GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu satılık yandaş medya iyice tiyatro skeçlerine döndü. Devran dönünce bu kendine medya diyen oluşumların kapısından adımını atan ve iftira propagandaları yapıp duranlar yargılanmalı. Artık internet dediğimiz bir arşiv var. Çaaat koyarlar adamın önüne yediği naneleri.

İlk onlar dönecek bunu hepimiz biliyoruz kalıba göre şekil alan tayfa onlar.

Demirtaş'ın bahsettikleri genel ilkeler, temel ekonomi bilgileri. Singapur, Kore olalım diyor ve gülüyorlar, buradaki mantık onların gelişimini izleyelim, bir noktada biz de fark yaratmaya başlarız yaklaşımı ama aynı güruh Çin modeli ifadesini kullanınca, dünyada 100+ ülkede ucuz iş gücü olmasına rağmen fakirlikten acı çekmelerinden bahsedilmiyor.

Basın bunların eline geçmiş, çıkıp birileri doğruları söyleyince manipülatif söyleme getirip çıkıyorlar işin içinden. En son Prof. olan birisi de arkasından sallıyordu.

İnanılmaz gercekten. Akıl tutulması yasıyo diyecem akıl var mı şüpheli. Adamın soylediklerini bile isteye carpıtarak söyluyorlar. Cunku kıvırma manevraları dustu artık. Otomotiv ornegi veriyo aptal daha sacın dolar endeksli oldugunu, ithal ettiğin girdiyle yaptıgın ihracatla övünen guruh bunlar. Kelimeler kifayetsiz

abd de üretici enflasyonu %9,6 çıkmış. FED faizleri bu ay yükseltebilir ardından bizim MB de faizleri indirirse dolar seneyi 20,00 tl olarak kapatır.

tek adam rejimi böyle birşey işte devletin tapusunu vermişsiz dolar 30 olsa da ne yapacaksın?

itiraz etmek, tepki göstermek en temel hakkımız “belki” ama onun bile belli nizamda olması gerekir ki işinden, özgürlüğünden ve onurundan olma.

o nedenle bu kibirli insanların, halkın ekonomik anlamda gerçekten zor durumda olduğunu anlamaları için rize,trabzon ve konya gibi şehirlerden tepki görmeleri gerek.

Yukarıdaki attığım kayıttan dinlemiştim şimdi programa baktım da hakikaten bu nasıl iştir yav konu ekonomi ama ortada iktisatçı ya da ekonomist yok. :puhaha::puhaha:
o olay tam komedi yandaş kanallarda ekonomi programlarının banko 2 yüzü birisi asker mete yarar isvicre cakısı gibi herşeyi biliyor kendsi diger uzun saclı anketçi bir adam
mete yarar para alıyorsa bu programlardan köşeyi dönmüştür cünkü yayına cıkmadıgı sadece hava durumu kaldı galiba

Ne zaman geliyor FED karari? Dün aciklanacak diye okumustum ama o yönde bir haber göremedim

Üretici enflasyonu %9.8 çıkmış diye haber okudum ama artık ne kadar doğru bilmiyorum

Doğru da ÜFEyle TÜFE aynı olmaz hiç bir yerde, TÜFE yakınsar sadece. Enflasyon da % 6 civarında ama Fed gidip de o seviyede faiz arttırımı yapamaz. Yapacakları % 2 maks.

Faiz arttırımı sonrasi kripto piyasası y yer diyebilir miyiz?

Genel olarak tüm dünya borsalarında geri çekilme olacaktır FED'in baskıladığı süreçte. Genelde bu tip krizler Dow Jones ile başlar o yüzden onu takip etmek gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt