GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
turistler ve gurbetçiler yaşadı. hadi iyisiniz, bi yazlık daha yaptırırsınız
Siz de iyisiniz, turist ve almancıya fahiş fiyata kol gibi sokarken iyi.
Peşinden, nasıl kaydım ama derken iyi.
Sana aynı ev 600 bin bana bir milyon.

Bir de anlam veremediğim bir olay var, bu insanlar bir sene yaşamıyorlar gezmiyorlar eğlenmiyorlar, kredi çekip ülkesinde tatil yapıp milyarlarca Euro bırakıp gidiyorlar.
Siz de bu insanları hor görüyorsunuz.

Bu paralar da gelmese dolar euro 30 lira olur herhalde.

Gscimbom mobil

Yarın gideyim de kredi kartım ile bir full VW Golf alayım.

Kriz mriz yok oyuna gelmeyin.

Bir de anlam veremediğim bir olay var, bu insanlar bir sene yaşamıyorlar gezmiyorlar eğlenmiyorlar, kredi çekip ülkesinde tatil yapıp milyarlarca Euro bırakıp gidiyorlar.

Gscimbom mobil

bana kalırsa iki taraf da beter olsun. ben vatan ve millet sever değilim. aksine 30 yaşıma merdiven dayamışken askerliğimi bile yapmadım, yapmıcam da.

ama gurbetçi var gurbetçi var. abddekilere bakıyorsun bir de avrupadaki türklere, sonra diyorsun ki allah avrupalı hristiyanlara sabır versin.

Gscimbom mobil

Keşke hiç gelmeseniz de dolar euro 30 olsa, şu şovlarınızı bu ülkedekiler çekmese. Ki turist etkisi yılda %2-%5tir fazlası değil, gurbetçiden on kat fazlasını yabancılar kazandırıyor zaten.

Şu mesajı yazmaya insan utanır hele de şu forum ortamında.

Gelmeyin, almayın, zorla aldırmıyor kimse.

bana kalırsa iki taraf da beter olsun. ben vatan ve millet sever değilim. aksine 30 yaşıma merdiven dayamışken askerliğimi bile yapmadım, yapmıcam da.

ama gurbetçi var gurbetçi var. abddekilere bakıyorsun bir de avrupadaki türklere, sonra diyorsun ki allah avrupalı hristiyanlara sabır versin.
Tabii her insan'da öyleleri var.
Papua Yeni Gine'ye gitsen de var dibinde de var.
Herkes kendi açısından bakar olaylara.
Sen yine hiç bir insanı hor görme, herkes yaşadığını bilir.

Gscimbom mobil

Tabii her insan'da öyleleri var.
Papua Yeni Gine'ye gitsen de var dibinde de var.
Herkes kendi açısından bakar olaylara.
Sen yine hiç bir insanı hor görme, herkes yaşadığını bilir.

Gscimbom mobil

tabiki var. sorun hepsinin bir yerde kümelenmiş olması. türkler avrupaya homojen şekilde dağılmamış. giden kesim hep cahil, şimdikiler de onların nesli.

hani almanlar ırkçılık yaptığında falan ben kızmıyorum aslında. adamlar son derece haklı. ülkelerine gelen kitleye bakılırsa allah almanlara, hollandalılara falan sabır versin. avrupalı türklerin %100ü böyledir demiyorum. alınmana gerek yok. ama kitle belli yani.

olay biz siz değil, anadolu da öyle baktığın zaman. milletimizden haz etmiyorum., bizim milletimizden de coğrafyadaki komşularımızdan da

Gscimbom mobil
Ulkeye turist olarak geliyorsun, bu ulkenin vatandasi oldugun bile supheli turist muamelesi gormen gayet normal.

Keşke hiç gelmeseniz de dolar euro 30 olsa, şu şovlarınızı bu ülkedekiler çekmese. Ki turist etkisi yılda %2-%5tir fazlası değil, gurbetçiden on kat fazlasını yabancılar kazandırıyor zaten.

Inadına gelecem admirim.
Ayrıca şov felan da yaptığım yok.
Geliyorum geziyorum dedemi babaannemi görüyorum gidiyorum.
Kimseye zarar vermiyorum.
Çöpümü bile toplayıp yanımda götürüyorum sahile gidince.
Keşke seninle 1 sene yerleri değiştirsek, emin ol pişman olursun.
Bu hayat mı lan dersin.

Hele hele vatanına gidip, sizin bize ne gözle baktığınızı görünce çok üzülürsün.

Neyse yine duygusala bağladım.
Ben biraz daha çalışıyım, yarına kalmasın işler.
Seneye de eurolar lazım olacak tatilde.

Gscimbom mobil

Banlamayacaksan bu mesajına cevap yazmak isterim.

Nede olsa 2 haftadır Ankara, Antalya, Adana geziyorum. Gözlemlediklerimle alakalı.

Ama banlayacaksan hiç girmeyeyim o topa...

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Inadına gelecem admirim.
Ayrıca şov felan da yaptığım yok.
Geliyorum geziyorum dedemi babaannemi görüyorum gidiyorum.
Kimseye zarar vermiyorum.
Çöpümü bile toplayıp yanımda götürüyorum sahile gidince.
Keşke seninle 1 sene yerleri değiştirsek, emin ol pişman olursun.
Bu hayat mı lan dersin.

Hele hele vatanına gidip, sizin bize ne gözle baktığınızı görünce çok üzülürsün.

Neyse yine duygusala bağladım.
Ben biraz daha çalışıyım, yarına kalmasın işler.
Seneye de eurolar lazım olacak tatilde.

Gscimbom mobil
Kimsenin hayatını kolay görmüyorum ya da kimseyi hor da görmüyorum ama bu konularda yani döviz artışında gurbetçilerin bu konularda daha fazla yorum yapmasını anlamlandıramıyorum. Biz gelmesek euro 30 olur demişsin, bunun mantıklı bir sav olmadığını sen de biliyorsundur hem yaklaşım olarak hem de halkı gurbetçilere muhtaç olarak görmenin hoş olmaması açısından da yanlış bir yaklaşım.

Mesela @Can BÜYÜK bu konularda çok dikkatimi çeker çocuğun bir kere euro dolar mevzusu yaptığını görmedim, özellikle hassas davranıyor bu konularda.

Halk içinde döviz konusu yüzünden son yıllarda ciddi yara alanlar var, bu forumda da vardır o yüzden ben yurtdışında yaşıyor olsam şahsen şu konulara girip şu muhabbetlere girmem bile.

Son olarak sana 600 bin bana 1 milyon demişsin, verdiğin örnekte 600 bin daha pahalı 1 milyondan, koşullar böyleyken bu şekilde bir yorum yapman sence doğru mu?

Banlamayacaksan bu mesajına cevap yazmak isterim.

Nede olsa 2 haftadır Ankara, Antalya, Adana geziyorum. Gözlemlediklerimle alakalı.

Ama banlayacaksan hiç girmeyeyim o topa...

Kimseyi aşağılamadığın veya hakaret etmediğin sürece sorun yok, telefon mevzusundaki emrivakin dışında da seni banladığımı hatırlamıyorum.

Turistleri düdüklemeye çalışan esnafları anlatacaksan gerek yok ama bunların zaten farkındayız ama bu bir seçim, başka yerde tatil yapsan burada harcadığından her türlü fazlasını harcayacaksın, ee esnafın tavrını da biliyorsan ve bundan şikayetçiysen daha dürüst esnafların olduğu bölgelere gidip daha pahalı tatilini yapabilirsin.

Yanlışı yanlışla ikame etmek daha yanlış.

Laptop 12 senelik, cep telefonu 10 senelik. Yavaş yavaş teklemeye başladılar ama ekonominin uçana kadar idare ederler inşallah
haline şükret renkdaş gurbetçi vatansever arkadaşlarımızın yaptığı döviz katkıları olmasa laptop ve cep telinde olmayabilirdi

Dövizin yükselme sebebini Avrupa veya Abd ye bağlamak ahmaklıktır. Son 10 yılın dolar euro paridisine bak ondan sonra doların ve euronun neden yükseldiğini anlamak için sizi yönetenlerin refah seviyesine bak.

Yani Türkçesi Türkiyeye 1 gurbetçi 100lerce milyar euro da getirse parayı tutan eller bu ülkede dövizin düşmesini istemez. Biz ne siyaset biliriz nede başka birşey. Tek bildiğimiz vatan sevgisi. Bi yurttaşımın biz gurbetçileri hakir görmesi, nedenli piskolojik sorunlar yaşadığınızın ispatıdır. Çıkarın şu gözlüklerinizi!

Kabul ettiğiniz hayat ile imrendiğiniz hayat arasında boğulursunuz!

Son düzenleme:
Kimsenin hayatını kolay görmüyorum ya da kimseyi hor da görmüyorum ama bu konularda yani döviz artışında gurbetçilerin bu konularda daha fazla yorum yapmasını anlamlandıramıyorum. Biz gelmesek euro 30 olur demişsin, bunun mantıklı bir sav olmadığını sen de biliyorsundur hem yaklaşım olarak hem de halkı gurbetçilere muhtaç olarak görmenin hoş olmaması açısından da yanlış bir yaklaşım.

Mesela @Can BÜYÜK bu konularda çok dikkatimi çeker çocuğun bir kere euro dolar mevzusu yaptığını görmedim, özellikle hassas davranıyor bu konularda.

Halk içinde döviz konusu yüzünden son yıllarda ciddi yara alanlar var, bu forumda da vardır o yüzden ben yurtdışında yaşıyor olsam şahsen şu konulara girip şu muhabbetlere girmem bile.

Son olarak sana 600 bin bana 1 milyon demişsin, verdiğin örnekte 600 bin daha pahalı 1 milyondan, koşullar böyleyken bu şekilde bir yorum yapman sence doğru mu?

Yalniz cocuk demesek Keramettin öküz kadar adamim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt