GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
thodex'ten iyi bir döviz girişi oldu heralde piyasaya, belki o da biraz su serper yangına. ama bu ateş üfleyerek sönmez, istifa istifa istifa.

thodex'ten iyi bir döviz girişi oldu heralde piyasaya, belki o da biraz su serper yangına. ama bu ateş üfleyerek sönmez, istifa istifa istifa.

fatih-terimin-super-lig-onerisi_001.jpg

Bist yemyeşil. Yalnız halka arzın ırzına geçtiler. Gwind ikinci tavanı bile yapamadı. Ben de maldayım bekliyorum... Şaka gibi olay!

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Halka arz edilen hisselerin üst üste tavan yapması makul bir şey değildiki zaten, böyle olması daha iyi.

Hem GWind 4.75ten alım şansı verdi ilk gün, 6dan satsan 2 günde %25 kar. Bist için yüksek bir oran.

Halka arzlarda sacma şekilde hisse soluksuz sekilde ikiye üçe katlıyor sonra yari yariya dusunce tepeden alan garibanlar batıyordu. Boyle daha iyi.

bu rakamları resmı olarak nerede görebiliriz ?

Biraz daha ayrıntılı açıklayayım:

Mb'nin internet sitesinde Analitik Bilanço bölümüne giriyoruz Veri (Tablo) olarak belirtilen yere tıklıyoruz ve Analitik Bilanço karşımıza çıkıyor.

Bilançoda
DIŞ VARLIKLAR başlığı döviz varlıklarıdır.
TOPLAM DÖVİZ YÜKÜMLÜLÜKLERİ de doviz borçlarını gösterir. İkisi arasındaki fark "net rezervlerdir."

Biraz daha ayrıntılı açıklayayım:

Mb'nin internet sitesinde Analitik Bilanço bölümüne giriyoruz Veri (Tablo) olarak belirtilen yere tıklıyoruz ve Analitik Bilanço karşımıza çıkıyor.

Bilançoda
DIŞ VARLIKLAR başlığı döviz varlıklarıdır.
TOPLAM DÖVİZ YÜKÜMLÜLÜKLERİ de doviz borçlarını gösterir. İkisi arasındaki fark "net rezervlerdir."
Teşekkürler aslında şaşırdım da bir katakulliye getirip bu rakamları bir şekilde gizlerler diye düşünüyordum yada farklı gösterirler MB rezervlerin ekside olması felaket demek en ufak acil durumda hamle şansımız bile yok ülke olarak ekonomi uzmanı olmasam da şu durumda faiz arttirisi dahi kurtarmaz

Teşekkürler aslında şaşırdım da bir katakulliye getirip bu rakamları bir şekilde gizlerler diye düşünüyordum yada farklı gösterirler MB rezervlerin ekside olması felaket demek en ufak acil durumda hamle şansımız bile yok ülke olarak ekonomi uzmanı olmasam da şu durumda faiz arttirisi dahi kurtarmaz

Kağıt üzerinde hiçbir şeyi gizleyemezler. Bu yüzden de veri okuma üzerinden algı oluşturuyorlar.
C. Başkanı'nın açıkladığı gibi bakarsak evet 89 milyar dolar rezervimiz var.
Fakat bunun brüt rezerv olduğunu, döviz borçlarının düşmeden söylendiğini belirtirsen ve borçları düşersen -1 milyar doların altında net rezervi görürsün. Üzerine de 59 milyar dolarlık swap borçlarını düşünce -60 milyar dolar karşımıza çıkmış olur.

Peki o borclar nasil yonetiliyor? Borclari niye cikariyoruz tam anlamadim. Sen bankadan kredi cekiyorsun, 100bin TL, ayin 1'inde 5bin TL odemen var.. cepte de 60bin TL duruyor onceden kazanilmis... simdi o 60 bin tl'yi kullanabiliyor musun, kullanamiyor musun?

Peki o borclar nasil yonetiliyor? Borclari niye cikariyoruz tam anlamadim. Sen bankadan kredi cekiyorsun, 100bin TL, ayin 1'inde 5bin TL odemen var.. cepte de 60bin TL duruyor onceden kazanilmis... simdi o 60 bin tl'yi kullanabiliyor musun, kullanamiyor musun?
kullanır da kullanınca borcunu nasıl odeyecek?

Şimdi yetişen yurt dışına çıkmak için yol arıyor.

Gscimbom mobil

Çok normal, Öğretim üyeliğinde yurt dışında başlangıçta 3 bin euro civarı teklif alan bir çok arkadaşım oldu, alım gücünü de hesaba katarsak gitmemek için tek sebep ailesel durumlar olabilir.

Matriks %50 pay, %25 nakit olarak %72 civarı kar payı verecekmiş. Tebrik edelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt