GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu saatten sonra faiz arttırımı falan olsa bile işe yaramaz gibi

Devletlerin altın borçlarını resesyonal durumdan dolayı geri istemeye başladığı iddiaları var; altının zirvelerde dolanmasının temel sebebi bu zira gümüş de etkilendi ve dünden beri fırladı. Eğer bu teori gerçekleşirse ons altın sırasıyla 2200, 2500, 3000 dolarlara gidebilir diye tahmin ediyorum.

Devletlerin dolaşımdaki kağıt paraları kadar altın rezervi olmadığı için de bu teori çok mantıklı gözüküyor.

Umarım böyle bir şey olmaz sadece iddia ile kalır ama onsun durumuna bakılırsa doğru gibi. Amerika yeniden dolar basıp piyasaya yardım edecek deniliyor. Öyle olursa onsu tırmandırır.

Altında tüm zamanların rekoru kırıldı
Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş yurtdışı piyasalarda yeni bir rekor getirdi. Spot altının ons fiyatı 2011 yılında 1,921.17 dolar ile gördüğü zirveyi aşarak 1,944.71 dolara çıktı ve yeni rekoruna ulaştı.

Piyasalarda güvenli liman olarak bilinen altına artan talep fiyatları 9 yıl aradan sonra yeni bir rekora taşıdı. ABD ile Çin arasındaki gerginliğin yanında, düşük faizler, zayıf dolar ve Koronavirüs pandemisinin global büyüme üzerindeki olumsuz etkileri yatırımcıların altına yönelmesine neden oluyor.

(T24)

Ben alırsam Pandemi 1 haftaya biter sonrasında da altın dibi görür.

Üstad işte tam coşkunun zirve olduğu anda değil de stabil giderken almak lazım, 320 lira civarında eşime aldırmıştım ben, hani en dipte de yakalamak imkansız zaten.

Lakin bu sefer hem global hem ülke içi bir artış oldu o yüzden 280 liradan 420ye çıktı bir kaç ayda. Globalde 1400 dolar seviyesinden 2000lere dayandı, dolar da 6.85 bandına geldiğinden çift taraflı yükseldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt