GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
l6gh2ra.png

Bundan bahsediyorsan cevabi Ablamiz vermiş, sen faizi indirirsen Kur yükselir, Peki Faiz yüksek olunca kim kazaniyor yurt içinde ve dışında devlete para satan komisyoncular, gelismis bütün ülkelerde Faiz yüzde 1 bile değil, oraya ancak yatırım yaparsan kazanirsin Buda yeni iş imkanlari saglar, misal burda çok bilmisler elindeki dolarla riske girip para kazanmakmi ister yoksa devlete ve bankalara para satip oturdugu yerden risk olmadan milyonlari götürmekmi, Ekonomi çok kuvvetli olmadığı için yeterli döviz rezervin olmadığı için onlarin baskisina boyun eğer faizi yüksek tutarsin o zaman Halk kaybeder devlet yatirim yapamaz,bu hükümet faizi indirmekle risk aliyor ama bunu keyfinden yapmiyor Dünya artık faizi kaldirmaya çalışıyor.. son sözümde burdaki Gurbetçi düşmanlarina ulann ben Almanya'dan Türkiye'ye sizden daha faydali oluyorumdur, bu ülkenin döviz ihtiyacini yillarca Gurbetçiler kardiladi bunu Ecevit, Özal kendi agziyla söyledi, neymis ben Almanya'da yaşıyorum söz hakkim oy hakkim olamazmis ulann Alanya'da yaşayan Hans oy kullaniyor,Çesmede yaşayan Michael Ingiltere'de oy atıyor biz niye müdahil olmayalim..
gelismis olduklari ve paralarinin degeri yuksek oldugu icin olabilir mi sayin ekonomi profesoru?
faiz senin paranin degeri ile orantili bir katsayiya sahiptir sen faiz ile oynayarak ekonomiye ayar cekemezsin.faizleri otomatik dusurmen cin makroekonomini gelistirmen katma degerli uretim yapman gerekir.

bu gulunc durumu elektrik denklemine benzetiyorum ben biraz da..

bir devrede direncimi, voltaji mi yoksa amperi mi degistirirsin? biz oynanmamasi gereken faktoru degistirmeye calistigimizdan surekli karsi carpani olan kur yukseliyor.

bu da gosteriyor ki hukumetin amaci faizi dusurmek degil dolari yukseltmek ; bunun yegane amacinin ben kendi yandas ve uluslararasi destekcilerinin zengingligine zenginlik katmak ve ulkeyi borc bataginda dikta rejime mecbur birakmak oldugunu dusunuyorum.

yurt disindan oy kullanmak olayina gelince bu cok tartismali bir olgu ama sunu net olarak soyleyebilirim; tl euro karsisinda bir anda 2 kat guclense ve euronun getirisi dusse senin de dahil oldugun alamanci grubu hiddetle oylarini degistirecektir.

Murhan ebay'dan ucuza iphone 11 pro max düşür de yolumuza bakalım.
6000 alışı 2000 imei desen 8000 liraya çiçek gibi telefon

fiyati 10 binden fazla olan ürünlere ciddi zamlar geldi

benim 11e aldigim klima 15 bin olmus

4 bin lira zam gelmis

zarar yapmadan, hatta kar ile satabiliyorsun

saka gibi geliyor kulaga

Kisaca önemli olan insanlarin Alim gücü, misal Bulgarlarin parası çok kiymetli 2 Bulgar levasi 1 Euro ama Bulgaristan'in yarisi Almanya'ya göç etti, daha bu sene ordan geçtim hala otobanlarinda At arabalariyla geçiyorlar evler desen yüzde 60 gecekondu polisleri rüsvetci,adamlarin Doktor mühendisleri yurtdisina kaciyor..
Kur saçmaligi sadece Türkiye'de vardır, 1 Dollar 7 Danimarka Kronu yapıyor Dünya'nin refah seviyesi en yüksek ülkesi, Dünya'nin en berbat ekonomisi Venezuela'nin 5 bilmemnesi 1 Dolar yani Danimarka'lilar bunu kafaya takiyorlarmidir Venezuela nin parasi bizimkinden kiymetli diye..

Bir insan kendini nasıl çürütür, canlı örnek.

Gitmiş X kişisinin açıklamasını dinleyip gelmiş.

Hem alım gücünden bahsediyor hem kur muhabbeti sadece Türkiye'de vardır diyor. Hayır utanması olsa bir şey diyeceğim ama o da yok.

Hayatında dün x fiyata satılan ürünün yarın 2x fiyata satıldığını görmemiş adam gelmiş ekonomiden anlıyor gibi ülke insanını küçümsüyor. Şu an en baz C sedan modeli 190 bin TL ülkede. Asgari ücret 2800 TL. Yemeden içmeden 67 ay çalışacaksınki en baz C sedan aracı alabilesin.

Bunun benzer olduğu ülkeler nereler bir araştır.

Ha 10 sene önce bu durum böyle değildi zaten isyan da işlerin bu noktaya gelmiş olmasına.

Adam yurtdışında yaşıyor, ekonomi bilgisi sıfır, bir de ülke insanına laf atıyor. Bundan sonra bu minvalde davrananlara burada yer yok.

Bir insan kendini nasıl çürütür, canlı örnek.

Gitmiş X kişisinin açıklamasını dinleyip gelmiş.

Hem alım gücünden bahsediyor hem kur muhabbeti sadece Türkiye'de vardır diyor. Hayır utanması olsa bir şey diyeceğim ama o da yok.

Hayatında dün x fiyata satılan ürünün yarın 2x fiyata satıldığını görmemiş adam gelmiş ekonomiden anlıyor gibi ülke insanını küçümsüyor. Şu an en baz C sedan modeli 190 bin TL ülkede. Asgari ücret 2800 TL. Yemeden içmeden 67 ay çalışacaksınki en baz C sedan aracı alabilesin.

Bunun benzer olduğu ülkeler nereler bir araştır.

Ha 10 sene önce bu durum böyle değildi zaten isyan da işlerin bu noktaya gelmiş olmasına.

Adam yurtdışında yaşıyor, ekonomi bilgisi sıfır, bir de ülke insanına laf atıyor. Bundan sonra bu minvalde davrananlara burada yer yok.

Fikirlerin nedir ? IMG-20211127-WA0000.webp

Yazın aldığım klimayı bir arkadaşıma önerdim iki katı fiyat çekmişler

Marka model her şey aynı, hem artık yaz da değil bir tık daha ucuz o yüzden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt