GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ahlak, kanun ve nizamın by pass edildiği 2021 yılı Türkiye'sinde yaşayan bir vatandaş olarak insanlık vazifemi yapıp soruyorum;

2 ay önce, Devletin başındaki muhteremin merkez bankasının kasasında olduğunu söylediği,
Naci Ağbal'ın peşine düştüğü için görevden alındığı,
Nurettin Canikli'nin buralara şuralara gitti diye açıklamaya çalışıp sıvadığı,
Mahir Ünal isimli zatın 60 milyar tl'sini millete dağıttık diye işte biz böyle miillet sevdalısıyız diye kafa ütülediği

128 milyar doları kimlere yedirdiniz?

Üstelik

Sırf dolar 7 tl üzerini görmesin diye çar çur ettiğiniz 128 milyar dolardan sonra bugünkü kurun hesabını nasıl vereceksiniz?

Evet Nurettin Canikli Bey'in biraz evvel Habertürk'te açıklamasına göre 75 milyar doları halkımız mevduatla bankaya yatırırken 36 milyar dolarıda altın alarak sisteme sokmuş ne zengin bir milletmişiz aslında .

Akıl ve izan sahipleri, devleti iflasa sürüklediğinizi çok önceden görüyor ve biliyordu.
128 milyar doları iflastan kurtulmak için çar çur etmediniz. Zaten iflas yoluna girdiğiniz için çar çur ederek kamuoyunu oyalama yoluna gittiniz.

Adaletten, hukuktan, ve Devlet olma bilincinden söz edeceksek Türkiye Cumhuriyeti'nin halihazırdaki yöneticilerinin sadece ekonomi konusunda yaptıklarından dolayı ihanetle yargılanması gerekir.

Türkiyede 50 yaş üzeri olanlar oy kullandıgı sürece bunlar gene kazanır adam hayat cok pahalı her şey aşırı zamlandı diyo aynı kişi tayyibi savunuyo bi taraftan nasıl bi kafa cözemedim
Kenevir kafası olduğunu tahmin ediyorum ya da şifa niyetine deve sidiği aromalı pudra şekeri.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği 2 tahvil ihalesinde, 9 milyar 135,2 milyon lira borçlanmaya gitti.​

Bakanlık, ilk ihalede, 4 yıl (1624 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 6,30 kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını yaptı.

İhalede basit faiz yüzde 17,83, bileşik faiz ise yüzde 18,62 oldu. Nominal teklifin 3 milyar 497,5 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 1 milyar 924 milyon lira, net satış 1 milyar 632,2 milyon lira olarak gerçekleşti.

Kamu kuruluşlarından gelen 5 milyar 50 milyon liralık teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 1 milyar 6 milyon liralık teklif geldi ve bu kesime 650 milyon liralık satış yapıldı.

Bakanlık, ikinci ihalede ise 7 yıl (2401gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli devlet tahvilini yeniden ihraç etti.

Nominal teklifin 1 milyar 216 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 596 milyon lira, net satış 603 milyon lira olarak gerçekleşti.

Kamu kuruluşlarından gelen 700 milyon liralık teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 705 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 500 milyon liralık satış yapıldı.

Böylece Hazine, piyasaya toplam 9 milyar 135,2 milyon lira borçlandı.

Senin dinin papaza da imama da ücret karşılığı Allah'ın dinini pazarlama imkanı veriyor olabilir. Benim dinim ise sizden din anlatmak karşılığında ücret talep edenden uzak durun diyor.
Sen ve senin gibiler atalarından bulduğu dini hak üzere bilip ona iman etmiş olabilirler. Benim dinim ise atalarının saptırılmış dinlerine kendilerine kaptırmış olanlar için peygamber gönderdi.
Yani imamlar, papazlar ac kalsin maas felan baglanmasinmi?

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yani imamlar, papazlar ac kalsin maas felan baglanmasinmi?

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Benim düşüncem şu, maaş bağlamak yerine tüm dini eğitimlerin okullarda verilmesi ve okullarda ya da halk eğitim merkezlerinde kurslar açılması, camilerin ihtiyaçlarının da o caminin cemaati tarafından gönüllü olarak karşılanması. Ne yani koca cemaat icinde namazı kildiracak biri ya da müezzin cikmaz mı? Ayrıca camisine sahip cikmayan cemaatte Müslümanım diye gecinmesin zaten.

Benim düşüncem şu, maaş bağlamak yerine tüm dini eğitimlerin okullarda verilmesi ve okullarda ya da halk eğitim merkezlerinde kurslar açılması, camilerin ihtiyaçlarının da o caminin cemaati tarafından gönüllü olarak karşılanması. Ne yani koca cemaat icinde namazı kildiracak biri ya da müezzin cikmaz mı? Ayrıca camisine sahip cikmayan cemaatte Müslümanım diye gecinmesin zaten.
Denetimden uzak bir yapı olur bu

Denetlenecek bir şey yok ki camilerde sadece temel din vecibeleri yerine getirilecek. Haaa başka bir niyeti olanlar zaten cami olmasa bile toplanacak bir yer buluyor.
denetlersen bulamazlar renktaş

öyle bir durumda neler çıkar o camilerden biliyoruz birbirimizi yemeyelim

daha yeni kendine cemaat diyen bir yapı herkesin gözünde ülkenin en kritik yerlerine sızdı, din kullanılması çok kolay ve halkı farklı niyetler doğrultusunda kandırması mümkün bir alan bu yüzden denetim şart

ÜLKELER KREDİ NOTU GİBİ RİSK PUANI ALIRLAR. BU PUANA CDS ( CREDİT DEFAULT SWAP YANİ DEVLETLERİN ÖDEME GECİKTİRME İHTİMALİ TEMERRÜT RİSK PRİMİ ) DENİR. BUNLARDAN ARJANTİN ŞU ANDA IMF YE GİTMİŞ BİR ÜLKEDİR EN YÜKSEK PUANLILAR EN RİSKLİ ÜLKELERDİR. KAYNAK 21.24.2021 BLOOMBERGHT

unnamed.webp

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA​

Türkiye makroekonomik dengeleri gerçekten sağlam olduğu için son 8 yıldır tüm gizli açık saldırılara rağmen ayakta kalmayı başarmıştır. 2002 öncesi Türkiye'sinin siyasi, sosyal ve ekonomik ikliminde bu tür saldırılar ile karşılaşmış olsaydık, düşeceği durumu tahayyül etmek istemiyoruz. Bugün de önceliğimiz istiklalimizdir. Mücadeleyi ekonomide de faiz, kur, enflasyon şer üçgenine karşı yürüttük. Ne yapacaktık? Başımıza gelenlere rıza mı gösterecektik? Ekonomik saldırıya seyirci mi kalacaktık? Ağustos 2018'de Amerikan yönetiminin açıkladığı haksız yaptırım kararının ardından yaşanan kirli gece yarısı saldırılarına seyirci mi kalacaktık? Salgınının sıkıntılarına seyirci mi kalacaktık? Bir süredir sanki hazine bulmuş gibi sarıldıkları 128 milyar dolar meselesini bu fotoğraf içinde okumak gerekiyor. Esasen oratada akıbeti anlama arayışı olmadığı için söylenen sözlerde doğru olan hiçbir doğruluk yoktur. Ne rakam doğru, ne rakama yüklenen anlam doğru ne de kampanya doğru. Baştan sona cehalet.

Reyz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt