GSC Futbol Nöbeti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mostafa ile Diagne satabilirsek kaliteli bir forvet lazım. Daha göz önünde olan isimlerden bir liste yaptım.
-Arthur Cabral (Basel): İzleyeni çok. Zor transfer. PL bile yapabilir. Ancak Hoca'nın hem oyun kuran hem atan forvet tipine uyuyor. Bizim için nokta atışı isim olduğunu düşünüyorum.
-Jonas Wind(Kopenhag): Kopenhag'ın bonservis talebi önemli.
-Terem Moffi(Lorient): İzlediğim Lille maçında 1 gol 1 asist yapmıştı. Sonrasında ne gol ne asist yapmış. Bu sezon 2 gol 2 asistte kalmış. Çok sanmıyorum ama fırsat oluşabilir.
-Erik Botheim: Ulaşılabilir bir hedef gibi duruyor. Oyuncuyu izlemedim ama Bodo oyuncularına karşı ön yargım var. Net bir isim olduğunu düşünmüyorum. Haaland dolayısıyla bir hype'ı var.
-Mohamed Bayo: İzlemedim. Geçen sene Ligue 2 gol kralı. Ligue 1'de fena başlamamış. Bu tarz oyuncular için mental önemli. Ya çok üst seviyeye çıkıyorlar ya da geri gidiyorlar.

sıradaki deplasmanlar : malatya,sivas,adana

3 tane kriz geçirmelik maç deplasmanlarda napcaz büyük sıkıntı

Bence bu takımın Ocak ayına gidene kadar yapması gereken şey belli, artık Ocak ayında Gedson veya benzeri bir çift yönlü orta saha mı alınır, yoksa adı geçtiği gibi Assunçao yerine bir 6 numara mı transfer edilir yoksa Dennis Man gibi bir kanat oyuncusuna mı gideriz bilemem ama Ocak ayına gidene kadar ileride net bir forvet bu Mohamed veya Diagne olabilir bunların arkalarında Kerem,Halil ve Morutan üçlüsü hücumda ortada da Berkan & Cicaldau ikilisi

Ekran Alıntısı.webp

Ocak ayına kadar bir şekilde şunu oturtmaya çalışmalıyız, hı bana kalısa bu takımın en büyük eskikliği Gedson veya 6 numara da değil net şekilde kalecimiz çok kötü, sol beklerimiz de defans tarafında çürük resmen. Yarışmaya çalıştığımız Trabzon 'un kalesinde bizden çok daha fazla gol şansı vermesine rağmen Uğurcan öyle bir duruyor ki takımı sırtlıyor biz de Muslera 'yı korumak için işte Emre Kılınç 'ın pası hatalı, Berkan 'ın kırmızı kartında Berkan hatalı, işte Taylan hatalı hatta bugün üstüne gelen topu içeri aldığı için Bertolacci sert vurdu Muslera ne yapsın filan diyoruz, ne bileyim hatalı açılır gol yer Psv maçının skorunu tek başına belirler, Beşiktaş maçında hatalı yer, Jonstone maçında yapar da yapar hatta Lokomotiv maçında bile yememesi gerekirdu o golü top çok rahat şekilde geçiyor arka tarafa Muslera kale çizgisinde takip ediyor, hatanın çoğu zaman Muslera 'da olduğunu kabullenmediğimiz sürece daha çook izleriz böyle hataları

Bir de sol bek meselesi var, Ömer Bayram 'ın defansif performansı belki PvA 'dan bile daha kötü diğer tarafta Yedlin Beşiktaş maçında yaptığı hatanın aynısını Lokomotif maçında yaptı Nelsson tek başına içeride 2 kişiyle bıraktı. Boey bir an önce iyileşsin diye dua edip Ocak ayında çok net 1 kaleci ve sol bek takviyesi lazım bizim takıma

Bence bu takımın Ocak ayına gidene kadar yapması gereken şey belli, artık Ocak ayında Gedson veya benzeri bir çift yönlü orta saha mı alınır, yoksa adı geçtiği gibi Assunçao yerine bir 6 numara mı transfer edilir yoksa Dennis Man gibi bir kanat oyuncusuna mı gideriz bilemem ama Ocak ayına gidene kadar ileride net bir forvet bu Mohamed veya Diagne olabilir bunların arkalarında Kerem,Halil ve Morutan üçlüsü hücumda ortada da Berkan & Cicaldau ikilisi

Ocak ayına kadar bir şekilde şunu oturtmaya çalışmalıyız, hı bana kalısa bu takımın en büyük eskikliği Gedson veya 6 numara da değil net şekilde kalecimiz çok kötü, sol beklerimiz de defans tarafında çürük resmen. Yarışmaya çalıştığımız Trabzon 'un kalesinde bizden çok daha fazla gol şansı vermesine rağmen Uğurcan öyle bir duruyor ki takımı sırtlıyor biz de Muslera 'yı korumak için işte Emre Kılınç 'ın pası hatalı, Berkan 'ın kırmızı kartında Berkan hatalı, işte Taylan hatalı hatta bugün üstüne gelen topu içeri aldığı için Bertolacci sert vurdu Muslera ne yapsın filan diyoruz, ne bileyim hatalı açılır gol yer Psv maçının skorunu tek başına belirler, Beşiktaş maçında hatalı yer, Jonstone maçında yapar da yapar hatta Lokomotiv maçında bile yememesi gerekirdu o golü top çok rahat şekilde geçiyor arka tarafa Muslera kale çizgisinde takip ediyor, hatanın çoğu zaman Muslera 'da olduğunu kabullenmediğimiz sürece daha çook izleriz böyle hataları

Bir de sol bek meselesi var, Ömer Bayram 'ın defansif performansı belki PvA 'dan bile daha kötü diğer tarafta Yedlin Beşiktaş maçında yaptığı hatanın aynısını Lokomotif maçında yaptı Nelsson tek başına içeride 2 kişiyle bıraktı. Boey bir an önce iyileşsin diye dua edip Ocak ayında çok net 1 kaleci ve sol bek takviyesi lazım bizim takıma
Aylardir yaziyoruz ama inat ediyorlar iste.

Bir de şu maçları izledikten sonra diyorum ki bizim takıma kesinlikle 1 tane defansı kuvvetli gerektiğinde çakılı kalacak bir bek lazım. Mesela Lokomotif Moskova maçı ortada pozisyon bile yokken PvA 'un tarafından orta geliyor Yedlin 'in olması gereken yerde rakibin sol kanat oyuncusu Kamano bomboş vurup gol atıyor. Beşiktaş maçı yine öyle rakibin sol taraf oyuncusu Larin içeri girip kafayı vuruyor Yedlin ortalıkta yok Nelsson tek başına kalıyor içerde her iki pozisyonda da

PvA 'u özellikle Avrupa maçlarında öyle güzel delip geçiyorlar ki, rakip bizim sol taraftan geliyor. ortayla geçiyorlar, dribligle geçiyorlar arkasına sprintle geçiyorlar Ömer oynadı gördük bence defansı PvA 'dan bile kötü hani o kadar ki Karagümrük maçında Marcao 'yu bile bozdu kaç pozisyonda

Bir de sol kanat oyuncumuz Kerem rakibi karşılarken o kadar kötü kii, yani mücadele etmiyor koşmuyor demiyorum rakibi karşılamayı bilmiyor, topu kullanan adama basayım derken arkasında boşa çıkan adamı görmüyor bile ve yediğimiz ataklar genelde öyle başlıyor

Aynı anda 2 tane beki de hücumda kullanıyoruz da ne oluyor sanki ? 40 küsür orta açtığımız maçta bile forvetimizi topla buluşturmayı beceremiyoruz. Özellikle Nagatomo da olduğu gibi geldiği dönemden o akciğer sakatlığını yaşadığı döneme kadar defansımızın sol tarafı kolay kolay aksamamıştı şimdi hemen her maç sol tarafımız delik deşik.

Özellikle o beki alacaksak Kerem 'in arkasına almamız gerekiyor çünkü gerçekten rakibi karşılama konusunda felaket, artık sol tarafta oynayacaksa sol bek, sağ tarafta oynayacaksa sağ bekimiz çok çok iyi defans yapabiliyor olmalı. Ayıp değil günah değil defansif özellikleri çok kuvvetli bir bek oyuncusu lazım bize mesela Ajax sol bek Blind 'le oynuyor gol yarışına girmişken yedeği Tagliafico da çok kuvvetli bir defans oyuncusu, Juve 'de Danilo sağ bek oynuyor filan

Defans yapamayan bek oyuncusunun Galatasaray seviyesinde oynamaması lazım, özellikle Avrupa 'da kalmak istiyorsak öyle Avrupa 'da Çeyrek Final oynayalım sürekli oralarda kalabilelim diyorsak sol bekin PvA gibi Ömer Bayram gibi defans yapmaktan bir haber adamlar olmaması lazım

Sporting korner organizasyonlarına devam ediyor, biz de camdan ekmek banıyoz

Bunları başaran Sporting takımının teknik direktörü 36 yaşında Ruben Amorim, diğer yandan bizim teknik direktörümüz Fatih Terim 34 senedir bu mesleği yapıyor

Ama ona kalırsa bizim duran toplardaki başarısızlığımızın suçlusu oyuncu tipleriymiş...

Burada Fatih Terimi ne kadar eleştirirsek eleştirelim, kulübün başında kendisini gönderebilecek bir başkan yok şu anda..

Az önce Burak Elmas'ın "Anlık tepkilerle hareket etmeyin" paylaşımını okudum ve boşuna çırpındığımızı anladım..

Anlık tepki dediği şey ise 4 yıllık bir süreç.. Ve bu 4 yıllık süreçte ortada ne futbol var nede bir başarı var.. Başkan ve Fatih Terim kafa kafaya vermiş bizimle dalga geçiyormuş gibi hissediyorum..

Elimizden hiçbir şey gelmiyor.. Stada giden taraftar ise Fatih Terimi istifaya davet etmiyor.. Hallerinden memnunlar.. Galatasaray 4-5 yemiş, şampiyonluk kaybetmiş umurlarında değil.. Yeter ki fatih terime birşey olmasın!

Ben ki; Taraftarımızı en bilinçli, en akıllı ve en futbolu bilen taraftar grubu olarak görüyordum.. Ama ne yazıkki yanılmışım.. Biatçılıkta git gide fb taraftarına benzemeye başladık..

Galatasaray 2 yıldır kupa kazanamıyor.. Bu sezonla birlikte belkide 3 sezon olacak ve eskiden olsa Taraftar başkan ve hoca bırakmazdı kulüpte ama şimdi bakıyorum herkes susuyor..

Gidişat iyi değil.. Galatasaray'ın geleceği, karizması ve imajı yerle bir ediliyor.. Buna izin vermememiz lazım! Bu imaj, saygınlık ve kulüp karizması kolay kazanılmadı.. Bu kadar kolay çöpe atılmamalı..

Fatih Terimle yolları ayırıp Jupp Derwall dönemindeki gibi yeniden sıfırdan bir yapılanmaya gitmeliyiz..

bence çok üzücü bi durum yok, hiç beklemiyordum ama bu sezon gayet güzel yapılandık kadroda, şahsen geleceğe umutla bakmamı sağlayan temiz bir sayfa açılmış gibi hissediyorum ki şimdiden de keyif veren bi takım olduk

fatih hoca açısından sezon sonu duruma göre üzülürüz belki

Soylediklerin dogru. Basarisizlik ortada bu cok net (son 3 sezon ozelinde). Ancak bu "sabir" olayi maalesef sezon basinda burada genclesmeyle birlikte cogu taraftar tarafindan, oy birligi diyelim, kabul gordu. Seneye basari bekleyecegiz bu sene olgunlasma olacak vs denildi. Simdi buna atifta bulunmak bir yana sunu soylemeye calisiyorum. Fatih hoca gitse de gelecek hoca icin butcemiz kisitli olacak yine. Gelecek yabanci hoca'da en az Fatih hoca kadar para isteyecek ve daha diger bazi tazminatlar. Buna binayen, ya 1 sene daha bekleyecegiz, ya da gemileri yakip (ki bu yonetim son raddeye kadar bunu yapamaz) hoca ile yollari ayiracagiz. Elestirelere katiliyorum. Yapilan yanlis degisiklikler, bazi maclari dogru okuyamama, tam hazirlanmamis oyuncu grubu ve cozumu bulunamamis gol sorunumuz. Ancak bunlar 1 gunde cozulmeyecek bunu da bilmek gerek. Kisir donguye girilebilir bu tercihle. Dogru zamani bekleme taraftariyim. Ben bu kadrodan bu sene. her ne kadar sinirden kendimi yesemde puan kayiplarinda, gunun sonunda ileriye donuk bir basari bekliyorum. Oyunumuz bir cit daha iyi bundan 1-2 ay oncesin bakinca ancak bazi sorunlarimiz hala devam ediyor oldugu gibi devam ediyor.

Sunu da ekleyeyim, bu takim beksiz oynuyor. Yedlin'de PVA'da Omer'de les ve seviyemiz altinda. Boey ve onun duzeyinde bir oyuncu sart. Bu bile cok buyuk etki yapacaktir. Ve yapilamamis 6 numara. Ocak'i isaret eder gibi oldum ama gercekten buyuk eksigimiz var bunlari basite indirgeyip tek olayi taktikle aciklamak bana cok dogru gelmiyor. Ancak her zaman "taze bakis acisi" taraftari oldum bu sebeble yeni bir hoca farkli bir sistem denenebilir ya da hoca'ya boyle bir taktisyen bulunabilir bilmiyorum. Tek bildigim cok profesyonel olunca islerin cozulmeyecegi cunku bulundugumuz lig ve ulke dinamikleri de biraz farkli. Bugun TS lider, ancak hocasi onceki sene teneke baglanip yollandi. Isler her an her sekilde degisiyor bu ulkede. Baskan'da sabirli olunmasini salik vermis. Bence sanki bu sene en azindan beklenmeli. Cok da rezalet degiliz, cok iyi de degiliz. Yenilen gollerin buyuk cogunlugu basit ve anlamsiz bireysel hatalardan olsa da gol bulma konusunda cok da efektif bir sistemimiz/oyun planimiz yok.

Morutan gibi direk skora etki edecek bir adam bu kabız takimda niye bu kadar az süre buluyor gerçekten anlamıyorum..

Adam ilk oynadığı kasımpaşa maçındaki 2 golu tek başına yarattı,göztepe maçında harika bir gol attı maçı aldı,gaziantep macini aldı,rize maçında gol attı...Sanki 20 puan farkla öndeyiz gibi böyle bir adamı dinlendiriyoruz ya da ilk çıkan oluyor.

Soylediklerin dogru. Basarisizlik ortada bu cok net (son 3 sezon ozelinde). Ancak bu "sabir" olayi maalesef sezon basinda burada genclesmeyle birlikte cogu taraftar tarafindan, oy birligi diyelim, kabul gordu. Seneye basari bekleyecegiz bu sene olgunlasma olacak vs denildi. Simdi buna atifta bulunmak bir yana sunu soylemeye calisiyorum. Fatih hoca gitse de gelecek hoca icin butcemiz kisitli olacak yine. Gelecek yabanci hoca'da en az Fatih hoca kadar para isteyecek ve daha diger bazi tazminatlar. Buna binayen, ya 1 sene daha bekleyecegiz, ya da gemileri yakip (ki bu yonetim son raddeye kadar bunu yapamaz) hoca ile yollari ayiracagiz. Elestirelere katiliyorum. Yapilan yanlis degisiklikler, bazi maclari dogru okuyamama, tam hazirlanmamis oyuncu grubu ve cozumu bulunamamis gol sorunumuz. Ancak bunlar 1 gunde cozulmeyecek bunu da bilmek gerek. Kisir donguye girilebilir bu tercihle. Dogru zamani bekleme taraftariyim. Ben bu kadrodan bu sene. her ne kadar sinirden kendimi yesemde puan kayiplarinda, gunun sonunda ileriye donuk bir basari bekliyorum. Oyunumuz bir cit daha iyi bundan 1-2 ay oncesin bakinca ancak bazi sorunlarimiz hala devam ediyor oldugu gibi devam ediyor.

Sunu da ekleyeyim, bu takim beksiz oynuyor. Yedlin'de PVA'da Omer'de les ve seviyemiz altinda. Boey ve onun duzeyinde bir oyuncu sart. Bu bile cok buyuk etki yapacaktir. Ve yapilamamis 6 numara. Ocak'i isaret eder gibi oldum ama gercekten buyuk eksigimiz var bunlari basite indirgeyip tek olayi taktikle aciklamak bana cok dogru gelmiyor. Ancak her zaman "taze bakis acisi" taraftari oldum bu sebeble yeni bir hoca farkli bir sistem denenebilir ya da hoca'ya boyle bir taktisyen bulunabilir bilmiyorum. Tek bildigim cok profesyonel olunca islerin cozulmeyecegi cunku bulundugumuz lig ve ulke dinamikleri de biraz farkli. Bugun TS lider, ancak hocasi onceki sene teneke baglanip yollandi. Isler her an her sekilde degisiyor bu ulkede. Baskan'da sabirli olunmasini salik vermis. Bence sanki bu sene en azindan beklenmeli. Cok da rezalet degiliz, cok iyi de degiliz. Yenilen gollerin buyuk cogunlugu basit ve anlamsiz bireysel hatalardan olsa da gol bulma konusunda cok da efektif bir sistemimiz/oyun planimiz yok.
Sorun zaten oyun planımızın olmayışı.. Galatasaray gibi bir takım nasıl pozisyona gireceğini, nasıl kontraya çıkacağını ve nasıl gol atacağını bilmez mi ? İzlerken utanıyor insan.. Konyaspor'un oynadığı futbolun yarısını bile oynamıyoruz.. Bahsettiğim takım bizim sahamızda bizi resmen ezdi.. Demekki bu işler sistemle ve taktikle oluyor.. Oyuncu kalitesi olmasa bile bir sistemin ve taktiğin varsa her türlü oyunu domine edebiliyorsun..

İşte biz de 4 yıldır bu yok malesef.. Taraftarın çoğu suçu hala oyunculara atıyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt