Sallai konusunda katilmakla beraber Singo ozelinde biraz farkli dusunuyorum.
Torreira bizde cevresinin oyununu cok etkiliyor bence. Ne geridekilerle ne de beklerle ikili isleri cok yok. Sara gelip yapiyor onu Torreira o sirada sara dan one gidiyor falan filan.
Yani ortasaha oyunculari birbirleriyle ve beklerle paslasmalari minimum.
Genelde ya stoperler osimhen baris ya da sane ye uzun. Yada orta sahada alan alel acele ileri top atmaya calisiyor (cikis yapanlarda top kaybinda ileride kalmis oluyor)
Topu kontrol ederek cikis asla yapmiyoruz biz. Yaptigimiz maclarda cok buyuk farketti ve kafa tuttuk CL de.
Isimlerden ziyade bu mantalitede sorun oldugunu dusunuyorum. Ayni dert top isteyip adam eksilten bir 10 numara olmamasinda da var. Ozetle ortasahamizdaki belirsizlik ve oturmamislik -isimler uzerinden ilerleyen plan ya da belli bir pas oyununa oturmayan oyuncular var. Lemina ve Torreira bu konuda siyah ve beyaz kadar farkli mesela (Torreiranin da en iyi ozelligi cevre kontrolu olmasina ragmen, bu boyleyken adamina hep arkadan yaklasiyor olmasi , stoperlerin icine gomuluyor olmasi hayret ettirici benim bakisimda)
Belki de ben yanlis dusunuyorum ama 6-8-10 olarak ortasaha oyunumuz tutuk ve bunu hep 2 oyuncuyla yapmaya calisiyor hoca. Mac sakata gittiyse ustune de 1 tanesini cikariyor genelde.