GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dövizin stabil kalması şart döviz düşünce indirim gelmiyor döviz çıkınca bindirim geliyor..yarın 8.5 olsun tekrar her boka döviz bahane edilip %30-40 zam gelir

Bu gamestop olayında bayağı kişi terste kalmış.

Hiç sekmiyor. Neymiş küçük yatırımcının intikamıymış.

Musk elindeki bitcoinleri köpekleri hisseleri garibanlara çakıp twittera ara vermis. Bir dahaki çakışında gelir.

Altından 7k kardan zarar, 3k da normal zarar ile 10k bir kayıp yaşamış bulunmaktayım. Zamanında 455ten aldım diye sevinmiştim.

Küçük yatırımcının yüzü güler mi be

Altından 7k kardan zarar, 3k da normal zarar ile 10k bir kayıp yaşamış bulunmaktayım. Zamanında 455ten aldım diye sevinmiştim.

Altına yatırım yapmak yerine ETF'lere yatırım yapmak uzun dönem için daha kârlı

Ula gamestopa ne olmuş bugün 250den 95e gelmis. Pohah adamlar acımasızca basmışlar.

Zengin olunca da zenginliğine zenginlik katmak için gerizekalılar sırada bekliyor hop iki yönlendirme ile yatırdığın parayı 5'e katla iyi iş

Apple'dan çılgın gelir!

Steve Jobs vefat ettiğinde karanlık günler bekliyor, çöküşü çok uzak değildir yorumları yapılan Apple, geçtiğimiz günlerde tarihi gelir açıkladı ve kendi rekorunu kırdı. Şirket sadece üç ayda 111 milyar dolar gelir, 28 milyar doların üzerinde de net kar elde etti. Kasasında 196 milyar dolar nakit parası olan şirket, pek çok rakibinin toplamından fazla kazanıyor. Sadece iPhone satışından 65 milyar dolar elde eden Apple'ın en küçük ürün grubu bile elde ettiği gelirle ayrı bir şirket olsaydı dünyanın en büyük 120 şirketi arasına giriyordu.

Apple’ın gelirinin;

46milyar doları ABDden,

27milyar doları AVRUPAdan,

21milyarı ÇİNden,

8milyar JAPONYAdan,

8milyarı ASYA-PASİFİK ülkelerinden geliyor.

Niye sattın ki üstat altınlarını ya keşke biraz daha bekleseydin altın ve dolarda çok büyük oyunlar oynanıyor en son 2020 Yılı Ekim ayında zirve yaptığı yerden dolar 8,5'dan ve altın 540'dan ine ine 4 ayda yüzde 20 kayıpla dolar 7'ye altın da 410'a düştü hala da düşüyor. Yüksekten alan küçük yatırımcılara zararına sattırmadan da yükselmez. İyice düşürdükten sonra balina diye tabir ettiğimiz kodamanlar dipten alıp tekrar yükseltecekler altını ve doları amma 3 ay, amma 5 ay eninde sonunda sabrı olmayanlar ve paraya ihtiyacı olanlar gitti ama ben altının bir günde %15 arttığı günleri bilirim

Niye sattın ki üstat altınlarını ya keşke biraz daha bekleseydin altın ve dolarda çok büyük oyunlar oynanıyor en son 2020 Yılı Ekim ayında zirve yaptığı yerden dolar 8,5'dan ve altın 540'dan ine ine 4 ayda yüzde 20 kayıpla dolar 7'ye altın da 410'a düştü hala da düşüyor. Yüksekten alan küçük yatırımcılara zararına sattırmadan da yükselmez. İyice düşürdükten sonra balina diye tabir ettiğimiz kodamanlar dipten alıp tekrar yükseltecekler altını ve doları amma 3 ay, amma 5 ay eninde sonunda sabrı olmayanlar ve paraya ihtiyacı olanlar gitti ama ben altının bir günde %15 arttığı günleri bilirim
Yok abi satmadım duruyor öyle. Zamanında 520den satmadım diye pişmanlık yaşamaktayım şimdi zarardayım.

Satmam daha da

Yok abi satmadım duruyor öyle. Zamanında 520den satmadım diye pişmanlık yaşamaktayım şimdi zarardayım.

Satmam daha da
Nasıl ki arsa alıp ev alıp unutuyorsun her gün acaba kaç para etti diye bakıp durmuyorsun altında da öyle en az 1 yıl bekleyemem diyorsanız boşuna altın almayın. Yok benim düğünüm var yaza para lazım borcum var kredi çektim 3 ay sonra araba alacağım param altında kalsın değerlensin diyorsanız boşuna altın almayın birden şak diye yüzde 20 düşer öyle apışıp kalırsın ne kadar süre zararda bekleyebilirsin önce bunu sorman lazım kendine uzun vadede elbette kazandırır fakat 1 sene 2 sene süründürdüğü de olur. Kısa vadeci isen ve yakın zamanda para lazımsa gidin devlet tahvili, hazine bonosu ve vadeli mevduat faizine falan koyun paranızı üç beş kuruş getirir az getirir ama garanti getirir. Büyük riskin getirisi büyük götürüsü de büyük olur. En doğrusu paranızı 3'e bölmek 3'de birini yüksek risk (hisse, bitcoin) 3'de birini orta risk (altın,gümüş, döviz), kalan 3'de birini de TL'de tutun bir yerden kaybedersen bir yerden kazanırsın illaki zarar etmezsin.

Satmam daha da
şu da önemli yeterli karı gördüğün yerden çıkmasını da bileceksin daha aç gözlü olmanın anlamı yok alırken kendine bir hedef koyacaksın mesela 450'den altın aldın diyelim 500 olunca satarım diyeceksin ve 500 olunca satacaksın sonra 540'a kadar çıktı niye sattım yükseliyor tüh diye üzülmeyeceksin bekleyeceksin bak şimdi 400'e düştü buradan tekrar alacaksın sonraki hedefi 450 olarak belirleyeceksin mesela orta vadeli al sat taktiği budur

Yüksek döviz ile batmayı tercih etmeyenler yüksek faiz ile iflası tercih ediyor.

şu da önemli yeterli karı gördüğün yerden çıkmasını da bileceksin daha aç gözlü olmanın anlamı yok alırken kendine bir hedef koyacaksın mesela 450'den altın aldın diyelim 500 olunca satarım diyeceksin ve 500 olunca satacaksın sonra 540'a kadar çıktı niye sattım yükseliyor tüh diye üzülmeyeceksin bekleyeceksin bak şimdi 400'e düştü buradan tekrar alacaksın sonraki hedefi 450 olarak belirleyeceksin mesela orta vadeli al sat taktiği budur

Yok üstat öyle daha da kar beklemedim. Hatta martta nisanda çıkar dediğim rakama 1 ayda çıktı. Akabindeki aşırı düşüşü öngöremedim herkes gibi. Düşer düşer artar düşüncesiyle de satmak istemedim zira tlye ihtiyacım yok şu an.

TL lazım olmadığı için bir şey kaybetmiş değilim öyle altın olarak duracak kenarda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt