GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu forumda siyaset hiç konuşmadım konuşmamaya çalıştım hep. Hatta bu tartışma konularına izin bile almadım yazmayım diye çünkü burada renktaşlarım ile sadece futbol konuşalım üzülelim sevinelim kimseyide kırmayım dedim hep. Ama olay öyle bir yere geldiki yani inanılmaz hakaten.. yüksek ihtimal bir erken seçime gideceğiz ve bu seçim Bu ülkenin son şansı olacak gibi..Çok şeyler diyesim var ama neyse sadece şunu deyim bi neslin geleceği yok oldu bu ülkede!!

Habertürk ve CNN, a haberi geçmiş.
2 kanalda ekran köşesinde verilen döviz verileri kaldırıldı

:red:

Şimdi kendimi hükümet yerine koyuyorum, arkamda ne yaparsam yapayım sorgusuz sualsiz biat edecek bir güruh konsolide etmişim. Zaten kontrolsüz bir güç var elimde. Ya herro ya merro diye poker tabiriyle 'all in' yaparım. Yaptığım yanlışı sonuna kadar devam ettirim nasıl olsa hesap soran olmayacak.

İktisatta bunun karşılığı var mı bilmiyorum bilen varsa anlatırsa sevinirim, yani bunlar ülkeyi tillahı gelse düzeltemeyecek duruma getirebilirler mi, bir venezuela olur muyuz. Gün geçtikçe çıta yükseliyor vallahi, şu muhalefete bakınca kalan umudum da kırılıyor da neyse oraya hiç girmeyeyim...
Yok mu bu ülkenin magazininden kurtulup sadece para üzerine siyaset yapacak bir delikanlı, illa cem uzanı mı çağıralım.

Bu forumda siyaset hiç konuşmadım konuşmamaya çalıştım hep. Hatta bu tartışma konularına izin bile almadım yazmayım diye çünkü burada renktaşlarım ile sadece futbol konuşalım üzülelim sevinelim kimseyide kırmayım dedim hep. Ama olay öyle bir yere geldiki yani inanılmaz hakaten.. yüksek ihtimal bir erken seçime gideceğiz ve bu seçim Bu ülkenin son şansı olacak gibi..Çok şeyler diyesim var ama neyse sadece şunu deyim bi neslin geleceği yok oldu bu ülkede!!
Bi neslin anası ağladı hayatları çalındı

Hacim çok az piyasa volatil. 8.30 oldu tekrar.

Senaryoları yazayım.

1. 8.58 geçilir ve o bölgede hacim oluşursa önce 9.25 sonra 10 lira hedef olur.

2. 8.58 geçilemez çift tepe oluşursa bir kez daha 6.80 bandına kadar düşüş görülebilir. Bunda piyasayı ikna edici bir gelişme olması gerekir.

3. Açıklamalar beklenir piyasa dengede kalır ve süreç gözlemlenir.

Temel nokta 7.20-8.30 arası fiyat boşluğu dolmalı o yüzden en az 7.70e kadar bir gerileme olacaktır ama bugün ama yarın.

Kendi yorumum bu ytd.

Piyasalar açıldıktan sonra %19 faiz varken 8 in üstünü görürse geçmiş olsun

Asya piyasasında birilerinin kaçacağı belliydi. Buralara çıkmasını bekliyor muyduk? Ben şahsen beklemiyordum 8’i zorlar en fazla diyordum. 8.50’i zorlaması sabah piyasalar açıldığında 8 üstünde tutabilir bu hareket. Eğer panik ortamı oluşur, panik hareketleri oluşursa saçma sapan noktalara da gidilebilir.

Sakin giderse bugün, merkez ve yönetimin tavrına göre ateşi bir nebze sönebilir.

Not: tabi ki ytd

Aynen malesef bunların bıraktıgı yıkım kolay kolay düzelmez arkadan gelcek olan iktidarın işide zor
O da benzer cizgide olur, muhafazakar sag parti, 60 kusur yildir ya sag liberal yada bu tip bir parti basta zaten. Bugunler, o gunlerin sonucu, arada bir garibim Ecevit vardi iste o da koalisyon yada kisitli sandalye ile. Simdi daha kotusu, mutlak baskanlik sistemi. Hooop, TCMB baskani alasagi, hoop MSB baskani yer degistir, rektorlerle oyna, Anayasa Mahkemesine gece yarisi atama yap. Ama yol yabdi.

Buradan söylemiş olayım. Böyle durumlarda halk ortakçı istemez. Suriyelileri zor günler bekliyor benden söylemesi. Ekonomik ve kültürel olaylar işin içine girerse hükümet falan dinlemez halk. Halk fakirleştikçe marjinalleşir; dolayısıyla da radikalleşir.

Ya bunlar hep corona , hastalık geçince düşer yaaav..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt