GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Senin dinin papaza da imama da ücret karşılığı Allah'ın dinini pazarlama imkanı veriyor olabilir. Benim dinim ise sizden din anlatmak karşılığında ücret talep edenden uzak durun diyor.
Sen ve senin gibiler atalarından bulduğu dini hak üzere bilip ona iman etmiş olabilirler. Benim dinim ise atalarının saptırılmış dinlerine kendilerine kaptırmış olanlar için peygamber gönderdi.
Mehmet Okuyan'ı sever misin toprak

Bankalar yukseliste. Faiz indirimi yok demek.

Saat 2'de açıklanır 200 baz puan faiz artışı ben bu hükümetin faiz indireceğine imkan vermiyorum

Ben olsam bu ay 100 puan daha arttırırdım.

Böyle olunca bu ekip parametrelere bakmadan faizi düşürecek algısı kırılabilir. Gelecek ay düşürebilirsin bunun üzerine.

Tabii beklentim sabit kalacağı yönünde, faiz indirimi yapmaları ise facia olur şu an için.

faizler aynı kaldı açıklama metninde bazı değişiklikler oldu
TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir. Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizi, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edilecektir.

bu metinden dolayı kur düşsede metin ayrıntısından dolayı biraz daha yükseldi kur
şu an 8,10 kur 8,01 kadar düşmüştü

Metin değişikliğini piyasa beğenmedi, değişiklik yapmak ziyadesiyle saçmalık.

Bakkal muhasebesi mi bu

Bu zavallıca bir açıklama. Bizden öncekilerden böyle gördük biz de böyle diyelim açıklaması. Komik aynı zamanda.
20 yıllık iktidarlığı süresince enflasyonu hiçbir zaman 5'e indirememiş bir yönetimin piyasaları oyalama açıklaması.

Gerçeklerle yüzleşmeyeni, hayallerinde boğarlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt