GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tanrılarının tasarrufuna müdahil olmak mümkün mü? Haşa büyük günah.

Bu arada kendisi de başdanışman ha.

Karadeniz fıkrası gibi ülke.

Arkadaş bir ülke düşünün parasının değeri 1 saatte yüzde 2 değişime ugrayabilsin. Nasıl bir döneme denk geldik, vay arkadaş.

ben de dolar niye yükseldi diyordum kongre varmış. mihrak, kıskanç köpekler reisin ağzını açmasından bile rahatsız oluyorlar. ama yıkacağız bu düzeni, dolar isterse 50 lira olsun.

-Erdoğan istifa etti
-Parlamenter sisteme dönüş yapılıyor

Şu haber gelsin ve süreç bu şekilde ilerlesin dolar 5 liranın altına iner.
Erdoğan istifa etmeyeceği için önümüzdeki seçim çok önemli hatta artık bana göre son şans gibi bir şey yanlış seçimde artık game over.

Erdoğan istifa etmeyeceği için önümüzdeki seçim çok önemli hatta artık bana göre son şans gibi bir şey yanlış seçimde artık game over.
Önceden seçim kararı piyasalarda belirsizlik yaratır düşüş olurdu.

Bence bu kez seçim kararında dolar düşecek, piyasalar yükselecek. Erdoğan seçilirse ise tabii düştüğü yere tekrar çıkıp onu da geçebülir.

Bu yüzdendirki dış güçler Erdoğan'ı istemiyor şeklinde bir propogandaya girişecekler.

Başka bir yapı iktidar olursa ve uygulamada iyi işler yaparlarsa 5 liranın altına iner.

Sonuna kadar arkasındayım bu fikrimin.

ha sen toptan istifayı diyorsun, ben de parti başkanlığından istifayı zannettim. toptan istifa 4 lirayı bile gösterir, damadın azli bile 2 lira kafadan değer kaybettirdi. başta dururken yaptığı işlerle makamda tutulan herhangi bir adam önce kendisi için doğrulara yönelmek durumunda kalır zaten. ama bugünkü kadar güçlü bir ülke olabilir miyiz bilmiyorum. amerikan başkanının önünde bacak bacak üstüne atabilen bir cumbaba türkiye'ye her zaman nasip olmaz.

eskiden bu yana ülke gerilimle idare ediliyor

türk kürt
seküler dindar
alevi sünni
sağ sol
vs.

her krizde bir fırsat aslında

şu an muhalefette ülkenin tüm renkleri var

bu partiler sadece parlamenter sistem değil temel demokratik ilkelerden de ittifak deklarasyonu yapsalar muhteşem olmaz m

artık hiç bir kimlik baskı altında olmayacak korkmayın sadece türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı olacak şeklinde

çünkü iktidar artık sadece kimliklerin aşırı uçlarına oynuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt