GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de kendimden şöyle örnek veriyim;

Biz 2008 gibi ekonomik kriz var denilirken babam bir dairenin sadece kabası var başka da bişeyi yokken işçi usta maaşı ile daireyi yaptırıp 4 çocuğuda okutuyodu. Krediler bitincede hemen araç almıştı.

Şu an 4 çocuktan 2si kendi hayatında ayri bi yerde diğerleride 1i çalışıp kendisine bakabiliyo 1i ise de üniversite okuyor. Yani buna rağmen adam emekli olmasına rağmen hala çalışmaya devam ediyor çünkü yetmiyor. Çalışmasına rağmen de hala ufakta olsa bi ay sonunu getirememe sorunu olabiliyor diye
birkaç ekleme de yapayım;

o 4 çocuk kantinden veya okul çevresinden tostunu veya dönerini alarak büyüdü. yani döner+içecek şuan en kötü 15₺ yani günde 60₺ verebiliyormuş adam. haftada 5 günden ayda 1200₺ civarında sadece okulda yemek gideri. bunun okul masrafı ve çocuğun kendi harçlıkları var.

şu an hangi işçi sınıfında olan bir baba 4 çocuğunuda okutup aynı zamanda ev kredisine yakın kredi ödeyebilir? keza bu çocuklardan 2si 2014 yıllarında aynı anda üniversite okuyorlardı. hangi emekçi sınıfında bir baba 2 çocuğunu aynı anda üniversitede okutabilir bu zamanda çok zor.

ayriyetten kredi bitince sıfıra yakın araç almıştı 2 yaşında falandı araç. şimdi 1 tane çocuk okutmasına rağmen sıfıra yakın araç alabilecek gücü var mı? sanmıyorum

Zamaninda 50 euroyu kuyumcuda bozdurdugumda adam 100 lira vermiyordu, simdiki duruma bak arkadas. Allah yardimcimiz olsun.

Ekmeğe büyük zam kapıda bakalım ne kadar direnecekler.

Bu devirde üniversite öğrencisi olmak istemezdim. 10 sene önce öğrenciliğim zamanında çevremdeki arkadaşlarımın çoğu rahatça çeşitli yurt dışı değişim programlarına katılmıştı. Kimsenin de bütçesi sarsılmamıştı. Şimdi bırak yurt dışına çıkmayı şehir değiştirecek olsan kara kara düşünürsün. Bir öğrencinin çalışarak ev kirasını karşılayabileceğini hiç düşünmüyorum bugünlerde. 10 sene önce gayet mümkündü halbuki.

2002 üni sınıf bir ödediğim kira hatırı sayılır bir paraydı bir oda vermişlerdi bana ama ailem gibiydi memleketlim 500 lira veriyordum odaya.

100 lira kyk, 80 lira memleketten bir fabrika burs veriyordu bana başka burs varmıydı hatırlamıyorum hadi bir tane daha olsun 250 lira diyelim toplam ..tabii ailem de harçlık yolluyordu fena bir para değildi o dönem için dolar 1.4 lira idi şimdi bakınca 180 dolara yakın burs. Belki şu an çok gelmeyebilir ama o dönem hayat ucuzdu bilgisayar ve malzemelerine para bulabiliyordum az da olsa sosyal hayata para kalıyordu.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

pas geçmeyi bırak, yükselmesi lzm.

Ama bugün reyzin açıklamalarından sonra bakın mb bağımsız demek için sabit tutarlarsa şaşırmam

hayatları plan proje.

İyi de dolar fiyatlandı artık şimdi faizi indirmeseler gene sabit kalacak giren girdi resmen yani neden açıklama yapıyorsun 1 gün önce sana manevra şansı bırakmıyor bu durum.en azından 10 tl civarında gezerdi yükselmezdi

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ülkenin geleceği bunların elinde şaka gibi, bu yaptıklarının hesabını umarım bir gün sorarlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt