GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CAATSA yaptırımları temsilciler meclisinden geçmiş. Sırada Senato var. Trump gitmeden Senatodan geçerse Trump'dan geçmez. Biden denilen morona kalırsa gelecek sene ekonomimizin ayvayı yediğinin resmidir.

senatodan geçerse bu sefer başkanın veto etme hakkı yok! trump yada biden kim olursa olsun imzalamak zorunda yaptırım kararını.

Amerika Birleşik devletlerinin yaptırım kararı sonrası döviz kuru ve altında yukarı yönlü hareketler başladı.

Bloomberg...

24ünde yine faiz artışı yapılacağı dillendirilmeye başlandı.

geçen bi forum linki atmıştın hangisiydi o

çevremdekilere petkim teknoso dohol falan aldırıp kazandırdım bir kendime faydam yok :D para yok gerçi
Hangi forum hatırlamıyorum : S

Teknosa yakın takibimde. Bedelli yapacaklar ama önce hisse satacaklar o yuzden kafalar biraz karışık.

Dolar endeksi 90'ın altına düştü.

En son ne zaman olmuştu hatırlamıyorum.

MB Başkanı dünkü açıklamasında: "Sermaye girişlerinin istikrarlı hale gelmesi ve yerleşiklerin dolarizasyon eğiliminin terse dönmesi döviz alım ihalelerine başlanmasında bizim için gösterge olacak." demiş.

Açıklamanın kendisi bile insanlara "dolarını satma arkadaş, piyasada dolar olsa ben alacam zaten" diyor. Yanlış Açıklama. Otur sıfır.

Cumhurbaşkanı ise dolarınızı satın çağrısında bulunmuş.
Ben, dolar 2.70'lerdeyken böyle bir çağrı hatırlıyorum. 3.40'larda yine böyle bir çağrı hatırlıyorum. 5.50'lerde yine hatırlıyorum. Hiçbiri güven vermedi, piyasa kendisini haksız çıkardı.
İnsanlar şimdi neden güvensin?

Halka dolar satın demekle dolar düşseydi dolar dünyanın en değersiz parası olurdu.

dolar satın demekle doları düşüremezler üretimi artırarak doları düşürürsün kendi kendine yeten bir ülke olursan dışa bağımlılığı azaltırsan doları düşürürsün dış borçları sıfırlayarak doları düşürürsün 3 sene önce 100 bin liraya aldığın ev şimdi 500 bin lira olmuşsa 3 sene önce 3 olan dolar şimdi neden 10 lira olmasın doların yükselmesi mi enflasyonu artırıyor yoksa enflasyonun yükselmesi mi doları artırıyor hangisi neden hangisi sonuç önce bunu tam olarak belirlemeleri lazım ayrıca neden sadece dolara kafayı takmışlar euro var sterlin pound var dünyada dolu para birimi var oğlu var hatta muz yaprağından gotlerıne don yapan papua yeni ginelilerin bile parası bizden değerli iken sorun sadece dolar değil yani hangi parayı alırsan al TL'nin değersiz olması asıl mesele.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt