GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu saatten sonra yapacak çok bir şey kalmadı sanırım. Ali Babacan'ın da dediği gibi ne yazık ki bunlar iyi günlerimiz. Karşılıksız para basmanın, faizi baskılamanın en önemlisi iç ve dışta sürekli kavga etmenin bir bedeli olacak elbette. Halk olarak uzun süredir kademe kademe ödediğimiz bu bedeli ilerleyen günlerde miktarı oldukça artarak ödeyeceğimizi düşünüyorum.

Birikimim olsaydı bir vatan haini olarak dolara ve de altına basardım. Hem de %1 vergiyi vermemek için çeşitli katakulliler deneyerek.

Tam 1 yıl önce 449 TL ödeyerek aldığım Adidas marka ayakkabıyı dün İstanbul'da bir AVM'de 1199 TL'ye gördüm.
Aynı marka, aynı model ve aynı batch.

İşte ilk önce lükslerimizden vazgeçeceğiz, sonra bu tarz alışkanlıklarımız yerini daha hesaplı ve görece az kaliteli ürünlere bırakacak.
Alabildiğimiz evler, arabalar birden bizden uzaklaşacak.
Sonra eve aldığımız mutfak ürünlerinin gramajı, kalitesi azalacak.
Falan falan...

Bu ülkede delirmeden yaşamak buyuk başarı. Ya da hepimiz deliyiz ama farkında değiliz.20200924_115250.webp

Katardan filan sıcak para bulamazlarsa merkez bankası reis istemese bile faizi yükseltecek zaten eldeki verilerle nasıl.faizi böyle tutuyorlar cidden garip

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt