GSC Yardım Lütfen Alemdar İbaret Dünya Turu Başlığı

Cevap: GSC Yardım Lütfen Alemdar İbaret Dünya Turu Başlığı

Boş bardak lazım. :ka19:

Alemdar sen bu Dünya turunu at, gel bi de bana at

Akülü arabayla at yine razıyım:D

HBayrakli_saim1.jpg

Dünya'da Sao Tome ve Principe diye bir ülkenin varlığından haberdar mısınız? Hiç daha önce bu ülkenin ismini duydunuz mu?

Aslında dünya küçük gibi olsada irili ufaklı çok sayıda ülke var.İlk kez ismini duyduğunuz başka hangi ülkeler var?

İşte Ülkemizde de pek az kişinin adını bildiği Sao Tome ve Principe ülkesi Cumartesi günü Ayna'da.Yeni diyarları bizimle keşfe var mısınız?

Şebeke suyu olmayınca çamaşırlarını nehir kenarlarında yıkayan Sao Tomelilere rastlıyoruz.Çamaşır yıkayarak para kazanmaya çalışanlar da var

Portekizler Sao Tome'de siyah halkı sadece köleleştirmekle kalmamışlar bu kölelere de çok büyük zulumler, katliamlar yapmışlar

İsyan eden 100 binden fazla köle huncarca öldürülmüş tüm Avrupa’nın gözü önünde. Ama ölen siyah insan olunca kimsenin kılı kıpırdamamış.

[video=youtube;qSPDegXDHQU]https://www.youtube.com/watch?v=qSPDegXDHQU&feature=related[/video]

Yürüyedur Alemdar reis :)

Abi gitmeden önce discovery'de çıkan hayatta kalma mücadelesi veren adamın serisini izle derim

Her yer şehir değil ki, sağı var,bayırı çayırı var,yılanı var yırtıcı hayvanı var,yamyamı var teröristi var :asd:

Gez Dünya'yı gör Konya'yı. :yenieek:

Abi gitmeden önce discovery'de çıkan hayatta kalma mücadelesi veren adamın serisini izle derim

Her yer şehir değil ki, sağı var,bayırı çayırı var,yılanı var yırtıcı hayvanı var,yamyamı var teröristi var :asd:

eßegi var {keza :ka21:}

Hocam kamerayla TV programi cekiyormus gibi yaparsan cogu seyi bedavaya getirirsin, belgesel cektigini soyle yemek konaklama, Hatta taksicilik bile yaparlar sana, yani Ben oyle bir program gormustum tvde, asyayi bes parasiz turluyordu adam

Bu başlığın sonu umarım ''İbret'' başlığı olmaz :asd:

Bardak almayı unutma sakın:o

Sen genede eşeği gözden geçir reis. Yol uzun.. Her türlü ihtiyaçlarını giderecek her şeyi bulundurmalısın yanında. Yorulursan kullanırsın. :D

Hiç mantıklı gelmedi reis.. Anladığım kadarıyla hiç tecrüben yok. Parkur bilgin yok. Ülke bilgin yok. Yok oğlu yokla Türkiye Turunda bile zorlanır insan sen dünya turu diyorsun..

Ayrıca dağ-bayır diye küçümsemen de ayrı komik, sen o dağları tepeleri memlekette piknik yaptığın yerlerle karıştırıyosun galiba reis.. Dağcıların bile posası çıkıyor bi dağın zirvesine çıkarken yada onu aşmaya çalışırken.. Kaldı ki gidiş istikametine baktım oldukça zor bi coğrafyadan başlıyosun. Bence geziyi Avrupadan başlatın. Hem zevk alırsınız, hem sizi teşvik eder (Oluyomuş bu cinsinden) hem de rahat bi yolculuk olur. Afganistanı, pakistanı, çin'i hayal edemiyorum.

The Way Back'i de izledim, şahane bi film.. Ama ordaki adamların kaybedecek hiç bişeyleri yok. Sıfırı tüketmiş adamlar heleki hapisten kaçan adamların yapamayacakları şey yok. Kaldı ki 2-3 tanesi de yolda ölüyor.

Diyeceğim hırsına ve azmine hayranım reis, ama sen sen ol mantıksız işe girişme.. Bi dağ başında pişmanlık yaşarsın herşey için geç olabilir.

Bence Türkiye'yi hallet önce, sonra açıl uzak diyarlara.

Abim Doğu Anadoludan falan geçerken Türk bayrağıyla geçin terörist ya da kaçakçı sanmasınlar sizi :b5:

abi bekle bende geliyorum

alemdar abi şişmansan iyi olur:D.forrest gumpdaki herif gibi yürümeye başladığın ilk günden itibaren sakal bırak hiç kesme.sonra el haciiiiiiiii haciiiiiii cav cav.:tiphat:

Geri
Üst Alt