- 22 Kasım 2008
- 11.513
- 7.085
- 2.493
verdiğin örnek kel alaka
Arsenal'in bu sezon ciddi sayıda maç kaçıran topçuları:
- Havertz
- G.Jesus
- Gyökeres
- Madueke
- Saka
- Trossard
- Martinelli
- Ödegaard
- Nörgaard
- Ben White
- Hincapie
- Saliba
- Gabriel
Herifler şu an as stoper ikilisi, belki de dünyanın en iyi stoper ikilisi (Saliba Gabriel) sakat ama aramıyorlar, çünkü oraya Mosquera ve Hincapie gibi çok iyi iki oyuncu aldılar yazın
Santrforların üçü de arazi, orada oynayabilen Madueke de sakatlandı, ama Merino ile falan götürüyorlar, geçtiğimiz sezonlarda da Merino'yu atmışlardı oraya
Oyun aklı diyebileceğimiz, yokken hep aradıkları Ödegaard sezonun çoğunu kaçırdı ama oraya da Eze'yi aldıkları ve Nwaneri/Dowman gibi gencolara süre verdikleri için pek aramadılar
Ben White ligdeki en iyi birkaç bekten biriyken gidip Timber'ı aldılar, o daha bile iyi formayı vermiyor herif
Arsenal bu konuda verilecek en son örnektir
Her pozisyonda en az iki tane çok iyi topçu var ve hepsine bol bol dakika verip oynatıyorlar. Ciddi sakatlık sıkıntıları yaşasalar da yollarını buluyorlar
kadro kuracaksan Arsenal gibi kuracaksın. tabii biz o kadar harcayamayız ama o şekilde harcamalıyız
bir taraf çok iyi öbür taraf çok kötü gitmiyor sezon. bunda genco yetiştirememenin de etkisi var tabii
Arsenal'in Saka, Lewis-Skelley, Nwaneri, Martinelli, Dowman gibi heriflerden aldığı katkı ortada
Kadro planlamasında eksiğimiz olduğunu ben de yazdım bugün ama oraya farklı zamanlarda 2-3 maç kaçıran herkesi yazmışsın "ciddi sayıda maç kaçıranlar" falan diye... Saka, Trossard, Gyökeres cayır cayır oynadı çoğu maçta. Elbette Arsenal bu sene hayli derin kadro kurdu da o ayrı tabi de, AYNI ANDA 7-8 kayda değer oyuncusu üst üste en kritik 3-4 maçta oynamasa biraz olsun onlar da etkilenebilirdi... Bu arada biz de etkiyi sadece aynı anda çok sayıda sakatlık/ceza gelince yaşadık, daha önce Osimhen ve Singo'nun (ve bazı tek tük diğer oyuncuların) sakatlık süreçlerini CL maçlarına rağmen çok da hasar almadan rakiplerimizin 4-5 puan önünde lider götürerek geçirmiştik.
Yani öyle 20 küsur tane çok üst düzey, hepsi 11 oynayacak seviyede topçu işi de özellikle bizim standartlarımız için abartı beklenti diyenler de biraz haklı. Ama belli mevkilerde kadro planlamamızda eksik ve darlık olduğunu düşünenler de haklı. Ancak uçlarda değil, ortada bir yerde haklılık var...