GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
verdiğin örnek kel alaka

Arsenal'in bu sezon ciddi sayıda maç kaçıran topçuları:
- Havertz
- G.Jesus
- Gyökeres
- Madueke
- Saka
- Trossard
- Martinelli
- Ödegaard
- Nörgaard
- Ben White
- Hincapie
- Saliba
- Gabriel

Herifler şu an as stoper ikilisi, belki de dünyanın en iyi stoper ikilisi (Saliba Gabriel) sakat ama aramıyorlar, çünkü oraya Mosquera ve Hincapie gibi çok iyi iki oyuncu aldılar yazın
Santrforların üçü de arazi, orada oynayabilen Madueke de sakatlandı, ama Merino ile falan götürüyorlar, geçtiğimiz sezonlarda da Merino'yu atmışlardı oraya
Oyun aklı diyebileceğimiz, yokken hep aradıkları Ödegaard sezonun çoğunu kaçırdı ama oraya da Eze'yi aldıkları ve Nwaneri/Dowman gibi gencolara süre verdikleri için pek aramadılar
Ben White ligdeki en iyi birkaç bekten biriyken gidip Timber'ı aldılar, o daha bile iyi formayı vermiyor herif

Arsenal bu konuda verilecek en son örnektir

Her pozisyonda en az iki tane çok iyi topçu var ve hepsine bol bol dakika verip oynatıyorlar. Ciddi sakatlık sıkıntıları yaşasalar da yollarını buluyorlar

kadro kuracaksan Arsenal gibi kuracaksın. tabii biz o kadar harcayamayız ama o şekilde harcamalıyız

bir taraf çok iyi öbür taraf çok kötü gitmiyor sezon. bunda genco yetiştirememenin de etkisi var tabii

Arsenal'in Saka, Lewis-Skelley, Nwaneri, Martinelli, Dowman gibi heriflerden aldığı katkı ortada

Kadro planlamasında eksiğimiz olduğunu ben de yazdım bugün ama oraya farklı zamanlarda 2-3 maç kaçıran herkesi yazmışsın "ciddi sayıda maç kaçıranlar" falan diye... Saka, Trossard, Gyökeres cayır cayır oynadı çoğu maçta. Elbette Arsenal bu sene hayli derin kadro kurdu da o ayrı tabi de, AYNI ANDA 7-8 kayda değer oyuncusu üst üste en kritik 3-4 maçta oynamasa biraz olsun onlar da etkilenebilirdi... Bu arada biz de etkiyi sadece aynı anda çok sayıda sakatlık/ceza gelince yaşadık, daha önce Osimhen ve Singo'nun (ve bazı tek tük diğer oyuncuların) sakatlık süreçlerini CL maçlarına rağmen çok da hasar almadan rakiplerimizin 4-5 puan önünde lider götürerek geçirmiştik.

Yani öyle 20 küsur tane çok üst düzey, hepsi 11 oynayacak seviyede topçu işi de özellikle bizim standartlarımız için abartı beklenti diyenler de biraz haklı. Ama belli mevkilerde kadro planlamamızda eksik ve darlık olduğunu düşünenler de haklı. Ancak uçlarda değil, ortada bir yerde haklılık var...

verdiğin örnek kel alaka

- Havertz
- G.Jesus
- Gyökeres
- Madueke
- Saka
- Trossard
- Martinelli
- Ödegaard
- Nörgaard
- Ben White
- Hincapie
- Saliba
- Gabriel

Herifler şu an as stoper ikilisi, belki de dünyanın en iyi stoper ikilisi (Saliba Gabriel) sakat ama aramıyorlar, çünkü oraya Mosquera ve Hincapie gibi çok iyi iki oyuncu aldılar yazın
Santrforların üçü de arazi, orada oynayabilen Madueke de sakatlandı, ama Merino ile falan götürüyorlar, geçtiğimiz sezonlarda da Merino'yu atmışlardı oraya
Oyun aklı diyebileceğimiz, yokken hep aradıkları Ödegaard sezonun çoğunu kaçırdı ama oraya da Eze'yi aldıkları ve Nwaneri/Dowman gibi gencolara süre verdikleri için pek aramadılar
Ben White ligdeki en iyi birkaç bekten biriyken gidip Timber'ı aldılar, o daha bile iyi formayı vermiyor herif

Her pozisyonda en az iki tane çok iyi topçu var ve hepsine bol bol dakika verip oynatıyorlar. Ciddi sakatlık sıkıntıları yaşasalar da yollarını buluyorlar

kadro kuracaksan Arsenal gibi kuracaksın. tabii biz o kadar harcayamayız ama o şekilde harcamalıyız

bir taraf çok iyi öbür taraf çok kötü gitmiyor sezon. bunda genco yetiştirememenin de etkisi var tabii

Arsenal'in Saka, Lewis-Skelley, Nwaneri, Martinelli, Dowman gibi heriflerden aldığı katkı ortada

Saydigin oyuncular ayni an da eksik kalmadilar ben bunu anlatmaya calisiyorum

Arsenal’i bende takip ediyorum merak etme ezbere yorum yapmadim yani

Problem bizde rotasyon yapilmamasi

Arsenal yedeklerin mac ritmini de yüksek tutan bir takim rotasyon yaptiklari icin

verdiğin örnek kel alaka

- Havertz
- G.Jesus
- Gyökeres
- Madueke
- Saka
- Trossard
- Martinelli
- Ödegaard
- Nörgaard
- Ben White
- Hincapie
- Saliba
- Gabriel

Ya PL takımlarının sakatlık yaşaması da normaldir, FA Cup vs derken sezonda anormal sayıda maç oynuyorlar ve hep insanüstü tempolarda oynuyorlar bu maçları. Bizim ligde tempo yok, bir şey yok. Totalde 60 dk filan top oyunda kalıyor ve yürüme temposunda takılıyor oyuncular. Nasıl bu kadar sakat verdik, üstüne de hiçbiri darbeye bağlı değil. Bu yıl sezon öncesi kampında ne yapılmış bilmiyorum ama belli ki eksik/fazla/yanlış yükleme yapılmış. Herkes perte çıktı. Antrenman desen zaten haftanın yarısı izinliler ki bu mevzunun da bence sakatlıklarda payı var. Dua edelim de ligin kalanında sakatlık yaşamayalım.

burnleydeki sol stoper ESTEVE çok iyi ama pahalıdır herılt.

PL'de her takım neredeyse her sezon mahalle kupası için bile ekstradan maçlara çıktığından dolayı (adamların gazozuna kupası bizim ligimizden daha çok kazandırıyor tabii) rotasyonel anlamda genelde çoğu ligdeki takımlardan daha iyi oluyorlar.

Arsenal ise bu sene rotasyondaki bir nevi Kazımcan'larını Yusuf Demir'lerini bile müthiş tutturdu, hepsinden takır takır verim alıyor.

Bizim de böyle ekstra maçlarımız olsa keşke, aslında yedek oyuncuları ve gençleri de görmek için fırsat olur. Geniş kadro kurmak için de bahane olur. Şimdi transfer diye ortalık inliyor ama sen ligin 2. yarısı ŞL'den de bi üst tura çıkıp elendikten sonra oynayacağın maç sayısı belli.

Sallai için yapılan itirazı tahkim reddetmiş. 2 maç ceza geçerli. Düşmanlık ve art niyet devam ediyor.

Kadro planlamasında eksiğimiz olduğunu ben de yazdım bugün ama oraya farklı zamanlarda 2-3 maç kaçıran herkesi yazmışsın "ciddi sayıda maç kaçıranlar" falan diye... Saka, Trossard, Gyökeres cayır cayır oynadı çoğu maçta. Elbette Arsenal bu sene hayli derin kadro kurdu da o ayrı tabi de, AYNI ANDA 7-8 kayda değer oyuncusu üst üste en kritik 3-4 maçta oynamasa biraz olsun onlar da etkilenebilirdi... Bu arada biz de etkiyi sadece aynı anda çok sayıda sakatlık/ceza gelince yaşadık, daha önce Osimhen ve Singo'nun (ve bazı tek tük diğer oyuncuların) sakatlık süreçlerini CL maçlarına rağmen çok da hasar almadan rakiplerimizin 4-5 puan önünde lider götürerek geçirmiştik.

Yani öyle 20 küsur tane çok üst düzey, hepsi 11 oynayacak seviyede topçu işi de özellikle bizim standartlarımız için abartı beklenti diyenler de biraz haklı. Ama belli mevkilerde kadro planlamamızda eksik ve darlık olduğunu düşünenler de haklı. Ancak uçlarda değil, ortada bir yerde haklılık var...
yanlışın var, mesele bu

20 tane çok üst düzey değil. 7-8 üst düzey, 7-8 orta iyi düzey, kalanı da gelişime açık oynamaya aç gencolardan oluşan bi yapılanma mümkün

bizde çok değerli kadro üyeleri olan Yunus, Lemina, Barış, Eren, Apo gibi herifleri gayet uygun bedellere kadroya kattık, bunu yaparken kadroda önlerinde adamlar vardı ama olsun dendi

12-13 iyi oyuncu kalanı zorunda kalmadığın sürece dakika vermediğin çöp tarzı bir kadro yapılanması sıkıntı

o oyuncular da çöp değil bu arada, oynamaya oynamaya o hale geliyorlar biraz da

Saydigin oyuncular ayni an da eksik kalmadilar ben bunu anlatmaya calisiyorum

Arsenal’i bende takip ediyorum merak etme ezbere yorum yapmadim yani

Problem bizde rotasyon yapilmamasi

Arsenal yedeklerin mac ritmini de yüksek tutan bir takim rotasyon yaptiklari icin
nasıl aynı anda olmadı?
işte düşünsene bizde Davinson, Apo, İlkay, Osimhen, Icardi, Barış, Yunus, Sallai aynı anda sakatlanıyor
adamlar son maça böyle çıktı (Saliba, Gabriel, Ödegaard, Gyökeres, G.Jesus, Havertz, Madueke, Trossard) bir kısmı feda diyip sakat sakat yedekten süre buldu sadece

Ya PL takımlarının sakatlık yaşaması da normaldir, FA Cup vs derken sezonda anormal sayıda maç oynuyorlar ve hep insanüstü tempolarda oynuyorlar bu maçları. Bizim ligde tempo yok, bir şey yok. Totalde 60 dk filan top oyunda kalıyor ve yürüme temposunda takılıyor oyuncular. Nasıl bu kadar sakat verdik, üstüne de hiçbiri darbeye bağlı değil. Bu yıl sezon öncesi kampında ne yapılmış bilmiyorum ama belli ki eksik/fazla/yanlış yükleme yapılmış. Herkes perte çıktı. Antrenman desen zaten haftanın yarısı izinliler ki bu mevzunun da bence sakatlıklarda payı var. Dua edelim de ligin kalanında sakatlık yaşamayalım.
sakatlık konusuna fazla kafa takmamak lazım

evet İngiltere'de tempo daha kötü ama bizde de topçuların 3 günde bir maç yaptığı yoğun trafik dönemi oluyor

işin içine milli aralar da girince düzenli bir takvim olmuyor o da ters tepebiliyor

biraz da şans ve genetik meselesi. sakatlanmayan neden sakatlanmıyor? antrenman ve doktorlar sayesinde sakatlanmıyorlar demek yanlış onlar için de

genelde böyle hususlarda bir sıkıntı varsa antrenman tesisi zemini kaynaklı oluyor. eğer oradaki saha sayısı yetersiz ise ağırlaşıp bu problemleri yaratıyor olabilir

Stoper alınmayacaksa okey ama Apo sırıtmaya başladı ve solda fayda aldığımız başka bir isim yok şimdilik. Lemina'yı hiç denemedik orada belki olur

Düşününce Davinson - Abdülkerim - Lemina ve orada oynayabilen Singo - Kaan - Arda var, tamam

O zaman orta sahaya düzgün birini alacaksın

Kadro kurarken bu hatayı çok yapıyoz bence. Devre aralarına hep böyle evhamlı giriyoz harıl harıl her yere adam bakıyoz kimse de iyi adamını devre arası uyguna salmıyor

Öyle olunca da çer çöp alıp sonra bi de onlardan zararına çıkıyoz. Bu düzen bitmeli

Düzgün stoper buluyorsan alacaksın, bulamıyorsan idare edip orta saha bulmaya daha çok bütçe ayıracaksın

Kadroyu da 6 ay için değil 4-5 sene için kuracaksın kurarken

He bence her türlü sol bekte de oynayabilen bir sol stoper ilaç olur takıma (örn Ake)

OB varken doğaçlama oynadığımızı kabul edip sahaya mükemmel bir takım sürmenin başarı şansını maksimize ettiği gerçeğiyle yüzleşirsek iyi olur

Apo artık ağır kalıyor ve o defoyu örtemiyoruz eskisi gibi doğrusu. Orada Ake olsa hem topu oyuna sokarken hem de geçiş savunurken acayip rahatlarız. Eren - Jakobs yokken de kafayı yemeyiz. Yine de Kazımcan sağolsun sol stoper eskisi kadar acil bir ihtiyaç değil

Öncelikli ihtiyaç 6/8, ona odaklanak

Osimhen
Sane
Icardi (yallah)

Bunlar acilen satilmali

1764794139428.webp

yanlışın var, mesele bu

20 tane çok üst düzey değil. 7-8 üst düzey, 7-8 orta iyi düzey, kalanı da gelişime açık oynamaya aç gencolardan oluşan bi yapılanma mümkün

bizde çok değerli kadro üyeleri olan Yunus, Lemina, Barış, Eren, Apo gibi herifleri gayet uygun bedellere kadroya kattık, bunu yaparken kadroda önlerinde adamlar vardı ama olsun dendi

12-13 iyi oyuncu kalanı zorunda kalmadığın sürece dakika vermediğin çöp tarzı bir kadro yapılanması sıkıntı

o oyuncular da çöp değil bu arada, oynamaya oynamaya o hale geliyorlar biraz da

nasıl aynı anda olmadı?
işte düşünsene bizde Davinson, Apo, İlkay, Osimhen, Icardi, Barış, Yunus, Sallai aynı anda sakatlanıyor
adamlar son maça böyle çıktı (Saliba, Gabriel, Ödegaard, Gyökeres, G.Jesus, Havertz, Madueke, Trossard) bir kısmı feda diyip sakat sakat yedekten süre buldu sadece

sakatlık konusuna fazla kafa takmamak lazım

evet İngiltere'de tempo daha kötü ama bizde de topçuların 3 günde bir maç yaptığı yoğun trafik dönemi oluyor

işin içine milli aralar da girince düzenli bir takvim olmuyor o da ters tepebiliyor

biraz da şans ve genetik meselesi. sakatlanmayan neden sakatlanmıyor? antrenman ve doktorlar sayesinde sakatlanmıyorlar demek yanlış onlar için de

genelde böyle hususlarda bir sıkıntı varsa antrenman tesisi zemini kaynaklı oluyor. eğer oradaki saha sayısı yetersiz ise ağırlaşıp bu problemleri yaratıyor olabilir
Bizde hiç oynamayanlar bile sakatlandı yav. (Berkan, Kaan)
Normal gelmiyor yani bana.

astrolojiden hiç anlamam da retro mu ne halttır bittimi o dönem ,o dönem bitmeden gs toparlamaz diyordu bazıları

arsenal ve arteta için sabretmenin karşılıgı denilebilir aynen pep-barca gibi adam 3 tane 11 cıkarabilecek kadro kurdu fakat her oyuncuyu oynatıp form tutturdu

ve bazı oyunculardan özel oyuncu yarattı merino gibi os bir adamı firminoya çevirdi herif formayı vermıyor

örnek çok..ama arteta ve arsenal bu senenin avrupada en iyisi

bizimkide aman topçu almayalım yunus icardi barış davinson torreira üzülmesin kafasında

kapasitesi Galatasaraya yetmiyor ne yazık ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt