GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
metropoll şirketi sahibi özer sencer'in paylaştığı anket. bazıları hala akıllanmamış!!!

"kararsizlar dağıtılmadan:

akp: 26.0%
chp: 17.1%
iyi parti: 11.3%
hdp: 9.7%
mhp: 5.0%
deva: 2.2%
memleket :1.5%
diğer :3%
kararsız :9.1%
protesto: 10.0%
cevap yok:5.1%

kararsizlar orantılı dağıtılınca:

akp: 34.3%
chp: 22.6%
iyi parti: 14.9%
hdp: 12.8%
mhp: 6.6%
deva: 2.9%
memleket: 2.0%
diğer: 4.0% "
Anket Fahrettin Altun'un ofisinde mi yapılmış?

metropoll şirketi sahibi özer sencer'in paylaştığı anket. bazıları hala akıllanmamış!!!

"kararsizlar dağıtılmadan:

akp: 26.0%
chp: 17.1%
iyi parti: 11.3%
hdp: 9.7%
mhp: 5.0%
deva: 2.2%
memleket :1.5%
diğer :3%
kararsız :9.1%
protesto: 10.0%
cevap yok:5.1%

kararsizlar orantılı dağıtılınca:

akp: 34.3%
chp: 22.6%
iyi parti: 14.9%
hdp: 12.8%
mhp: 6.6%
deva: 2.9%
memleket: 2.0%
diğer: 4.0% "

YLazio maçı günü zorla ban aldirtacaklar adama..

Moderatör tarafında düzenlendi:
35 altına düşmez zaten akp. Ne olursa olsun rteye oy verecek kitle dışında nemalanan ciddi bir kesim de var. Bazıları için dönüş imkansız artık çünkü sahip oldukları her şeyi parti bağlantıları sayesinde elde etmiş, ihale almış, hibe almış, çocuğunu işe sokmuş vs.

Ben bir şekilde uzun vadede erteleneceği kanaatindeyim seçimlerin. Hatırlarsanız 15 temmuz sonrası da 3 aylık OHAL ilan edilmiş ancak iki yıldan uzun sürmüştü. Yine benzer bir süreç yaşanacaktır. Eğer seçimi kaybedeceğinden emin olur ise o seçimi yaptırmaz. Çünkü sadece koltuğu bırakıp gitmek değil mesele, verilecek hesap ağır olacak hem kendi hem de çevresi için. Böyle bir durumda her şeyi göze alacaktır.

Şimdi size sadece 2 ayda alım gücümün nasıl eridiğini kısaca anlatayım efendiler. Meslek olarak değerleme uzmanı (eksper) olarak çalışmaktayım. 2 ay öncesine kadar günde 2 adet değerleme raporunu yazarken ki alım gücüm, bugün itibari ile 3 değerleme raporu yazmaz isem ne yazık ki minimum %40 azalmış durumda. Bu hesabı tamamen genel harcamalar üzerinden yaptım, yanı faturalar, mutfak harcamaları v.b. yaşamak için gerekli tüm harcamalar diyebiliriz. Bugün 2 ay öncesine göre yüzde %50 daha fazla çalışmaz isem ne yazık ki 2 ay önceki yaşam standartıma ulaşamıyorum ve belki de 4 ay sonra bu durum daha da artacak. Emeğin hiçe sayıldığı bu ortamda bu ülkede durmayı düşünen gençler var ise aranızda eğer basın gidin olm buradan, emeğinizin değerli olacağı ve hakkınızla yaşayabileceğiniz bir hayat için siktirin gidin bu ülkeden. Gerekirse Türk vatandaşlığından da vazgeçin ama gidin, milliyetçilik ne yazık ki 1 kere geldiğiniz hayatta size refah sağlamıyor.

Tuik'in anlattığı

FFsnQAIXoAElNDT

Halkın hissettiği

FFsnQS9WQAks0qZ

TÜİK: İşsizlik oranı yüzde 11,2'ye düştü. Atıl işgücü' olarak tanımlanan gerçek işsizlik ise ekim ayında bir önceki aya göre 1 puan artarak yüzde 22,8 oldu!!

Bu con sınov lavuğu kaynak sorduğum için beni engellemişti sallıyor çünkü paso.

35 altına düşmez zaten akp. Ne olursa olsun rteye oy verecek kitle dışında nemalanan ciddi bir kesim de var. Bazıları için dönüş imkansız artık çünkü sahip oldukları her şeyi parti bağlantıları sayesinde elde etmiş, ihale almış, hibe almış, çocuğunu işe sokmuş vs.

Ben bir şekilde uzun vadede erteleneceği kanaatindeyim seçimlerin. Hatırlarsanız 15 temmuz sonrası da 3 aylık OHAL ilan edilmiş ancak iki yıldan uzun sürmüştü. Yine benzer bir süreç yaşanacaktır. Eğer seçimi kaybedeceğinden emin olur ise o seçimi yaptırmaz. Çünkü sadece koltuğu bırakıp gitmek değil mesele, verilecek hesap ağır olacak hem kendi hem de çevresi için. Böyle bir durumda her şeyi göze alacaktır.
35 imkansız bana göre artık seçilme ihtimalleri kaldığını düşünmüyorum. Kaçış planlarını hazırlıyorlardır muhtemelen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt