GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türkiye iflasın eşiğinde. Kısa dönemde 70 milyar dolar lazım. Böyle bir para yok.

Ya dillerini sürte sürte IMF kapılarına gidecekler, ya da iflas edecekler.

Yalnız 3. bir ihtimal daha var; milletin bankalardaki dövizlerine el koymak. Yok artık o kadar da olmaz diyenlere selam ederim.

Türkiye iflasın eşiğinde. Kısa dönemde 70 milyar dolar lazım. Böyle bir para yok.

Ya dillerini sürte sürte IMF kapılarına gidecekler, ya da iflas edecekler.

Yalnız 3. bir ihtimal daha var; milletin bankalardaki dövizlerine el koymak. Yok artık o kadar da olmaz diyenlere selam ederim.
Şu avrupadaki akp li türklerin türkiyedeki paralarına el koysa öyle sevinirim ki

Reis dedi ki bağkur primini düzenli ödeyen esnafımıza müjdeler var prim miktarları düşük olacak o gün 700 civarıydı sanırım primler sonra 850 oldu bu yil da 1050 liraya çıkmış yürü be reis .. 11 yıldır 1 gün aksatmadan yatırırim mukafatimi aldım çok şükür adam bağkur ödemez parayi başka işte kullanır sonra hooop bir vergi affı güzelce yapilandirir cüzi bir faizle yıllar sonra öder benle aynı parayi

Şakamı yapıyon renktaş???
Şaka yapmıyorum, bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Soruya soruyla cevap vermezsen daha güzel olacak.

İstediğim fiyatı yazamazmıyım sorun ne ?

Gscimbom mobil

Edit: şimdi anladım derdini, ptt yazıyor diye devlet Migros'tan pahalı satıyor demeye getiriyorsun.

O sayfaya sen de üye ol sen de istediğini istediğin fiyata sat.
Senin benim gibi kişiler orada ticaret yapıyor, bu devlet hükümet konusu değil ki.

Son düzenleme:

Gscimbom mobil
Alınan karar ile yağ gibi ürünler ptt üzerinden piyasa fiyatına göre daha uygun fiyata satılacaktı ama tam tersi olduğundan gülünç geliyor olay bu.

Gscimbom mobil
devlet marketteki fiyatların enflasyondan dolayı değil esnaf tarafından belirlendiğini düşünüyor ve pttde temel gıda malzemelerinin(yağ,tuz,şeker) pttlerde ucuza satılacağını söylüyor ama bi bakıyorsun markettende daha pahalıya satıyor

şimdi bende öğrenmek için soruyorum müsadenle

gurbetçimiydin sen?

devlet marketteki fiyatların enflasyondan dolayı değil esnaf tarafından belirlendiğini düşünüyor ve pttde temel gıda malzemelerinin(yağ,tuz,şeker) pttlerde ucuza satılacağını söylüyor ama bi bakıyorsun markettende daha pahalıya satıyor

şimdi bende öğrenmek için soruyorum müsadenle

gurbetçimiydin sen?
Bilmediğime göre öyleyim.
Yukaridaki editimi de oku lütfen.

Pttavm GittiGidiyor Hepsiburada vs. gibi bir yer.
Herkes orada bir şeyler satabilir bunu devlet yaptı hükümet yaptı diye yazarsak yanlış bilgi vermiş oluruz.

Gscimbom mobil

Bilmediğime göre öyleyim.
Yukaridaki editimi de oku lütfen.

Pttavm GittiGidiyor Hepsiburada vs. gibi bir yer.
Herkes orada bir şeyler satabilir bunu devlet yaptı hükümet yaptı diye yazarsak yanlış bilgi vermiş oluruz.

Gscimbom mobil

evet ptt değil pttavmymiş yinede burda aklamamız gereken şey ptt yerine pttavmde satılıyo demek değil bu ürünlerin bu fiyatlar olmaması gerektiği

patates soğan tanzim noktalarıyla aklamamız gereken şey pazardaki ürünü 2 lira daha düşük alıyoruz ama değil,o tanzim noktalarının niye oluştuğu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt