GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
7.2x geldi dolarda, ben bildim diye demiyorum tabiiki de ama 8in altına inmez ya da 9 olur diyen çoktu. Elbet olacak ancak önce o 8.50 hareketinde milletin eline verdiklerini seve seve sattırmaları gerekiyor.

ABD olayları devam ederse sırasıyla 6.8x ve 6.3x de gelir. Dolar endeksi 90'ın altına indi.
alım fırsatı

1 haftaya 7.6xyz

7.2x geldi dolarda, ben bildim diye demiyorum tabiiki de ama 8in altına inmez ya da 9 olur diyen çoktu. Elbet olacak ancak önce o 8.50 hareketinde milletin eline verdiklerini seve seve sattırmaları gerekiyor.

ABD olayları devam ederse sırasıyla 6.8x ve 6.3x de gelir. Dolar endeksi 90'ın altına indi.

Araya 200 baz puanlık yeni bir faiz artışı daha girdi ve şu an ABD'nin yaşadığı bir Trump cazgırlığı mevcut.

Ancak bu iş sürdürülebilir bir iş değil. Her ay faiz arttıramazsın. Bu imkansız. Yurtiçini bitirmeyi göze almak daha büyük bir intihar. Kaldı ki yurtdışında çeşitli kuruluşlar da bahar aylarında artık bir faiz indirimi bekliyor.

Üstelik iniş trendinin boyu çok kısaldı. Halk tecrübeli, tl kaybettiriyor. Üstelik bu ülkede iktidarın halkı faize yönlendirmesi uyguladığı ideolojik siyasetle çelişiyor. Her iki şekilde de kaybediyorlar. Kaybedenlerin parası kazandıramaz.

Bankalarda mevduat olarak 258 milyar Dolar bulunuyor.
209 milyar dolar değerinde de TL bulunuyor.

Enflasyondan arındırıldığında son 1 yılda
Faizden % 2.79 zarar,
Dolardan % 15 kar,
Altından % 44 kar edilmiş.

Enflasyon oranları açıklandı. Neden üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasında dağlar kadar fark var? Neden rakamlar gerçek değil?Neden borsa yükseltiliyor? Neden doların düşüşü fiyatları yansımıyor? Neden üretim yapılamıyor? Evine TL bazında aldığınız bir şey söyler misiniz? Neden siyaset memur atamaları üzerinden yapılıyor? Gerçekler bu, patlama büyük olacak. Batmayacağız ama fakirleşeceğiz. Burada felaket tellallığı yapmıyoruz. Keşke memleketimizde her şey güllük gülistanlık olsa. Özellikle 2023 vaatleri yerine getirilmezse ve başarısız olunursa, o zaman daha da kötü bir resim bekleyin. Bugün döviz ve metal alım-satımlarından, yani vatandaşın parasıyla cari açık kapatıldığını biliyor musunuz? Resim dışarıdan bakıldığı gibi değil. Kurtuluş için tek yol ÜRETİM ÜRETİM ÜRETİM!

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt