GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu haftaki beklentimi yazayım. Yükselişler çok hızlı oldu o yüzden bir düzeltme ve dinlenme hareketi gelip tepeden alanların panik yapmalarına sebep olmaları lazım. O yüzden düzeltme bekliyorum döviz hareketlerinde, buraya da yazmış olayım.

Dinlenme sonrası ise hedef 14 küsürler olacaktır, bu yükseliş trendinin tepesi 17 küsür, buradan sonra ise uzun süre yatay/aşağı hareketi olması lazım (2022 3. çeyrekten itibaren) geçmiş hareketlerine bakarsak.

Haziranda dolar 11 altın 700 demiştim, o hedef tuttu, buradaki hedeflere de zamanla bakarız.

Yatırım tavsiyesi değil, not düşmek için yazıyorum buraya.
Amerikanın faiz artırması sonucu daha da alevlenmez mi döviz sence ? Onlar artırıp biz azaltırsak duble etki ?

Amerikanın faiz artırması sonucu daha da alevlenmez mi döviz sence ? Onlar artırıp biz azaltırsak duble etki ?

DXY 97'yi geçmez, geçmesi içine ekstra bir olay lazım o sırada da zaten coin piyasası ayıya dönmüş olur bizde de o ara seçim olur eğer seçimde bir şeyler değişirse ve liyakat gelirse Türkiye en az 5 sene dünya piyasalarından pozitif ayrışacaktır. Ha bir noktada en dibi göreceğiz o sırada da DXY tepe yapmış, borsalar dip yapmış olur ve iflah olmaz bir yükseliş trendine gireriz. Borsa şu an 1910 mu mesela 5000leri görmesi hayal olmaz.

Ha gider faizi hemen % 8'e düşürürsek işler değişir tabii yine de doların şu anki fiyatı gelecekteki kötü senaryonun fiyatı, şu anın fiyatı değil öyle bakmak lazım.

DXY 97'yi geçmez, geçmesi içine ekstra bir olay lazım o sırada da zaten coin piyasası ayıya dönmüş olur bizde de o ara seçim olur eğer seçimde bir şeyler değişirse ve liyakat gelirse Türkiye en az 5 sene dünya piyasalarından pozitif ayrışacaktır. Ha bir noktada en dibi göreceğiz o sırada da DXY tepe yapmış, borsalar dip yapmış olur ve iflah olmaz bir yükseliş trendine gireriz. Borsa şu an 1910 mu mesela 5000leri görmesi hayal olmaz.

Ha gider faizi hemen % 8'e düşürürsek işler değişir tabii yine de doların şu anki fiyatı gelecekteki kötü senaryonun fiyatı, şu anın fiyatı değil öyle bakmak lazım.
Ben biraz daha olumsuz bakıyorum bizim açımızdan piyasaya. İnşallah senin dediğin gibi olur.

Ukrayna Resmi olarak Kanada, İngiltere ve ABD ordusunu ülkeye davet etti

Bunun etkileri de olacaktır dünya piyasalarında.

Sigaralara 5 tl zam gelmis galiba

Ebesinin 4.5l 120 mi. Reyis niye bu yağ lobisinin tepesine binmiyor.

Turkcell tarifelere %20 zam.
Arac lastigi fiyatlarına %30 zam.
Kargo ucretlerine %40 zam

Loading.

Merakimdan baktim simdi Hollanda'nin gorece en iyi marketlerinden birinin fiyatina. Aycicek yagi, litre fiyati 1.45 Euro. Ki daha ucuza bulmak mumkun (Turk/Arap marketler ya da lidl gibi ekonomi marketlerinde). Utanc verici. Ogrenciligimde, 2004 senesi gibi, teneke alirdik her ay ya da. 1.5 ayda bir, 10L olabilir bilemiyorum gramajini ve oyle cok koymazdi. Yudum falandi bu arada bahsettigim marka.

Dalgalı kur rejiminde devaluasyon yaparak bir ilke imza attı belkide hükümetimiz , ama tabi sadece döviz yükseliyor dövizle bir işimiz yok diye kandıracakları kesim belli olduğu için bu gündeme bile gelmez

Mart'tan beri elime para geçtikçe VOO topladım geçen hafta başında Şubat'a put option almaya başladım seneye Mart'ta STONKS rabbimin iznyilen

1638751172016.png
tl tarihin en değersiz dönemini yaşıyor gibisinden birşeyler dedi. burada da konusulmustu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt