GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vatandaş dövizini satmaya başlamış. Son bir haftada mevduatlar 1 milyar dolar azalmış.

Babayı alırlar.Millet hâlâ satmamakta diretiyor.Bende umarım sattığıma pişman olmam.

Dünyanın hiçbir yerinde, enflasyon beklenenden yüksek çıkarken ülke parası değerlenmeye devam etmez. Bizim ülkemizde yaşananlar her şeyden önce ekonomi bilimiyle çelişiyor. Peki niye oluyor bu? Taşıma suyla değirmen döndermeye devam edenler yüzünden. Ciltteki derin çatlakları makyajla kapatıp güzellik sunmaya devam edenler yüzünden.
Dolarizasyon kötü ekonominin kaderidir. Ekonomi kötü olmaya devam ettikçe vatandaşı dize getirmek için üretilen çakallıklar da bitmez.
Biz bunları 1994 krizinde de, 1999-2001 krizinde de yaşadık.

Merkez Bankası başkanımız sağolsun dışarıdaki sıcak para baronlarına 1 yıl daha en az yüzde 17 faiz sözü vererek gerekirse yerli mevduat sahiplerini dış güçlere meze yapacağını belirtmiş oldu. Kendisini girdiği bu tünelin ucunda göreceğiz.

Döviz konusunda da herkes 9-10 derken 6.80 diyen kendimi tebrik ediyorum.

Adminim sterlin 10-10.20 ye göre bir hesabım vardı eylule kadar sterlin toplayacagim bir iş için anlasmistim yani yatırım amaçlı degil.dolarda 6.80 hedefin geçerli mi hala bekleyelim mi gerçi benim için buralar da her türlü kar sayılır dediğim gibi hesabımı 10 civarı yapmıştım şu an 9.70.. keşke uzun süre bu seviyelerde kalsa para geçtikçe alacağım..ani ataklar olabilir mi yaz dönemi ?

Tepki gelir diye 54ten öylesine gamestop aldım yarım saatte %50 koydu. Keske yüklü alsaydım. : /

Önce ki müjdede enerji ve petrol şirketlerinde görülen beklenti bu defa ekgyo'da tavana götürüyolar bakalım müjde geldikten sonra yine ele verecekler mi

Yapılan zamları daha da yüksek göstermemek adına ürünlerin gramajının sessiz sedasız inmeye başlaması, hayatımda gördüğüm en adice işlerden biri olabilir.
Yakında sadece ürünün ambalajını satacaklar.
hiç sormayın yuvarlak pide boydan kısa kısa gittikçe daire şeklini almaya başladı

Yapılan zamları daha da yüksek göstermemek adına ürünlerin gramajının sessiz sedasız inmeye başlaması, hayatımda gördüğüm en adice işlerden biri olabilir.
3 senedir yapıyorlar bunu.

Hatta hem zam geliyor hem gramaj düşüyor.

Ülker bu şekilde yıllık bilançosunda ciddi artı yazmıştı.

Zalimce bir düzen kurdular ama en az onlar kadar zalimler de bu düzeni destekliyorlar.
Bu kiloluk organik ekmek satan yerler var yani paketli gıda değil aslında. Kiloluk satılır yani bunun raconu budur belki bilirsin, geçen baktım 950 gr yapmışlar zam yapıp :asd:

Hani böyle bir uygulama başladı ve herkes de uydu buna, kimse de napıyoruz biz demedi.

Siyasetçilere karnımız doymuyor deyince az yiyin diyorlardı; bu da o misal.

Geçen markette bi çekirdek paketine denk geldim havayla şişirmişler içindeki çekirdek 1 avuç

eskiden cipsleri paketi açmadan elimizle yoklayıp paketin içindeki bedavayı bulmaya çalışırdık şimdi ürünü kendi paketinin içinde arar konumuna geldik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt