GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha iyisi yok di mi

Alın daha iyisi yok

2 ayda %5 faiz düşürmek için TL dünyadaki tüm para birimlerine karşı neredeyse %100 değer kaybetti

Yabancılar turist olarak geldiğinde t geçip durur artık. Bu durumdaki ülkenizle liderinizle övünün bundan sonra. Ekonomiyle alakası olmayan adamları gidiyor ekonomi yönetimine getiriyorlar göz göre göre ülkeyi batırmaya devam ediyorlar. Herkes kör olmuş; insanlr korkudan konuşamıyor, medya yok, adalet yok ne güzel böyle devam.

teşekkür ve duamız cumhurbaskanimiz erdoğan'a. talimat ondan biz de gereğini yapıyoruz. aynı zamanda iş verenlerimizden de çok güzel tebrik mesajları geliyor. kobi'lerimiz olsun, büyük iş dünyasından arkadaşlarımız olsun; onlar var oldukça biz de hizmet etmeye devam edeceğiz, cumhurbaşkanımız önderliğinde ak parti ve ortağımızla beraber.

berlin'de asgari ücret 1585 euro iken şehir merkezindeki bir kira 1969 euro, amsterdam'da 1701 euro ücret varken 2 bin 622 euro kira, paris'te 1555 euro asgari ücret varken 2 bin 750 euro kira, türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 253 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 türk lirası.

Nurettin Nebati

Kendi seçmenine yakışır bir cevap olmuş

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

:ROFLMAO: :ROFLMAO: adamlar işi t....a vurdu iyice vurmaya başladılar.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: “Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca. Dağı bile taşır insan aşık olup inanınca.”

Kapılma rüzgarıma sen de aldanırsın

Sollama beni sollarım seni

Geçme beni ezerim seni

Naaabeerrrrr !!!

Sayın Nebati Bey'le aşık atışması yapalım kazanan maliye bakanı olsun.

Gurbetçiler, en azindan ortalama üstü kazananlar, bu gidişle 2 -3 aylik kazanclari ile memleketlerinde ev alabilir duruma geldiler, simdilik tabi. Olaya bakar misin

Üstad aklımın almadığı kısım da bu biz nasıl bir bokun içindeyiz bu nasıl bir çaresizlik.. 1-2 liralik kar satışları bile olmuyor ..

Kendileri ve çevrelerini zengin ettiler işte, yeterince zengin ettikleri zamanda da faiz arttırımına başlayıp başarısız olduk derler, eninde sonunda faiz arttırımlarına başlamak zorunda kalacaklar.

Ben artık ümidi tamamen kestim, seçim kararı alınana kadar beklentim yok. Şu an yapılanların ülkeyi satmaktan farkı yok benim gözümde, sorsan onlardan olmayana terörist diyorlar ama işte.

dün asgari ücret rakamını duyunca halay çekenler başta fabrika çalışanları bugun neler düşünüyor acaba

Kendileri ve çevrelerini zengin ettiler işte, yeterince zengin ettikleri zamanda da faiz arttırımına başlayıp başarısız olduk derler, eninde sonunda faiz arttırımlarına başlamak zorunda kalacaklar.

Ben artık ümidi tamamen kestim, seçim kararı alınana kadar beklentim yok. Şu an yapılanların ülkeyi satmaktan farkı yok benim gözümde, sorsan onlardan olmayana terörist diyorlar ama işte.

Üstat öngörün nedir? Erken seçim olacak mı?Ocak-Mart arası bundan çok daha ötede bir durum öyle bir karar getirir mi?

Referanduma evet verenlerin boynuna şu yaşanılanların günahı. Adam ilmek ilmek işledi , dezenformasyonun kralını yaptı ve gelinen noktada kimse tepki gösteremiyor sokağa çıkıp eylem yapamıyor. Adamın gitmesi için kendisinin seçim kararı alması lazım falan. Sağa sola yazarkasa atan arslan parçalarını göremiyoruz doğal olarak. Sıkışmış hissediyoruz hepimiz çünkü yapacak hiçbir şey yok.

Üstat öngörün nedir? Erken seçim olacak mı?Ocak-Mart arası bundan çok daha ötede bir durum öyle bir karar getirir mi?

Valla dünkü MB metninde daha fazla faiz indirimi yapmayacağız bile yazsa dövizin ateşlenmesi dururdu.

Dün İngiltere faiz arttırdı, dünyada faiz düşüren tek ülke Türkiye bu ay, Norveç de arttırdı, FED de arttırıcaz dedi.

Sen dünyanın tersine gidersen kimse de gelip sana yatırım yapmaz.

Olacak şu, mart ayına kadar döviz artık öyle bir noktaya gelecekki 1000 puan civarında bir faiz arttırımı yapmak zorunda kalacağız sonra da işte dövizi düşürdük falan diye övünecekler nasıl olsa insanlarda bunların yaptıkları hamleleri anlayacak birikim yok.

Ek olarak hiç kimse artık özellikle Ekonomi odaklı görevleri kabul etmiyor. Kabul edenler biat kültürünü benimsemiş, birileri sayesinde belli noktalara gelmiş kişiler. Mart ayındaki Naci Ağbal hareketiyle başladı bu olay, o günkü faizi % 19, kur 7.20, bugün faiz % 14, kur 16.10, alınan kararların ve yapılanların neye sebep olduğunu iyi okuyun.

Bu işin sonunda istifa ve görevden af sayıları artacak elde sadece biat edenlerin görev aldığı bir kadro kalacak ve seçim kararı almak zorunda kalacaklar. Bu yangına çok uzun süre dayanılabileceğini zannetmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt