GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav aklim almiyor sezon sonu geliyor haydi bir iki sakatlik olur bir iki formsuz oyuncun olur ama bizde birtane formda oyuncu dahi olmayisi herseyi acikliyor, okan buruk denen adam bu takima antreman yaptiramiyor, haydi kosalim edelim deyince futbolcular heralde bunu takmiyor, sal bizi hoca merak etme sampiyon yapariz seni diyorlar heralde.

Yav aklim almiyor sezon sonu geliyor haydi bir iki sakatlik olur bir iki formsuz oyuncun olur ama bizde birtane formda oyuncu dahi olmayisi herseyi acikliyor, okan buruk denen adam bu takima antreman yaptiramiyor, haydi kosalim edelim deyince futbolcular heralde bunu takmiyor, sal bizi hoca merak etme sampiyon yapariz seni diyorlar heralde.

Takımda 4 esas hücum oyuncusundan sadece 45 dk iş yapıp sonra oyundan düşen Sane ekstra iş yapabiliyor. Barış santraforda olduğu için etkisizdi. Sallai yok. Sara işte o pozisyonda Mertens vari pozisyona girdi ama golünü atamadı.

Böyle olunca ne yaparsan yap atamadıkça atamadıkça oyundan düşüyorsun. 4 hücum oyuncundan sadece 1 tanesi 45 dk hücumda etkili olursa nasıl iş yapacaksın. Olmuyor işte.

Hadi sene başında İlkay-Sane vs geldi bu yüzden 10 numara transferi yapılmamasını anlayabilirim. Gerekli olmayabilir doğru. Ama bariz ihtiyacımız olduğu çok belliydi ve devre arası bu transferin yapılmamış olması çok ciddi bir hata. Tabii ki devre arası iyi bir isim bulup getirmek kolay değil ama fırsatlar da vardı. Yönetim para harcamak isteseydi Osi de varken Lookman bize gelebilirdi misal.

Takim halinde pek istekli degildik bugun. Hoca Sallai'de israr etmenin bedelini odedi. Takimi atesleyecek bir yedegimiz yok, butun sene de olmadi. Yenilmedigimize sukredelim. Belki de o direkte patlayan top sampiyonlugun alametidir. Her halukarda Okan ve belli bazi topcular ile yollari ayirsak iyi olur.

Pilimiz bitti.

Şimdilik maalesef böyle gözüküyor. Bir süredir dk 60 sonrası sıvamamız sebeplerinden biri de bu gibi.

Velhasıl tam 1 hafta var. Göreceğiz. Önce Gençlerbirliği ardından Fenerbahçe galibiyeti veya en azından FB beraberliği ile son 3 haftaya 2 puan önde girersek farklı şeyler konuşuruz.

Takım tempo yapamıyor. Bakın dün ikinci yarı kötüydük sanıyor herkes. İlk yarıyı açın izleyin. Tüm oyuncular yürüyor sahada. Göztepe maçı da aynı.
Kimse koşmuyor.
Pas almak için boşa çıkan yok. Top rakipteyken alan daraltan yok. Sığırpres zaten yok. Yalandan düşük tempoda koşular atıyor oyuncular.

Arkadaşlar takımın sorunu fiziki. Antrenman yapmıyor bunlar çok belli. Sakatlık korkusundan mıdır nedir bilmiyorum. Bilimsel veriler falan deyip duruyorlar ya o sebepten kondüsyon idmanlarını kestiler bence.
Mental bozukluğun sebebi de fizik eksiklik. Çünkü oyuncu biliyor gücü yetmeyecek. Çoğu ikili mücadeleye bile giremiyoruz. Girerse kaybedecek çünkü, girmiyor. Yetişemeyecek koşmuyor. Şutlar cılız, mücadele yok, hava toplarına yükselemiyor bile çoğu.
Torreira seken tüm topları süpüren adam dün bir tane sahipsiz top kazanamadı. Neden, o bölgeye hareketlenmiyor bile. İlerde prese çıkamıyor, çıkarsa da dönemiyor.

Takım çalışmıyor. Yoğun maç temposu pilimizi erken bitirdi bu sene. Teknik ekip de malesef kondüsyon ayarlamasını yapamadı.

Şu maçı alsak ve fener maçına 4 puan fark ile girsek belki bir şansımız olabilirdi. Ama bu görüntü hiç hayra alamet değil.
Benim şahsi görülüm malesef şansımız kalmadı. Şampiyonluk gitti.

3 senedir sampiyon oluyoruz eyvallah ama hic moral motivasyon ve karsimizda net dusman tff dengesi bu kadar kotu olmamisti. Tepside "buyrun ustumuzden gecin" diyoruz resmen oynadigimiz oyun ve skorlarla.

Sorumlusu hoca ve takimin tamami ve pasif yonetim.

Takımın bataryası boşalmış. Prim falan şarj etmiyor. Demek ki başka bişey yapmak lazım. Bunu yapacak olanlar belli.

7 maç kala 7 puandan şampiyonluk vermek gibi bir kepazelik yaşarsak ki düşünmek bile istemiyorum koltuklarınızı terk edin.

Bu arada şampiyon dahi olsak OB ile yola devam edilmemelidir. Yedek kulübesi dahil en az 6-7 oyuncuyla da vedalaşılmalıdır. Sadece düne bakarak söylemiyorum bunu. Miadı dolan bu kadar oyuncu aynı anda olamaz bi takımda.

Ocakta yapılması gereken üç hamle vardı on numara yedek forvet ve sol stoper on numara alınmadı yunus var sara var denildi ikisini de görüyoruz olmuyorlar orada yedek forvet icardi var denildi ama bitik olduğu görülemedi stoper singo var denildi görüyoruz olmuyor orada hata yapıp duruyor yani bu kadar hata yapılmaz bedelini böyle ödersin umarım daha kötü bir bedel yoktur sırada hepimiz için ağır bir yıkım olur

Önümüzdeki maçlarda Osimhen’in oynayacağını umarız. Bu senaryoda bu kadrodan başka şansımız yok. Sane ve Barış maç içerisinde yer değiştirirler. Sane ile Lang, Sara ile de İlkay değişmeli oynar yerlerinde. Bunların dışında Singo, Yunus, zorda kalmadıkça oynamamalı ve özellikle Singo defans hattından uzak durmalı. Sallai’nin oynaması durumunda o da kesinlikle sol kanat mevkisinde olmamalı.

IMG_9661.webp

Kocaeli'nin attığı gole bakın adamlar soğukkanlı şekilde ceza sahası içinde hemen vurmuyor pas atıyor. Yani basit oynuyorlar. Biz basit oynayamiyoruz. Hep zoru deniyoruz

Dünkü Como - Inter maçını 90 dk izleyen var mı bilmiyorum ama yoksa bile özeti bi izleyin.
İlk yarıda Como’nun hücum organizasyonları gerçekten ders niteliğinde. İnterin ilk golünde Thuram’ın ayağını uzatması, ikinci golünde hatayı takip edip golü koklaması ise forvetin nasıl olması gerektiğini gösterdi. Yani maçı izlerken thuram yerine barış olsaydı bunu atabilir miydi diye kendime sordum. İlk golde rakiple boğuşur topu kontrol etmeye çalışırdı ikinci golde topu kovalayıp araya girmek isterken kolunu fazla açar iter faul yapardı.
Como’nun ilk golünde topuk pasını veren adamın adını unuttum ama o pası pekala Sane de verebilirdi ama takip eden olur muydu? Bence olmazdı.
Interin diğer 2 golü duran toptan geldi. Gerçek bir duran top organizasyonu nasıl olur kim kullanır kim nereye koşar İnterin son 2 golünde mevcut.
Como biraz şanslı olsa 4-4 bitebilirdi hatta dikkatli olsalar bu maçı kazanabilirlerdi. Inter ilk yarıyı 2-1 geride kapattı ama ikinci yarı bırakmadı.

Sallai lig için mükemmel sağ bek, baskı olduğunda iyi de top çıkarıyordu geriden. İyi giden sağ beki de rezil ettik. Bir Singo, bir Boey derken bütün denge alt üst oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt