GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saklamadimki Almanya'da yasadigimi herkes bilir.Bence Sorun nerde yasadigim değil, Mesela Can'da Almanya'da yaşıyor o sizin gibi düsündügü için Sorun olmaz..neyse bu saçma tartismayi kapatmak için ""RTE istifa Kahrolsun Akp"

Bir soru sormak istiyorum. Almanyada yasiyorsun benim gibi. Hic düsündün mü Almanyadaki yasantini ayni sekilde Türkiyede sürdürmek istedigin zaman kac para lazim olacak sana? ekonomiyi gectim. Burda Almanyada özgür özgür yasiyorsun suca karismadigin müddetce merkele söv kime söversen söv hapse falan girmiyosun sorguya cagirilmiyorsun Türkiyede 1 numara hakkinda konus bakalim ne oluyor. Ister kabul et ister etme. Türkiyede hayat sartlari maalesef rezalet. Hadi bunuda gectim. Secimlerde burda yasayan birisi olarak oy kullandin mi?

Güzel kardeşim 365 gün yaşamadığın ülkenin yaşam kalitesi, alım gücü, parasının değer kaybının reel piyasaya etkisi hakkında ahkam kesmek doğru mu?
Neyse en azindan "" O zaman dön Türkiye'ye"" diyenlerden olmadin, Orda yasamasamda bütün Ailem kardeslerim orda, hiç kopmadim ve ülkesini umursamayanlardan olmayacagim...

Ulan haftalardır burada neyin savaşını veriyoruz sonra nasıl bir post atılıyor

15 senedir sevmediğim bir işte kalabalık yoğun bunaltıcı yerlerde çalıştım, ev ve araba hayalim her geçen gün uzaklaştı. En son 10 yıl önce bir diz üstü bilgisayar, 6 yıl önce bir cep telefonu aldım. Aldığım maaşlar enflasyona yenildi. 1 ay önce bedava kölelik yaptığım son yerden istifa ettim. Kira ve faturalardan kurtulmak için emekli maaşı ile geçinen annemin babamın yanına yerleştim. Ömrümün geri kalanı bitsin diye bekliyorum. Benim için ekonominin özeti bu.

Yav ben gidip almancı türklerin forumuna girip, merkelin allah belasını versin koca ülkeyi mahvetti, veya bütün dünya almanın daşşağını yesin geçinemiyoruz diyen yalan söylüyor almanya hitler zamanından beri 100 kat büyümüş diyor muyum?

Demiyorum.

Bu kadar abicim. Bu kadar basit herşey.
Soktuğumun yerinde ben yaşıyorum, ben görüyorum, ben çabalıyorum, ben çırpınıyorum.

Bundan sonrasında yaklaşık 3000 harflik bir yazıyı yazdım yazdım sildim, ihracı bırak 10 dakika sonra kapıdan mit ile alırlardı.
Zorlamayın arkadaş kendinize de küfür ettirmeyin.

Yaşamadığın bilmediğin yer hakkında ahkam kesme. Ülkede para eden ne varsa satıldı. 80 milyon köpek gibi çalışarak istihdam ederek 50 bin kişnin zenginleşmesi için çabalıyoruz.
Ben geçmediğim yolun parasını veriyorum, kullanmadığım elektriğin parasını ödüyorum, muhalefetim diye trt'de bana sövülsün diye her ay trt'yi fonluyorum.
Çevreselfelaket oluyor, ülkede uçaknerede vergiler nerede diyorum vatan haini oluyorum. Dağlar tepeler %5 kar oranıyla o da yandaşa siyanürle altın aranması için talan ediliyor, yetmiyor siyanür havuzları patlıyor içtiğim suya karıştırılıp gün geçtikçe kanser olup acı bir ölüm için yaşıyorum, bunu yapanların bir tanesinden hesap sorulmuyor.

Soyakım dolarına, neymiş şu dönemde daha az artmış.
Ne yapayım şimdi 50 sene önce teknoloji neredeyse yokken ülke ambargolarla yok edilecekken girdiği ekonomik kriz ile şimdiki dönemi karşılaştırırıp ekonomi çok iyi mi diyeyim.

Doğumundan beri alman olan gitsin alman vatandaşlığına geçip kendi ülkesi hakkında yorum yapsınlar.
Yok ben bu ülke için yorum yapacağım diyorsan doğru kıyaslarla bu ülke insanının ne durumda olduğuna bakıp öyle yaz sen 5 bin euroya 2015 model bmw alırken ben burada aynı arabaya 400 bin lira veriyorum.

Sen euro kazanıp euro harcıyorken biz ülkecek tl kazanmak için götümüzü yırtıp euro harcıyoruz.
Senin evinde beslediğin kedi köpek benden daha fazla mama parası harcıyor. Ne anlatıyonuz lan siz.

TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Türkiye Bankalar Birliği üyeleriyle bir araya gelmesini değerlendirdi. Altınsaç, faiz indirimin yanlış zamanda yapıldığına değinerek, bilinenin aksine bankaların bu durumdan kazanç sağladığını belirtti. Altınsaç, "Ufak bir haber akışı kuru çok hızlı yukarıya götürebilecek nitelikte. Şu anda şoklara açık hale gelmiş durumdayız." dedi.

Neyse en azindan "" O zaman dön Türkiye'ye"" diyenlerden olmadin, Orda yasamasamda bütün Ailem kardeslerim orda, hiç kopmadim ve ülkesini umursamayanlardan olmayacagim...
ulan ne güldürdün beni allahta seni güldürsün :asd: ne çeşit bir kafasın sen üstad, almanya'da harcaniyosun ama burada senin gibilere daha çok ihtiyaç var :DD

Ak Gurbetçilere ülkenin neden bu halde olduğunu anlatmaya çalışmak.

Dme6xFmXcAA3CDB.jpg

500luk banknotlar ne zmn basılmaya başlanacak

Yahu kardesim adamlarin mantigi 30 sene once enflasyon dolar su kadar artti sukredin diyor da super guc olacaz dunyanin ilk 10 ekonomisi olacagiz modundan sogan ekmek yeriz moduna gecilmesinde. madem almanya abd fransa bizi kiskaniyor diye aciklama yapiyorsun halkina da o refahi vereceksin. Bi birikimi olmayan mirasi olmayan haram yemeyen birinin suan ev araba alip tatillere gitmesi insani yasam surmesi imkansiza yakin.

[/QUOTE]
Ak Gurbetçilere ülkenin neden bu halde olduğunu anlatmaya çalışmak.

Dme6xFmXcAA3CDB.jpg
Hitler zamaninda ne kadar bedenen ve Aklen sakat gereksiz Alman ve Yahudi varsa hepsini Gaz odalarina yollamis, onlarin gereksiz ve ülkeye yük olduğunu düşünmüş, senin espiri seviyeni görünce fena fikir değilmiş gibi geldi..

Hitler zamaninda ne kadar bedenen ve Aklen sakat gereksiz Alman ve Yahudi hepsini Gaz odalarina yollamis, onlarin gereksiz ve ülkeye yük olduğunu düşünmüş, senin espiri seviyeni görünce fena fikir değilmiş gibi geldi..

ilk seni yollardi reis oyle bi durumda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt