GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Turkey’s 2022-2024 economic program (published last month) assumed the following dollar exchange rates for the lira

2021: 8.30

2022: 9.27

2023: 9.77

2024: 10.27

The lira reached 2023 levels this morning, fifty days after the program was published.

FCh99M9XEAAcC8W

FCh_BryX0AUKV9w

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 28 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

yuh lan bir zam daha

parca parca ekliyorlar zami yüksek görünmesin diye

SM-G965F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bir sey soracagim bu benzin'e hep zam gelmesinden bahsediliyor. Gün icinde benzin fiyatlari hic oynamiyor mu Türkiye'de?

Mesela bizim burada atiyorum sabahlari cok pahali oluyor ama aksamlari biraz düsüyor fiyatlar. Ya da Pazartesi günleri cok yüksek olur ama Persembe gibi düser. Dalgalanma olmuyor mu hic, hep zamdan bahsediliyor cünkü.

Bir sey soracagim bu benzin'e hep zam gelmesinden bahsediliyor. Gün icinde benzin fiyatlari hic oynamiyor mu Türkiye'de?

Mesela bizim burada atiyorum sabahlari cok pahali oluyor ama aksamlari biraz düsüyor fiyatlar. Ya da Pazartesi günleri cok yüksek olur ama Persembe gibi düser. Dalgalanma olmuyor mu hic, hep zamdan bahsediliyor cünkü.
Türkiyide bildigim kadarıyla pek öyle olmuyo rota hep yukarı dogru hatta dünyada petrol fiyatları yerlerdeyken bizde sürekli zam geliyodu

Bizde geri vites yok aynı f1 araçları gibiyiz daima ileri

İlden ile değişiyor fiyatlar, onun dışında dinamik fiyatlandırma yok.

Tabii bunun sebebi ÖTV idi, o pay artık sıfıra indi, o yüzden burada da dinamik fiyatlandırmaya geçebilirler.

Baştan söylemem gerek, karamsarımdır.

Neredeyse tüm tl mi döviz ve altına çevirdim, az biraz işimi döndürecek kadar tl tutuyorum. Altını fiziki olarak aldım zaten en baştan ama dövizim bankadaydı, onu da parça parça çekerek (dikkat çekmemek için) fiziki hale getirdim ve zaten tahmin ettiğim gibi ben işimi bitirdikten sonra (tabi bitirir bitirmez hemen değil) bankalar (devlet zoruyla tabi) döviz çekimini zorlaştırmaya başladılar ( ek komisyon, +1 gün, hatta hatta ***parayı ne yapıcan gibi garip garip sorular, bla bla ) lafın kısası şu an büyük çoğunlukla sistemde değilim. Bunu o kadar zaman önce yaptım ki, ortalamalarım çok düşük.

lafı şuraya getiricem,

14 yıllık aile babasıyım, ömrümde ilk kez bu kadar korktum ve ve yine ilk kez, yaklaşık 2 yada 3 hafta önce gıda toptancısına gidip özellikle kuru bakliyatları çuvalla aldım (küçük çuvallar 25 kilo, büyükleri 50) hatta satıcının '' abi sizin market nerde '' sorusuna '' yok ben eve alıyorum '' diye cevapladığımda suratındaki şaşkınlığı hatırlıyorum hala. yani o kadar karamsarım. Derdim zamlardan etkilenmemek, fiyat sabitlemek falan değil, gelmesinden korktuğum şeydir.

Bunları tavsiye olsun diye yazmıyorum, çok doldum biraz içimi dökeyim dedim. Bana bu korkuları yaşatanın allah belasını versin.

Araç kiralama şirketi Hertz'in 100 bin araç siparişi verdiği Tesla'nın hisseleri yüzde 9'nun üzerinde değer kazandı. Şirketin piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıktı. tesla değeri 1 trilyonu geçen ilk otomobil şirketi oldu.

FCkuKPRWYAIe0mD

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt