GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fiziksel altının zararları : Bugün düşeceğini bilmeme rağmen satamadım, o yüzden al - sat kafasında olan fiziksel altından uzak durmalı.
Cuma bir miktar çıktım ama çoğunluk elde kaldı, bir ara yine çıkar ama tahminimce önceki seviyeye gelmese de hafif bir toparlanma bekliyorum aşı haberi manasız derecede olumlu hava estirdi.

Cuma bir miktar çıktım ama çoğunluk elde kaldı, bir ara yine çıkar ama tahminimce önceki seviyeye gelmese de hafif bir toparlanma bekliyorum aşı haberi manasız derecede olumlu hava estirdi.

Abi ons her türlü çıkar bence, Rusya'ya da benzeri tepkiyi vermişti.
1800-2000 arası çok dalgalandı ama bir yerde bir yöne kopacak.

Martta 1500 dolarmış o seviyelere tekrar dönmez muhtemelen ama 1800lerde de duracağını sanmıyorum

Fiziksel altının zararları : Bugün düşeceğini bilmeme rağmen satamadım, o yüzden al - sat kafasında olan fiziksel altından uzak durmalı.

Bir süre dolar destekli anormal bir çıkış periyodu izledik. Ülkedeki emtianın çıkışı kadar inişi de anormal oluyor. Sonra her iniş anormal bir çıkışa da zemin hazırlıyor. Kısır döngü içindeyiz.

Martta 1500 dolarmış pandemi onsu buraya getiren en büyük etken değil mi bilmediğimden soruyorum

Bu konuda yanlış bir algı var esasında onsu yükselten pandemiden ziyade ülkelerin para basmasıydı. Amerika'nın açıkladığı parasal genişlemenin karşılığı onsun minimum 2200 dolar olmasına tekabül ediyordu yani aslında mevzu pandemi değil evet etkili ama dolaylı yoldan etkili. Bunu da ons zirvesine oranlarsak 3 bin dolara kadar yolu var ya da olmalı normal şartlarda.

Aşı bulununca parasal daralma olacak mı o kısım belirsiz, bence olmayacak. Basılan paralar basıldı, harcananlar harcandı ama işte algı oluşturuluyor yine.

Temelde onsun düşmesini gerektirecek bir durum yok da bu genişlemenin bir bölümü yine coinler tarafına kaymış olabilir, onu kestiremiyorum.

1800 doların altına düşerse 1500e de gidebilir onun pek sonu yok çünkü 1800-1900 dolar bandı 10 yılın zirvesiydi ve burada önemli seviyede alım yapıldı, hacim oluştu. Bir de dolar endeksi çok düşük şu an, gerçekçi bir durum yok o yüzden. Ons çok ucuz bu verileri baz alırsak.

Bir de bu pandeminin başında ons da düştü biraz aslında çünkü bir noktada para önemsiz algısı yaratıldı dünyadaki tüm türev araçların değeri düştü. Parasal genişleme ile ons yükselmeye başladı sonrasında.

Ons ve dolar biraz daha zorlarsa Altın bir günde 100 lira düşecek

Martta 1500 dolarmış pandemi onsu buraya getiren en büyük etken değil mi bilmediğimden soruyorum

Altının yükselmesi, covid olayından önce görünen ve bu minvalde yorumlanan bir durumdu. 2018'de, 1200'lerdeki onsun 1900'leri aşacağını söyleyenlerle tartışıyordum çeşitli platformlarda.
Esasında altın toplama hareketleri covid ile sekteye uğradı ülkeler altın bozdu ve piyasaya nakit para sürdü. Altındaki yükselişin temelini virüsten ziyade, değişecek para sistemine ve dünya piyasasında büyüyen, karşılığı olmayan balon kağıtlara bağlıyorlar.

Bu konuda yanlış bir algı var esasında onsu yükselten pandemiden ziyade ülkelerin para basmasıydı. Amerika'nın açıkladığı parasal genişlemenin karşılığı onsun minimum 2200 dolar olmasına tekabül ediyordu yani aslında mevzu pandemi değil evet etkili ama dolaylı yoldan etkili. Bunu da ons zirvesine oranlarsak 3 bin dolara kadar yolu var ya da olmalı normal şartlarda.

Aşı bulununca parasal daralma olacak mı o kısım belirsiz, bence olmayacak. Basılan paralar basıldı, harcananlar harcandı ama işte algı oluşturuluyor yine.

Temelde onsun düşmesini gerektirecek bir durum yok da bu genişlemenin bir bölümü yine coinler tarafına kaymış olabilir, onu kestiremiyorum.

1800 doların altına düşerse 1500e de gidebilir onun pek sonu yok çünkü 1800-1900 dolar bandı 10 yılın zirvesiydi ve burada önemli seviyede alım yapıldı, hacim oluştu. Bir de dolar endeksi çok düşük şu an, gerçekçi bir durum yok o yüzden. Ons çok ucuz bu verileri baz alırsak.

Bir de bu pandeminin başında ons da düştü biraz aslında çünkü bir noktada para önemsiz algısı yaratıldı dünyadaki tüm türev araçların değeri düştü. Parasal genişleme ile ons yükselmeye başladı sonrasında.

Üstat ons konusunda çok bilgi birikimim yok o konuda yorum yapmayacağım daha fazla.

Btc hacmi 300 trilyonu zorluyor yakında ona da bir operasyon çekerler.

450'lerden almıştım elimdeki altını. 2 gündür çok ekstrem şeyler oldu. Normalde satmayı düşünmüyordum ama 510'lara inmişken piyasa durulunca tekrar alırım diye sattım hepsini. Üzerine Pfizer açıklamasıyla ons da çakıldı. Kar etmekten çok param değer kaybetmesin diye kasıyordum. Bakalım daha neler olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt