GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gecmis olsun, cidden sizler bunları hak etmiyorsunuz ama maalesef ülke biatcı dolu ve bunlar göz göre göre belliydi. Daha fazla yazmak isterim de… tek adam demeki hiç doğru hamle değilmiş, kim o verdiyse

Herkesin evi, iki arabası var. Benzin kuyrukları dolu çünkü araba bolluğu var bla bla gibi onlarca sözler var ki akıllarla alay edilen. Ne desek eksik kalır.

Daha geçen aldığım ete iki günde 4tl zam gelmiş. Neredeyse Ayçiçek yağları için kredi çekeceğiz...Markette olsun, kıyafet de olsun kişisel ihtiyaçlar da olsun artık kaliteden evvel fiyata bakar olduk. Bu ortama sağlıklı diyen varsa zaten Allah'a havale ediyorum.

Herkes ekonomik durumu kendi üzerinden değerlendiriyor. Evi olanın masrafı ile kirada olanın bir mi ? Arabası olan biriyle ulaşım aracı kullananların ya da...Ben şükürcü bir insanım ama bu başka, muhtaç insanları görmeyeceğim anlamına gelmez. Bir ülkede sadece zenginler zenginleşiyorsa sıkıntı vardır. Fakirin de insan gibi yaşamak hakkıdır. Sene de iki kere tatil yapmak. Çoluk cocuk, eş olur, dost arkadaş olur kaliteli bir mekanda ayda bir kere yemek hakkı. Bir anne, baba çocuğuna bir şey alırken çocuk gelip bu çok pahalı diyorsa, o anne baba çaresizce daha uyguna yönelip bak bu da güzel diye avutuyorsa yerin dibine batsın o sistem. Ben çocuğuna 6 lira diye çikolata alamayan ve gofreti alıp bundan iki tane alalım diyeni gördüm. Yazıktır ya! Vallahi billahi yazıktır. Çok doluyum. O kadar ki anlatamam. Bir çocuğa varlığı ve yokluğu ancak ailesi öğretebilir. Öğretmeli. Bu şekil değil. Kabul etmiyorum. Edemiyorum. İnsanca yaşamanın bir lüks gibi lanse edilmesi inanılır gibi değil...

Merakimdan baktim simdi Hollanda'nin gorece en iyi marketlerinden birinin fiyatina. Aycicek yagi, litre fiyati 1.45 Euro. Ki daha ucuza bulmak mumkun (Turk/Arap marketler ya da lidl gibi ekonomi marketlerinde). Utanc verici. Ogrenciligimde, 2004 senesi gibi, teneke alirdik her ay ya da. 1.5 ayda bir, 10L olabilir bilemiyorum gramajini ve oyle cok koymazdi. Yudum falandi bu arada bahsettigim marka.
Fiyatlar o civari. daha ucuz bulamazsin. 1.30-1.70 arasi degisiyor burda. 2 seneye kadar 1euro idi. Burdada covid den dolayi herseye zam geldi ama Turkiyede deki gibi hergun zamn gelmiyor. Allah Turkiyedekilerin yardimcisi olsun. Ben hergun takip ediyorum ve inanin cok uzuluyorum ulkemin bu duruma dusmesine. Burda hergun nerdeyse hergun haber var Turkiye ile ilgili.

bugunku hazine ihalesinde 6 aylık faiz %20 olmus. merkez bankası bankalara %15 ile borç veriyor, hazine bankalardan %20 ile borç alıyor. devlet daha kendi borçlanma maliyetini dusuremedi, ozel sektorun bu ortamda yatırım yapmasını bekliyor.

daha 4-5 hafta önce 60 liraya aliyordum ben bunu

nasil bir anda %110 zam geliyor lan buna

kur iki katina cikmadi ki

cok pis isler dönüyor

Screenshot_20211207-155650_Samsung Internet.webp

Önemli olan kredi risk primi. Neden bu kadar yüksek bizim kredi risk primimiz ?
Şuan 533, 1 ay önce 400lerdeymiş, doğru ekonomik politikalar izlediğimiz Naci Ağbal döneminde ise 300'e kadar düşmüş.
Bu linkten ayrıntılı inceleyebilirsiniz.
CDS'nin önemi nedir;

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt