daha organize, daha turnuva gibi yaparak futbol kalitesi ve izlenme keyfi açısından olumlu.
Osi 2 sakatlığı da milli takım sebebiyle. Afrika maçları bir de antin kuntin zamanlara denk geliyor. Ayrıca orada çapraz bağ kopan adama aspirin verdiklerini de unutmamak lazım.Afrikali diyoruzda adamlar adale sakatligi yasiyor darbeye dayali sakatlik degil. Yani milli takima gittikleri icin degilde daha cok bizim antreman metod ve oynadigimiz futboldan kaynaklaniyor sakatliklar. Tabi sakatliklar milli maca denk gelmesi ayri bir trajedi.