GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reis sorun ataç ve konut kredilerinde zaten. Millet dairesni eşine satıyormuş gibi gösterip kredi çekip gömdü paraşarı dolara
Buna göz yumuyorlar bilmelerine rağmen ama BDDK açıklaması buna yönelik değil bence.

kanuna aykırı degil. tum dunyada oyledir. hatta kredinin bir numaralı kuralı amacına uygun kullanılmasıdır. parayı belli bir amaç için kullanma şartıyla onaylanıyor her kredi. arkadasın senden kumar oynamak icin borc istese verir misin?
Ben banka mıyım? Tüzel ve özel kişi farklıdır.

Reis sorun ataç ve konut kredilerinde zaten. Millet dairesni eşine satıyormuş gibi gösterip kredi çekip gömdü paraşarı dolara

Dairesini eşine satıyormuş gibi gösterip konut kredisi çekemez, 1. Dereceden akrabası birisine yapamaz onu. Konut, taşıt kredisinde zor ama ihtiyaç kredisi çekti diyelim onu gidip hemen döviz hesabına atıp döviz alanlara gelecek gibi bu inceleme.

İhtiyaç kredisinde öyle bir taahhüt var mı?
Konut ve taşıt da var da.
mal ve hizmet alımı amacıyla kullanılması prensibi var. fatura falan istenmiyor tabi o anlamda bir taahhut yok ama banka riskli gorurse kullandırmayabilir. kredi kartını postan cekip kasadan nakit almanın yasak olması gibi.

Dairesini eşine satıyormuş gibi gösterip konut kredisi çekemez, 1. Dereceden akrabası birisine yapamaz onu. Konut, taşıt kredisinde zor ama ihtiyaç kredisi çekti diyelim onu gidip hemen döviz hesabına atıp döviz alanlara gelecek gibi bu inceleme.
Fiziki döviz alır.

Millet boşanıp da çekiyor reis neler neler dönüypr

Vay arkadaş iş o noktalara mı geldi?
2.el daire kredisi 0.71ken bi müşterimin ağzından duydum şok oldum bir de bunu iyi bir şey gibi anlattı. Hanımı boşadım daireyi ona sattığımı gösterdim 1.5 m tl kredi aldım yarısı altın yarısı dolara bastım dedi. Yemin ederim ahlak sıfır, bizim kadar ahlaksız bi toplum olamaz ama ahlaksızlığıa iten de hükümetin kendisi

2.el daire kredisi 0.71ken bi müşterimin ağzından duydum şok oldum bir de bunu iyi bir şey gibi anlattı. Hanımı boşadım daireyi ona sattığımı gösterdim 1.5 m tl kredi aldım yarısı altın yarısı dolara bastım dedi. Yemin ederim ahlak sıfır, bizim kadar ahlaksız bi toplum olamaz ama ahlaksızlığıa iten de hükümetin kendisi
İnsanlarımız böyle olduğu icin hükümet böyle. Hükümet böyle olduğu icin insanlar böyle yapmıyor yani. Sen, ben veya tanıdığın erdemli insanlar bu tarz hareketlerde bulundu mu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt