Baştan söylemem gerek, karamsarımdır.
Neredeyse tüm tl mi döviz ve altına çevirdim, az biraz işimi döndürecek kadar tl tutuyorum. Altını fiziki olarak aldım zaten en baştan ama dövizim bankadaydı, onu da parça parça çekerek (dikkat çekmemek için) fiziki hale getirdim ve zaten tahmin ettiğim gibi ben işimi bitirdikten sonra (tabi bitirir bitirmez hemen değil) bankalar (devlet zoruyla tabi) döviz çekimini zorlaştırmaya başladılar ( ek komisyon, +1 gün, hatta hatta ***parayı ne yapıcan gibi garip garip sorular, bla bla ) lafın kısası şu an büyük çoğunlukla sistemde değilim. Bunu o kadar zaman önce yaptım ki, ortalamalarım çok düşük.
lafı şuraya getiricem,
14 yıllık aile babasıyım, ömrümde ilk kez bu kadar korktum ve ve yine ilk kez, yaklaşık 2 yada 3 hafta önce gıda toptancısına gidip özellikle kuru bakliyatları çuvalla aldım (küçük çuvallar 25 kilo, büyükleri 50) hatta satıcının '' abi sizin market nerde '' sorusuna '' yok ben eve alıyorum '' diye cevapladığımda suratındaki şaşkınlığı hatırlıyorum hala. yani o kadar karamsarım. Derdim zamlardan etkilenmemek, fiyat sabitlemek falan değil, gelmesinden korktuğum şeydir.
Bunları tavsiye olsun diye yazmıyorum, çok doldum biraz içimi dökeyim dedim. Bana bu korkuları yaşatanın allah belasını versin.