GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yukselis ne kdr daha dvm eder tahminin knk. Ben olsam şuraya gelince cıkarım altından dedigin bi rakam var mı

Bence ihtiyaç olmadığı sürece altın satılmamalı.

Satma gerekliliği varsa da altının dolar bazlı günlük/haftalık dirençlerine bakmak lazım hatta dirence geldiği an satıp destekten tekrar alınabilir. Mesela 1930 dolar direnç seviyesi olduğu için 1 dakikalık grafikte satış bölgesinde şu an. Sonraki direnç 1967 dolar günlük grafikte.

Yukselis ne kdr daha dvm eder tahminin knk. Ben olsam şuraya gelince cıkarım altından dedigin bi rakam var mı
yükselmese de düşme ihtimali çok azalmaya başladı tr için

çünkü altın son haftalarda dolar desteksiz fırladı

onstaki gerileme dolara olumlu yansırsa seviyeyi korur

Avrupa Birliği, Yunanistan'a yaptığı yardımları bize yapsa, para birimimiz de euro olsa asgari ücret 1000 euro olurdu şimdi.

Boş yapmayın.
Sonuç olarak Türkiye'ye yardım yapılmadı, para birimimiz de avro değil ve asgari ücrette 1000 avro değil 287 avro Keramettin bey kardeşim. Ne olursa olsun bu gerçek değişmiyor. Hatice'ye değil neticeye bakmak lazım. Halimiz ahvalimiz içler acısı.

Sonuç olarak Türkiye'ye yardım yapılmadı, para birimimiz de avro değil ve asgari ücrette 1000 avro değil 287 avro Keramettin bey kardeşim. Ne olursa olsun bu gerçek değişmiyor. Hatice'ye değil neticeye bakmak lazım. Halimiz ahvalimiz içler acısı.

Bizim övülecek bir tarafımız yok da Yunanistan'ın da yok.

Sanki müthiş hamlelerle ekonomilerini kalkındırmışlar gibi algı yapılmasına benim tepkim.

Euro 3ken asgari ücret 300 euroydu, çok da farklı değildi yani.

Bizim övülecek bir tarafımız yok da Yunanistan'ın da yok.

Sanki müthiş hamlelerle ekonomilerini kalkındırmışlar gibi
algı yapılmasına benim tepkim.

Euro 3ken asgari ücret 300 euroydu, çok da farklı değildi yani.
O dediğine ben de katılıyorum kardeşim. Yunanistan'ın da bildiğim kadarı ile bu konuda pek övülecek bir tarafı yok. Lakin bu durum övülecek tarafımızdan ziyade ekonomik olarak içler acısı bir halde olduğumuz ve her şeyin düzelmek bir yana dursun daha da kötü olacağı gerçeğini değiştirmiyor onu demek istedim sadece.

O dediğine ben de katılıyorum kardeşim. Yunanistan'ın da bildiğim kadarı ile bu konuda pek övülecek bir tarafı yok. Lakin bu durum övülecek tarafımızdan ziyade ekonomik olarak içler acısı bir halde olduğumuz ve her şeyin düzelmek bir yana dursun daha da kötü olacağı gerçeğini değiştirmiyor onu demek istedim sadece.

Öyle abi, o mevzu 2014-2015 gibi koptu zaten, ülke gerçekleri sakladıkça ve ekonomi yönetimini bozdukça farklı bir sonuç da beklenemezdi. Bir şey üretmiyoruz, sadece hizmet sektörümüz var ve sürekli yeni vergi kalemleriyle ülke döndürüyoruz, o vergilerle de ülkede söz sahibi olan şirketlerin cebine para sokuyoruz.

Temelde bir ton hata olduğu için, döviz artışlarının sonu gelmeyecektir.

Lakin bu 287 euro asgari ücret diye haber yapanın algı yapmaya çalıştığı ortada ki 2014 verisini attım 300 euro bile değilmiş yine.

Bir senede nereden nereye gelmişiz ?

27 temmuz 2020 :
gram altın 426
çeyrek altın 702
cumhuriyet 2795

27 nisan 2020 :
gram altın 385
çeyrek altın 625
cumhuriyet 2563

27 ocak 2020 :
gram altın 299
çeyrek altın 489
cumhuriyet 2007

27 ekim 2019 :
gram altın 279
çeyrek altın 456
cumhuriyet 1869

27 temmuz 2019 :
gram altın 258
çeyrek altın 427
cumhuriyet 1740

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt