GSC Futbol Nöbeti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir daha bu sözde scout tayfanın yorumlarına güveneni eşekler kovalasın. Gustavo Assuncao'yu aldığımızda her yerde öyle bir yazdılar ki Vieira'yı aldık sandım. Şimdi bir tanesi de çıkıp özür dilemiyor.

Eskiden yerdik ama ben uzun zamandır kanmıyorum. Kendim izliyorum bir maç zaten aşağı yukarı belli ediyor. Ama derbi ya da güç dengesinin olmadığı bir maç olmayacak. Son olarak milli performansları da baz almamak gerekiyor. Gustavo kötü değil aslında. Ama bizde olan adamlardan farkı yok. Ayrıca fiziği yetersiz. Yani oynatmak her açıdan mantıklı olmuyor. Bakalım iyi bir ortasaha gerekiyor bize lider agresif ve defansif farkındalığı yüksek ayakları temiz (pas yüzdesi). Fernando işte.

Bugün biri de yazdı ne atan var ne tutan

Bunlar olsa 30 puandaydık şu an rahat.
Ben şahsen oynanan futbolda ilerleme olduğunu düşünüyorum. Ama çok kaçırıyoruz. Burada şöyle bir eleştiri yapılabilir Fatih hocaya takımın hala 1. forvetini belirlememesi hata as forvete karar verip sürekli aynı forvetle çıksak belki bir forvetimiz formunu arttırabilirdi sürekli forvetini değiştirmesi bir hata ve belki forvetlerin forum tutamama sebeplerinden biri olabilir diye düşünüyorum.

Muslera önceden neredeyse tek başına şampiyon yapan bir kaleciydi özellikle Hamza dönemi ama özellikle sakatlıktan sonra Muslera o ekstralarını kaybetti eskiden kesin gol olur denileni kurtaran Muslera artık normal bir kaleci oldu ve aldığı para normal bir kaleci için inanılmaz büyük bir para ondan nasıl çıkacağız bakalım, umarım Muslera'da kolaylık gösterip iki taraf içinde mutlu bir ayrılık olur.
Hakaret etmeden elwstirmeden de eleştiri yapılabiliyormuş yorumunuzu okurken bunu düşündüm

Korelasyon var arada dolaylı olsa da, demek istediğim senin söylediğine paraleldi sadece ayrıntıya girmedim. Diğer türlü tek tek kurtarışları analiz etmemiz lazım.

Bir de Uğurcan'ın direkt hatırladığım bir çok ömemli kurtarışı var zaten.

Mesela biz az pozisyon veriyoruz ama verdiğimiz de gol oluyor gibi, Muslera'nın gollük kurtarışı az izlenimindeyim keza Alanya maçında yaptığı kurtarıştaki pozisyon önemli xGA barındırıyordur mesela ki bazı platformlar tek pozisyondan 1den fazla xG çıkarabiliyor onda da öyle olduysa xGA - yenilen golde bize pozitif etki yazsa da devamı gol olduğundan anlamsız olabiliyor bunlara da bakmamız gerekir detaya inersek.
Evet zaten hiçbir kaleci metriği çok iyi değil. Sonuçta xG yaratan şutların hepsi kaleyi bulmuyor bile. Bazen kaleci erkenden iyi çıktığı için topu süpürüp şutu önlüyor. Kalecilik bence göz testinin en geçerli olduğu pozisyon an itibariyle.

Bence Uğurcan ligin tartışmasız en iyi kalecisi bunlardan bağımsız olarak. Muslera ise kesinlikle replacement level bir performans bile gösteremiyor.

Ben şahsen oynanan futbolda ilerleme olduğunu düşünüyorum. Ama çok kaçırıyoruz. Burada şöyle bir eleştiri yapılabilir Fatih hocaya takımın hala 1. forvetini belirlememesi hata as forvete karar verip sürekli aynı forvetle çıksak belki bir forvetimiz formunu arttırabilirdi sürekli forvetini değiştirmesi bir hata ve belki forvetlerin forum tutamama sebeplerinden biri olabilir diye düşünüyorum.
Ben pek ümitli değilim artık maalesef, saha içi lider ve iş bitirici oyuncu eksikliğini aşabileceğiz gibi durmuyor. Başka zaman olsa Fener maçında şanssızlık konuşulurdu artık yangın yapıyoruz, tahammül pek kalmadı.

O yüzden bir mucize olmazsa bu sezondan ümidim yok artık.

Ben pek ümitli değilim artık maalesef, saha içi lider ve iş bitirici oyuncu eksikliğini aşabileceğiz gibi durmuyor. Başka zaman olsa Fener maçında şanssızlık konuşulurdu artık yangın yapıyoruz, tahammül pek kalmadı.

Ben zaten sezon başında bu sezon şampiyonluk beklemiyordum. Ben gelecek için ve bu sistemin özellikle şu alt yapı oyuncuların oynayacağı kulüpler alınıp o çocuklarda kazanılmaya başlanmasını bekliyorum. Bu sezon hedefimiz maaş bütçesini 30 milyonun altına indirip Avrupa'da ses getirip oyuncu değerlerimizi yükseltmek ve onları iyi fiyatlara satabilmek ayrıca ligde de Avrupa'ya gidebilmek olmalı bence.

Sofascorea göre en iyi 3 ortalamasi notlamasi olan kalecilrr Viviano, Ugurcan ve Muric.

Mac basina kurtaris rakamlari:

3,5 ve 3,7 ve 3,9.

Musleraninki 2,3 ve bu sene sözde iyi oynayan Ersinin ortalamasi 1,5.

Valla en az 2. Olmak sart yoksa seneye avrupaya bile gidemeyiz

Türkiye Kupası'nı muhakkak zorlamalıyız bayadır almıyoruz prestij açısından güzel ayrıca UEFA vizesini de kaparız genç topçularımız da kupa kaldırma alışkanlığı edinir.

Bergwijn ve Gedson tarzı iki herif alırsak şampiyon olabiliriz bence Muslera ve forvetlerin düzüleceğini umuyorum.

Hasan zaten yazmis. Unutmamak lazim, bu sezon ne kadar uzulup kizsakta sabirli olmak en dogrusu. Yapacak birsey yok. Bu arada yenilgilerimizde genelde 2-1, 1-0 civarinda ve bazilarinda gercekten maci kazanbilirdik. Fener maci, TS maci, bjk maci da dahil buna. Kazanabilirdik gercektende. Yani biraz bunlari da gormek lazim. Yalniz su elestiri cok dogru; abi neden bu takim one gectigi maci kaybediyor ? 3 mactada (derbi) one gectik hatta birinde 2-0 yaptik yaf. Bende 3-4 atariz diyordum beraberlik son anda kotarildi gerci yine kacirdik. Kisacasi Keramettin cok kaciriyoruz oyle boyle degil. Moderator renkdaslar bir kolaj yapsa devre arasi izlesek boyle onemli maclari gercekten uzucu yani genc oyuncularimiz acisindan. Hakem hatalarini bir kenara biraktim hadi.

Tutanimiz ayrica cok formsuz. Formsuz da degil sanki o degil yani Muslera degilde ortalama/vasat bir kaleci koruyor kalemizi. Atanimiz caliskan oyuncular hicbirine lafim yok o acidan ama bitiricilikleri cok kotu. Diagne mesela, karsi karsiya kacirdi rahat pozisyonda, ortasahamiz zaten skora katki veremiyor. Cica, 2-3 gol bulabilirdi. Yani, ozet olarak, sanssizliktan ziyade birazda kalite eksigimiz mevcut.

Reis sen ne diyon bu ft işine

Geçen senede bu senede hem savunur hemde eleştirirken görüyorum seni

Sabredilirse 3 sene bizi uçuracakta bizmi farkında değiliz boşa yangın yapıyoruz yoksa dediğimiz gibi gitmediği her gün zararmı

Ben sene başında bu sene de kalmak hakkı demiştim, bu sene de başarısız olursa daha fazla kalmasında lüzum görmüyorum, yeterince süre verdik.

3 sene falan olayı hikaye.

Hasan zaten yazmis. Unutmamak lazim, bu sezon ne kadar uzulup kizsakta sabirli olmak en dogrusu. Yapacak birsey yok. Bu arada yenilgilerimizde genelde 2-1, 1-0 civarinda ve bazilarinda gercekten maci kazanbilirdik. Fener maci, TS maci, bjk maci da dahil buna. Kazanabilirdik gercektende. Yani biraz bunlari da gormek lazim. Yalniz su elestiri cok dogru; abi neden bu takim one gectigi maci kaybediyor ? 3 mactada (derbi) one gectik hatta birinde 2-0 yaptik yaf. Bende 3-4 atariz diyordum beraberlik son anda kotarildi gerci yine kacirdik. Kisacasi Keramettin cok kaciriyoruz oyle boyle degil. Moderator renkdaslar bir kolaj yapsa devre arasi izlesek boyle onemli maclari gercekten uzucu yani genc oyuncularimiz acisindan. Hakem hatalarini bir kenara biraktim hadi.

Tutanimiz ayrica cok formsuz. Formsuz da degil sanki o degil yani Muslera degilde ortalama/vasat bir kaleci koruyor kalemizi. Atanimiz caliskan oyuncular hicbirine lafim yok o acidan ama bitiricilikleri cok kotu. Diagne mesela, karsi karsiya kacirdi rahat pozisyonda, ortasahamiz zaten skora katki veremiyor. Cica, 2-3 gol bulabilirdi. Yani, ozet olarak, sanssizliktan ziyade birazda kalite eksigimiz mevcut.

Çok baskın bir oyun oynamasak da bence de pozisyon bulma/kaçırma ve pozisyon verme/ gol yeme konularında çok kötüyüz. Bunda hocanın da net hataları var, hala santrafor konusu belirsiz, çok kritik bir konuyu yapboz tahtasına çevirmek çok doğru durmuyor. Muslera konusunda çaresiziz bence, şikayet de etsek alternatifi yok.

Oyuncular takımlarda birbirlerini yukarı çeker, bizde ise günden güne oyuncular da aşağı çekiliyor maalesef; şampiyon olmayalım da en azından savaşalım demek isterdim ama o hırs da pek yok gibi.

Sonumuz biraz çıkmaz sokak gibi gözüküyor bu problemleri çözemezsek.

İlle de başarı diyen birisi olmadım hiç ama maalesef takımda karakter de göremiyorum pek.

Çok baskın bir oyun oynamasak da bence de pozisyon bulma/kaçırma ve pozisyon verme/ gol yeme konularında çok kötüyüz. Bunda hocanın da net hataları var, hala santrafor konusu belirsiz, çok kritik bir konuyu yapboz tahtasına çevirmek çok doğru durmuyor. Muslera konusunda çaresiziz bence, şikayet de etsek alternatifi yok.

Oyuncular takımlarda birbirlerini yukarı çeker, bizde ise günden güne oyuncular da aşağı çekiliyor maalesef; şampiyon olmayalım da en azından savaşalım demek isterdim ama o hırs da pek yok gibi.

Sonumuz biraz çıkmaz sokak gibi gözüküyor bu problemleri çözemezsek.

İlle de başarı diyen birisi olmadım hiç ama maalesef takımda karakter de göremiyorum pek.

Dogrusun, one cikan baskin bir ozelligimiz henuz yok. Ama durust olmak gerekirse fener macinda zaman zaman cok guzel oynadik. Ama kalaninda da cok kotu. Iste bu biraz ikilem olusturuyor. Forvetlerin deneme tahtasi gibi her hafta farkli bir dizilis/isimle ciktigi dogru zaten o istikrarsizlik birazda oyunumuzu etkiliyor. Duran toplara hic girmiyorum mesela. En kotu yanimiz inanilmaz kotu bir istatistigimiz var maalesef. Rakipler bizi veya rakiplerini boyle acabilirken biz ne frikikten gol bulabiliyoruz ne de duran toptan onu gectim penalti kaciriyoruz ustune. Umarim duzeliriz ve artik o kirilimi yasayip guclu bir oyun ortaya koyabiliriz. Zaten hocanin son senesi cogu kisi nazarinda. En azindan iyi oynayan savasan bir takim gormek istiyoruz hepimiz. Transfer hatasi yapilmadan dogru asiyi umarim yaparlar devre arasi.

Dogrusun, one cikan baskin bir ozelligimiz henuz yok. Ama durust olmak gerekirse fener macinda zaman zaman cok guzel oynadik. Ama kalaninda da cok kotu. Iste bu biraz ikilem olusturuyor. Forvetlerin deneme tahtasi gibi her hafta farkli bir dizilis/isimle ciktigi dogru zaten o istikrarsizlik birazda oyunumuzu etkiliyor. Duran toplara hic girmiyorum mesela. En kotu yanimiz inanilmaz kotu bir istatistigimiz var maalesef. Rakipler bizi veya rakiplerini boyle acabilirken biz ne frikikten gol bulabiliyoruz ne de duran toptan onu gectim penalti kaciriyoruz ustune. Umarim duzeliriz ve artik o kirilimi yasayip guclu bir oyun ortaya koyabiliriz. Zaten hocanin son senesi cogu kisi nazarinda. En azindan iyi oynayan savasan bir takim gormek istiyoruz hepimiz. Transfer hatasi yapilmadan dogru asiyi umarim yaparlar devre arasi.
En bilinen oyunu biz oynuyoruz. Rakiplere sürpriz de yapamıyoruz pek, bizi savunmakta ezberi oturtuyorlar. Duran top konusu çok vahim, duran topla şampiyonluğu koparan takımlar varken biz ekstra gol üretmekte hiç yokuz. Ne ceza sahası dışından gol atıyoruz ne duran toptan ne de karambol ortalarıyla. Kafayla en son ne zaman gol attık hatırlamıyorum bile.

Şu durum gerçekten üzücü, umarım bir çıkış yolu bulunur da yanılırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt