Hüsnü Ayabakan
Berlin Panteri
- 1 Ağustos 2012
- 42.368
- 44.787
- 3.888
Dövizin stabil kalması şart döviz düşünce indirim gelmiyor döviz çıkınca bindirim geliyor..yarın 8.5 olsun tekrar her boka döviz bahane edilip %30-40 zam gelir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hocam peki artık bir yerlerde sabitlenir mi şöyle 6 ay-1 yıl falan yoksa bir gün uyandığımızda 7.8 sonra yine 7.10 gibi ralliye devam eder mi?Döviz konusunda da herkes 9-10 derken 6.80 diyen kendimi tebrik ediyorum.
Altına yatırım yapmak yerine ETF'lere yatırım yapmak uzun dönem için daha kârlıAltından 7k kardan zarar, 3k da normal zarar ile 10k bir kayıp yaşamış bulunmaktayım. Zamanında 455ten aldım diye sevinmiştim.
Küçük yatırımcının yüzü güler mi be
Altına yatırım yapmak yerine ETF'lere yatırım yapmak uzun dönem için daha kârlı
Niye sattın ki üstat altınlarını ya keşke biraz daha bekleseydin altın ve dolarda çok büyük oyunlar oynanıyor en son 2020 Yılı Ekim ayında zirve yaptığı yerden dolar 8,5'dan ve altın 540'dan ine ine 4 ayda yüzde 20 kayıpla dolar 7'ye altın da 410'a düştü hala da düşüyor. Yüksekten alan küçük yatırımcılara zararına sattırmadan da yükselmez. İyice düşürdükten sonra balina diye tabir ettiğimiz kodamanlar dipten alıp tekrar yükseltecekler altını ve doları amma 3 ay, amma 5 ay eninde sonunda sabrı olmayanlar ve paraya ihtiyacı olanlar gitti ama ben altının bir günde %15 arttığı günleri bilirimAltından 7k kardan zarar, 3k da normal zarar ile 10k bir kayıp yaşamış bulunmaktayım. Zamanında 455ten aldım diye sevinmiştim.
Küçük yatırımcının yüzü güler mi be
etf ne üstat duymadım daha önceAltına yatırım yapmak yerine ETF'lere yatırım yapmak uzun dönem için daha kârlı
Yok abi satmadım duruyor öyle. Zamanında 520den satmadım diye pişmanlık yaşamaktayım şimdi zarardayım.Niye sattın ki üstat altınlarını ya keşke biraz daha bekleseydin altın ve dolarda çok büyük oyunlar oynanıyor en son 2020 Yılı Ekim ayında zirve yaptığı yerden dolar 8,5'dan ve altın 540'dan ine ine 4 ayda yüzde 20 kayıpla dolar 7'ye altın da 410'a düştü hala da düşüyor. Yüksekten alan küçük yatırımcılara zararına sattırmadan da yükselmez. İyice düşürdükten sonra balina diye tabir ettiğimiz kodamanlar dipten alıp tekrar yükseltecekler altını ve doları amma 3 ay, amma 5 ay eninde sonunda sabrı olmayanlar ve paraya ihtiyacı olanlar gitti ama ben altının bir günde %15 arttığı günleri bilirim
Nasıl ki arsa alıp ev alıp unutuyorsun her gün acaba kaç para etti diye bakıp durmuyorsun altında da öyle en az 1 yıl bekleyemem diyorsanız boşuna altın almayın. Yok benim düğünüm var yaza para lazım borcum var kredi çektim 3 ay sonra araba alacağım param altında kalsın değerlensin diyorsanız boşuna altın almayın birden şak diye yüzde 20 düşer öyle apışıp kalırsın ne kadar süre zararda bekleyebilirsin önce bunu sorman lazım kendine uzun vadede elbette kazandırır fakat 1 sene 2 sene süründürdüğü de olur. Kısa vadeci isen ve yakın zamanda para lazımsa gidin devlet tahvili, hazine bonosu ve vadeli mevduat faizine falan koyun paranızı üç beş kuruş getirir az getirir ama garanti getirir. Büyük riskin getirisi büyük götürüsü de büyük olur. En doğrusu paranızı 3'e bölmek 3'de birini yüksek risk (hisse, bitcoin) 3'de birini orta risk (altın,gümüş, döviz), kalan 3'de birini de TL'de tutun bir yerden kaybedersen bir yerden kazanırsın illaki zarar etmezsin.Yok abi satmadım duruyor öyle. Zamanında 520den satmadım diye pişmanlık yaşamaktayım şimdi zarardayım.
Satmam daha da
şu da önemli yeterli karı gördüğün yerden çıkmasını da bileceksin daha aç gözlü olmanın anlamı yok alırken kendine bir hedef koyacaksın mesela 450'den altın aldın diyelim 500 olunca satarım diyeceksin ve 500 olunca satacaksın sonra 540'a kadar çıktı niye sattım yükseliyor tüh diye üzülmeyeceksin bekleyeceksin bak şimdi 400'e düştü buradan tekrar alacaksın sonraki hedefi 450 olarak belirleyeceksin mesela orta vadeli al sat taktiği budurYok abi satmadım duruyor öyle. Zamanında 520den satmadım diye pişmanlık yaşamaktayım şimdi zarardayım.
Satmam daha da
şu da önemli yeterli karı gördüğün yerden çıkmasını da bileceksin daha aç gözlü olmanın anlamı yok alırken kendine bir hedef koyacaksın mesela 450'den altın aldın diyelim 500 olunca satarım diyeceksin ve 500 olunca satacaksın sonra 540'a kadar çıktı niye sattım yükseliyor tüh diye üzülmeyeceksin bekleyeceksin bak şimdi 400'e düştü buradan tekrar alacaksın sonraki hedefi 450 olarak belirleyeceksin mesela orta vadeli al sat taktiği budur
boğulacaksak büyük denizde okyanusta boğulalımYüksek döviz ile batmayı tercih etmeyenler yüksek faiz ile iflası tercih ediyor.
boğulacaksak büyük denizde okyanusta boğulalım