GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salgın döneminde gelişmekte olan ülkelerden pozitif ayrışmışız. Berat reyiz öyle diyor.

Salgın döneminde gelişmekte olan ülkelerden pozitif ayrışmışız. Berat reyiz öyle diyor.
0001702029001-1.jpg

Bu millete müstehak. Dolar 6.5 olsa kendini Amerika'ya kafa tutuyor görecek kitle var bu ülkede. Bir ülkenin ekonomisi saltanatla damada bırakılıyorsa o toplum, bu durumun sonuçlarını da acı çeke çeke yaşamak durumundadır. Ben 2 yıl daha kuru ekmek-domates yiyerek hayatta kalırım da o dönemin zenginleri altlarındaki Ferrarileri satmaya başlayınca göreceğim hükümetin halini.

Bu millete müstehak. Dolar 6.5 olsa kendini Amerika'ya kafa tutuyor görecek kitle var bu ülkede. Bir ülkenin ekonomisi saltanatla damada bırakılıyorsa o toplum, bu durumun sonuçlarını da acı çeke çeke yaşamak durumundadır. Ben 2 yıl daha kuru ekmek-domates yiyerek hayatta kalırım da o dönemin zenginleri altlarındaki Ferrarileri satmaya başlayınca göreceğim hükümetin halini.

Zenginlere bir şey olmaz yahu

@Keramettin TANRIVERDİ adminim reyizim döviz ve altın tahminin ve söylentiler nedir?
Altın için 2200 dolar beklentim devam ediyor.

Dolar için de 7.93e kadar çıkıp dinlenir bir süre. Artık süreleri öngörmek zorlaştı, normalde bu seviyelere yıl sonuna gelmeliydi.

Şimdi kasım aralık gibi döviz borcu olan şirketler döviz alımı yapacak üstüne Amerika seçimleri var. Olur da Amerika'da beklenen sonuç çıkmazsa yıl bitmeden 10 liraya dayanır dolar.

Tabii bunlar benim tahminlerim, geçmişteki benzer süreçler de sonuçlar buna paralel olmuştu.

Euro yılbaşına dogru 10 olur diyodum ama bu gidişle ekim ortasında 10 u görcek galiba

Dolar için de 7.93e kadar çıkıp dinlenir bir süre. Artık süreleri öngörmek zorlaştı, normalde bu seviyelere yıl sonuna gelmeliydi.

Şimdi kasım aralık gibi döviz borcu olan şirketler döviz alımı yapacak üstüne Amerika seçimleri var. Olur da Amerika'da beklenen sonuç çıkmazsa yıl bitmeden 10 liraya dayanır dolar.

Tabii bunlar benim tahminlerim, geçmişteki benzer süreçler de sonuçlar buna paralel olmuştu.
kasımda abd seçimleri var favori biden kazanırsa altın geri gelir diye dusunmekteyim admirim

Jr.reis nezaman ekonomi paketi aciklasa ertesi güne zamlar ardı ardına geliyor yani ayaginizi denk alın.

kasımda abd seçimleri var favori biden kazanırsa altın geri gelir diye dusunmekteyim admirim
Biden'ın politikasına bağlı, güçlü dolar derse ve dolar endeksi 100ün üstüne çıkarsa altın düşer o kesin.

Trump geldiğinde de benzeri oldu; euro-dolar makası açılmıştı; Trump güçlü dolar söylemlerine başlayınca euro ile 1e1 olmuştu neredeyse.

Teşekkürler sağol admirim

Zenginlere bir şey olmaz yahu

90'ların başında da Özal'ın Prensleri birikmiş böyle. Onların kültür bugünkü ihale, kaçakçılık, uyuşturucudan ziyade Amerika'dan gelip kapitalist kültürü özelleşme meraklısı devlet eliyle gerçekleştirmek isteyen heriflerden oluşuyormuş. En iyi örnek de Rüşdü Saraçoğlu. 87-93 arası Merkez Bankası başkanlığı yapmış, 2000'e kadar 3 şirketini batırmış. Ki bugünün zenginleri bunlar kadar bile parayı tutmayı bilen herifler değil. Akp'nin ilk geldiğinde yaptığı tek doğru iş olan bitirilmiş mafyaların devlet eliyle sıfırdan oluşturulmuş küçük çaplı kriptoları. Ekonomi kötü ama bunlar yeterince tutuşmadığına göre yok yere zenginler için hala can yakacak seviyede değil demektir. Büyük ihtimal Katarlılara 800.000 m2 toprak satarak, kısaca ülkeyi satarak ayakta tutulan bir kitle. Normal bir ülkede olsa önce garibanın bağırması lazım ama bizim halkımız kansız olduğu için bu yenilebilir, hatta ırzına geçilebilir kaynaklar bitip de Erdoğan'ın Prensleri seslerini yükseltene kadar bu zorlu ekonomik süreç devam edecek gibi görünüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt