GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dolar endeksi düştü, dolar düştü.

Ons yükseldi.

En sevdiğim.

Pek de düşmemiş gibi 7.75 hala şöyle 7.50 lere gelse iyi olur
Dolar/TL eksideyken tl bazında altının artışta olması kolay değil reis.

Haklısın ama bu durum zaten, doların dolar endeksi kadar düşmediğini gösteriyor. Ben 7.20 beklentisindeyim yine de.

Son düzenleme:
Cumhurbaşkanı ise dolarınızı satın çağrısında bulunmuş.
Ben, dolar 2.70'lerdeyken böyle bir çağrı hatırlıyorum. 3.40'larda yine böyle bir çağrı hatırlıyorum. 5.50'lerde yine hatırlıyorum. Hiçbiri güven vermedi, piyasa kendisini haksız çıkardı.
İnsanlar şimdi neden güvensin?
Tanju Çolak Samsun iş adamları ile birlikte poz vererek 10 bin dolar bozdurmuştu 4 küsur den.
Iki ay sonra 7 oldu dolar.
10 bin dolar Tanju ya koymaz demeyin, kazığın büyüğü küçüğü olmaz.

Gurbolara da, herkes bin euro yollasın bozdursun denildi.
Ben de o ara bekledim hemen yollamadım, 8,05 ten bin euro bozdum.
Yazın parayı çektim güzel izin harçlığı yaptim.
O yaz euro 6,50 lere düşmüştü...

Gscimbom

Pek de düşmemiş gibi 7.75 hala şöyle 7.50 lere gelse iyi olur

Dolar dünyadaki güçlü para birimlerine karşı değer kaybediyor bundan dolayı dolar endeksi düşüyor bizde de az bir şey düşüyor yani yaptığımız bir şey yok ki düşsün diye hãlã dolar almaya devam ediyor yurt içi yerleşikler, en ufak bir şey dolar yükselirken zam alırken düşerken de hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ettiği sürece bu böyle devam eder.

24unde yapacağımız faiz arttirimiyla hayirlisiyla dövizi iyice avradimiz yapacağız.

Doların düşüş seyri, 24'ünde gelecek olası faiz arttırma hareketini engelleyebilir ya da cüzi oranda tutabilir. Kaldı ki mevduat faizleri yüzde 18'e çıkarıldı.
Tüm bu yaşananlar geniş perspektifte değirmene su taşımak nihayetinde. Yüksek faiz-yüksek kur kaderimiz.

Faiz arttırarak her ay artış beklentisi yaratmaya gerek yok.

Bir faydası da olmaz artışın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt