GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hangi 8 Kasım ?
Brunson la doların tavan yaptığı 8 Kasım mı ?
Eğer o tarihi diyorsan o zaman doların hakkı zaten 8,52 değildi.

Benim dikkat çekmek istediğim şey, 30 günde bir şey değişmez.
Babacan da her siyasetçi gibi 30 gün derken kuru sıkmış.

Gscimbom mobil
Yav kardeşim ne Brunsonu ne Babacanı ne hakkı ne hukuku hangi dünya da yaşıyorsun sen ? daha dolar ne zaman 8.50 olmuş ne için olmuş kim gitmişte düşmüş kim ne yapmış haberin yok .
Bu memlekette ekonomi bakanı instagramdan istifa etti ama izlediğin kanallar bunun haberini vermediği için sen de haklısın.

8 Kasımda ne olmuş bak anlatayım , Berat Albayrak'ın istifası ve merkez bankasına eski ekonomi bakanı Naci Ağbal'ın gelişiyle beraber 10 günde 8.50 lerden 7.50 lere geldi bak 1 ₺ birden düşmüş 10 günde .
Yaklaşık 3 aylık süreçte ise 7'nin altına inmişti 6.95 .

Yav kardeşim ne Brunsonu ne Babacanı ne hakkı ne hukuku hangi dünya da yaşıyorsun sen ? daha dolar ne zaman 8.50 olmuş ne için olmuş kim gitmişte düşmüş kim ne yapmış haberin yok .
Bu memlekette ekonomi bakanı instagramdan istifa etti ama izlediğin kanallar bunun haberini vermediği için sen de haklısın.

8 Kasımda ne olmuş bak anlatayım , Berat Albayrak'ın istifası ve merkez bankasına eski ekonomi bakanı Naci Ağbal'ın gelişiyle beraber 10 günde 8.50 lerden 7.50 lere geldi bak 1 ₺ birden düşmüş 10 günde .
Anlamaz, zorlamayın...

TL o kadar oynak o kadar labil ki, hangi dalaganmayı bahsettiğini en baştan anlamadım.

Papazı elimizde tutarken de çıkmıştı onun için hangi tarihten bahsediyorsun diye sordum.

Hak hukuk diye de lafımı çarpıtma, sen de biliyorsun ki, dışarıdan gelen müdahale ile TL'nin değer çıkıyor ya da iniyor.
TL papaz elimizdeyken ve ekonomi kötüye eğilim göstermezken de 30% değer kaybetti.

Izlediğim kanallara gelecek olursak, televizyon izlemem ben.
Çeşitli kaynaklardan haberlerimi alırım, yandaş medya ya da karşıt medya ile işim olmaz.
Daha çok okurum bazen de akıcı video izlerim. Duyduklarımı kendime göre yorumlarım, iyi yanlarını kafamın bir köşesine diğer yanlarını da nirvanaya atarım.

Son olarak damat beyin istifasını ilk senden duydum desem inanmazsın demi.
Bence de inanma, çünkü bunun hakkında hatta pelikancilar hakkında bu forumda yorumum bile var.

Bak bir daha söylüyorum, 30 gün de yeni seçilmiş bir hükümet hiç bir şey düzeltemez. Babacan bunu dediğine göre kuru sıkıyor, boş vaad veriyor.

TL o kadar oynak o kadar labil ki, hangi dalaganmayı bahsettiğini en baştan anlamadım.

Papazı elimizde tutarken de çıkmıştı onun için hangi tarihten bahsediyorsun diye sordum.

Hak hukuk diye de lafımı çarpıtma, sen de biliyorsun ki, dışarıdan gelen müdahale ile TL'nin değer çıkıyor ya da iniyor.
TL papaz elimizdeyken ve ekonomi kötüye eğilim göstermezken de 30% değer kaybetti.

Izlediğim kanallara gelecek olursak, televizyon izlemem ben.
Çeşitli kaynaklardan haberlerimi alırım, yandaş medya ya da karşıt medya ile işim olmaz.
Daha çok okurum bazen de akıcı video izlerim. Duyduklarımı kendime göre yorumlarım, iyi yanlarını kafamın bir köşesine diğer yanlarını da nirvanaya atarım.

Son olarak damat beyin istifasını ilk senden duydum desem inanmazsın demi.
Bence de inanma, çünkü bunun hakkında hatta pelikancilar hakkında bu forumda yorumum bile var.

Bak bir daha söylüyorum, 30 gün de yeni seçilmiş bir hükümet hiç bir şey düzeltemez. Babacan bunu dediğine göre kuru sıkıyor, boş vaad veriyor.
Bak benim çok param var ülkeye paramı getireceğim ya da yatırım yapacağım ama 2 gün sonra parama şirketime vs. çökmeyeceklerinin garantisi var mı yok mu sence ? Bak çok basit bir soru öyle makro ekonomi falan değil .
2 günde Fetöcü olabilirim ya da şucu ya bucu farketmez .

Benim paramı güvenmediğim için ülkeye sokmamam yatırım yapmamam dış güçlerin müdahalesi mi oluyor yani ?

Yani dış müdahale tam olarak ne yapıyor da TL'nin değerini düşürüyor acaba Trump'un ya da Biden'ın orda bir düğme var oraya basınca direk para değer mi kaybediyor ?

Ben de sana soruyum o zaman.
Papazı yolladık, güvenilir mi olduk da birden TL yine değer kazandı ?

Bunlar boş sorular.
Sen de biliyorsun ki TL'ye her zaman müdahale olmuştur, her zaman da olacaktır.
Bunun görmek için ne yandaş ne karşıt olman gerekiyor.

Bak son defa söylüyorum, ben dedim ki, 30 gün de yasa çıkmaz, Babacan'ın 30 günde ekonomiyi düzeltirim söylemi kuru sıkı, boş beleş bir söylem. Siyasetçi yalanı, tıpkı birinin ben seçilirsem, mazot 1 TL olacak demesi gibi bir şey bu.
Inanmayın !

Sen konuyu taa nerelere getirdin.

Ben artık yatar.
Iyi geceler.

Gscimbom mobil

Ben de sana soruyum o zaman.
Papazı yolladık, güvenilir mi olduk da birden TL yine değer kazandı ?

Bunlar boş sorular.
Sen de biliyorsun ki TL'ye her zaman müdahale olmuştur, her zaman da olacaktır.
Bunun görmek için ne yandaş ne karşıt olman gerekiyor.

Bak son defa söylüyorum, ben dedim ki, 30 gün de yasa çıkmaz, Babacan'ın 30 günde ekonomiyi düzeltirim söylemi kuru sıkı, boş beleş bir söylem. Siyasetçi yalanı, tıpkı birinin ben seçilirsem, mazot 1 TL olacak demesi gibi bir şey bu.
Inanmayın !

Sen konuyu taa nerelere getirdin.

Ben artık yatar.
Iyi geceler.

Gscimbom mobil
Yav hala papaz diyor :D
1.dünya savaşı da Avusturya-Macar veliaht prensinin öldürülmesi münasabetiyle çıkmıştı dimi sadece .

Hayır insan zerre anlamadığı bir konu hakkında nasıl birilerine sakın inanmayın diye de bir öneri sunar o acayip :) . Ben sana sebep sonuç ilişkilerini anlat bu kadar biliyorsan diyorum sen hala Babacan rererörö :) .

Yav hala papaz diyor :D
1.dünya savaşı da Avusturya-Macar veliaht prensinin öldürülmesi münasabetiyle çıkmıştı dimi sadece .

Hayır insan zerre anlamadığı bir konu hakkında nasıl birilerine sakın inanmayın diye de bir öneri sunar o acayip :) . Ben sana sebep sonuç ilişkilerini anlat bu kadar biliyorsan diyorum sen hala Babacan rererörö :) .
Ne yapıyım kardeşim sana şimdi cari açıktan tutup, ödediğimiz faizi, kurda dalgalanmaları, kalem kalem giderleri gelirleri mi sayayım.

Ne bekliyorsun benden makale mi okuyum sana.

Senin gibi insanlara üsten bakan kişilere zaten kıl oluyorum.
Herşeyi siz bilirsiniz siz den iyi bilen yok.

Onun için sana artık sadece Papaz diyececeğim.

Papaz.

Gscimbom mobil

Mafyacılık oynama arzusuyla koltuktan kalkmaya yanaşmayıp 2023'e kadar seçim yok diye böğürmeyi bırakmazlar ise 12 lira üzeri bir dolar kuru seçime giderler. Çünkü hiçbir reform için inandırıcılıkları kalmadı. Reform yapacak kapasiteleri de yok zaten. Güvenleri de Mb rezevleri gibi eksi değerlerde.

Halkbank davası ile çok güzel günler bekliyor. Svihs!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt