GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dur diyeni dikkate almıyorlar ki kardeşim
Sattıkları para onların değil.

Herkes görüyor, biliyor bunu.

Neyi amaçlıyorlar anlayamıyorum, yükselten zaten sizsiniz, neyi düşürmeye çalışıyorsunuz. İki taraflı vuruyoru kendimize.

Neyi amaçlıyorlar anlayamıyorum, yükselten zaten sizsiniz, neyi düşürmeye çalışıyorsunuz. İki taraflı vuruyoru kendimize.
Adsız.webp

bunu bi arkadaş attı wp grubundan, kendi seçmeni yine aynı hiçbir şey gördüğü yok. ekonomi bilgisine bittim arkadaşın

Neyi amaçlıyorlar anlayamıyorum, yükselten zaten sizsiniz, neyi düşürmeye çalışıyorsunuz. İki taraflı vuruyoruz kendimize.
Birileri için alım fırsatı oluyor herhalde kardeşim başka bir izahı yok gibi. Madem dolar kurunu bilerek arttırıyoruz diyorsun bırak yükselsin niye müdahale ediyorsun.

Eksi rezervimiz var yani olmayan dolarımız ile kur yangınına işiyor herifler. Örneğin benim maaş hesabımda param bitti 0 yazıyor. Banka bana artı para kredisi açmış 10.000 TL eksiye düşebilirsin diyor. Ben gidiyorum o parayı ay sonuna kadar eziyorum. Eh ödeme zamanı geldiğinde ne olacak? Bu da o hesap.

Arkadaşlar dilim varmıyor ama söylemem lazım, bu ekonomi iç savaşın habercisidir.
Bir millet aç kalıyor sa, o ülkede muhakkak bir kargaşa olacaktır.

Inşallah dışarıdan değil de içimizden bir çözüm buluruz.
Dışarıdan gelen her müdahale bizi Suriye gibi yapar.
Hazır eli silah tutmuş Suriyeli Afgan gençleri cirit atarken bu son kaçınılmaz olur.

Allah yardımcınız olsun.

Gscimbom mobil

başganım bile şikayetçi ekonomiden.

Ali Koç: TL'nin değer kaybı belimizi kırdı, önümüzü göremiyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 143816

bunu bi arkadaş attı wp grubundan, kendi seçmeni yine aynı hiçbir şey gördüğü yok. ekonomi bilgisine bittim arkadaşın
Arkadaşına sadece şunu sor.

Hangi ekonomik verilere göre faiz indirildi?

200 puan faiz arttırsa 7 olacaktı diye de bir şey yok, 300 puan indirim yaptık dolar 9dan 15e gitti, bunun faiz indirimiyle de ilgisi yok, ekonomiyi kuralına göre yönetmiyor olmakla ilgili her şey.

Dünya enflasyon derken, faiz arttırımı derken, TR enflasyonu %100ken %20 gösterip, faizi de 14e çekiyor. Bunu hangi ekonomik rasyo açıklar. Millet iş yapsın diye 100 liranın faiziyle karşılığını 120den 115e düşürdün alınacak ürün 150 lira oldu ödemesi de 170 oldu, aradaki 55 lira enflasyonun tanımıdır.

Her şey %100 arttıktan sonra seneye %10 düşünce enflasyonu düşürmüş olmayacağız. Süt ürünlerine sene başında %30 zam geldi, bu ay üstüne %50 daha geldi, Ocakta %20 daha gelecek. Akıl var mantık var hikaye anlatmasınlar.

AKP Genel Başkan Danışmanı Aktay: Üniversite mezunları, statüsünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmuyor, yüksek talepkârlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı haline geliyorlar.
Nasıl olur herkes CEO pozisyonu için başvuru yapmalı

Herif birde batarsak hepimiz batacagiz demiş. Lan arkadaş satarken bana soruyon mu ki batarken de ben sorumlu olayım. Batarsak vatana ihanetten yargilanman gerekir. 2018 yilindan beri aynı şeyi yapıp "du bir dakika bişey deneyecegiz" diyip sonra batarsan aferdersin de malın önden gidenisin. Bu 3 defa denenip başarısız olunan eylemle bir kere daha deneyip nasıl başarılı olabileceğini düşünebiliyorsun ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt