GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Altın 2 güne 460
Gümüş de 6.2 lira olur

O fiyatlara alanlar zarar çıktı deyip satar.

Filmin devamını o zaman izleriz.

gram altın 1 haftada 50 lira artarken 2 günde 30 lira düştü sonra 1 saatte tekrar 20 lira arttı altında bu kadar anlık dalgalanma nedir anlamadım. Dakikada fark ediyor.

Putin'in kolpası işe yaradı, 250 dolarlık düzeltme geldi ki 1450 dolardan 2090 dolara giderken doğru düzgün düzeltme yapmamıştı.

Putin'in kolpaladığı anlaşılınca toparlar.

Şu aşı ne zaman tam olarak bulunur sence 2021 Mart ayından önce zor diyorlar
Üstat onun bulunması değil asıl mesele seri üretim vs daha büyük problem olacak.

Bence en azından 2021 sonuna kadar korona hayatımızdan çıkmayacak, aşı bulunsa da bize ulaşması falan zaman alır bayağı.

Altını alıp nerede muhafaza etmeye önerirsiniz?
Bankaların gram altın almak için hesapları var sanal ama belli bir miktarın üzerinde fizikiye de çevirebiliyorsun diye biliyorum. Yalnız bankada alımlarda yüzde 1 komisyon kesiliyor. Kuyumcudan aldığında bu yok fakat kuyumcular da yüksekten satıyor. Aynı şeye geliyor. Yurtdışında nasıl olur bilmiyorum. Fiziki altınım yok ama saklamak için bankaların kasaları varmış diye duydum detayı bilmiyorum bilen varsa biz de öğreniriz yıllık ücret ve sigorta falan ne kadar tutuyor?

Bankada kasa tutabilir ya da çelik kasa alabilirsin.

Altını Ata lirası olarak toplarsan alacağın kasa boyutunu da küçültebilirsin.
Çelik kasa işi sakat baktım bankaların yıllık kasa kiralama ücreti 300-500 tl arasında değişiyormuş ve bir o kadar da kasa ücreti ödeniyormuş. Bence uygun, bedava. Bir de külçe altın olarak alınması gerekmiyor mu?

bankalar içinde ne bulundurduğuna dair sorumluluk kabul etmiyor yalnız o kiraladıkları kasalarda

Çelik kasa işi sakat baktım bankaların yıllık kasa kiralama ücreti 300-500 tl arasında değişiyormuş ve bir o kadar da kasa ücreti ödeniyormuş. Bence uygun, bedava. Bir de külçe altın olarak alınması gerekmiyor mu?

Nasıl yani külçe altın olarak alınması gerekiyor derken?

Kiralık kasa mantıklı bence de. Onda da şöyle bir sıkıntı var küçük kasaları banka personelleri alıyor önceden ve hep orta/büyük seçenekleri kalıyor. Orta boy zaten hayvan gibi yani, bankaların genel bir uyanıklığı oluyor.

bankalar içinde ne bulundurduğuna dair sorumluluk kabul etmiyor yalnız o kiraladıkları kasalarda

Evet ama kasalar denetleniyor çift anahtarlı olmalı ve o anahtarlardan birinin iki kopyası müşteride olmalı. Pratik olarak müşteri gelmeden o kasanın açılması imkansız.

Ha banka soyulursa ona yapacak bir şey yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt