GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FHCdvhSXEAIi2uD

Devletle GS arasında hiç bir fark yok. İkisi de kötü ellerde, bilinçsizce yönetiliyor.
alakası yok dostum. keşke ülkemizde galatasaray gibi yönetilse.

marcao-kerem olayında menfaatleri için kulüp marcaonun arkasında durdu. devlet ise yetişmiş kaliteli vatandaşlarını batıya kaptırmaktan büyük bir keyif alıyor.

devlet ile galatasarayı kıyaslıyoruz madem ülkedeki hiç bir kurum, bu sene ki avrupa başarımıza yaklaşacak işler yapamadı. ezildikçe ezildik, silindikçe silindik.

daha iki gün önce başkan yardımcısı kendi iradesiyle istifa edip yönetimi bizzat başkanı eleştirdi. yanlış yoldayız diye...

galatasarayın başında elinde "somut" hem yerel hemde uluslararası alanda başarı elde etmiş bir hoca var.

galatasaraydaki her oyuncu oynayan, oynamayan herkes sahada elinden geleni yapar. takımı sonsuz bir aidiyetle severler ama maalesef ülke için aynısını söyleyemeyeceğim.

Zamanında başkanlık sistemine onay verenler nasıl bir güç verdiklerinin umarım biraz olsun farkına varırlar.
bir kesim farkına vardı diye düşünüyorum ama bir kesim hala inanılmaz şekilde savunuyor...ülke ekonomisinin geldiği nokta çıkmaz sokak bile değil direkt uçurum...aralık ayı içerisinde ürünlere gelen zamlar kontrolün kaybediliği hissini uyandırıyor..geçen ayları geçtim sadece bu ay içerisinde minimum yüzde 50 den başlayan zamlar var..alım gücünün bu kadar set düştüğü bir dönem oldu mu hatırlamıyorum..
şimdi kendini destekleyen dindar kesimi elde tutmak için nass söylemini sıklaştırdı..ve bunu siyasi menfaat için yapıyor..bu kadar din istismar edilemez..devletin vatandaşın borcuna faiz işletmesi hangi nassa uygun acaba...

@Danyal Artemis evde dolarlarını sayarken görüntülendi. Keyfi yerinde olan Artemis'in birikimi ile Trinidad ve Tobago'ya taşınacağı gelen söylentiler arasında.

İşi bıraktım, annemlerin evine yerleşerek 2500 liralık kiradan, yaklaşık 450 lira aidattan, 2500 liralık mutfak, doğalgaz, elektrik, internet, su ve temizlik malzemesi masrafından, 650 liralık aylık benzin masrafından kurtuldum. Ayda 7500 TL elime geçiyordu. Elde 900 TL kalıyordu. O da ekstra bir masraf sağlık, evde tamirat, arabada arıza vs çıkmazsa. Sosyal hayat ve tatile para ayırmak hayal zaten. Şimdi genel sağlık sigortası primi ve cep telefonu faturamı ödeyerek, şehir merkezinde olduğum için ailem ve arkadaşlarımla daha fazla vakit geçirerek ve en azından iş stresi olmadan yaşıyorum.

bir kesim farkına vardı diye düşünüyorum ama bir kesim hala inanılmaz şekilde savunuyor...ülke ekonomisinin geldiği nokta çıkmaz sokak bile değil direkt uçurum...aralık ayı içerisinde ürünlere gelen zamlar kontrolün kaybediliği hissini uyandırıyor..geçen ayları geçtim sadece bu ay içerisinde minimum yüzde 50 den başlayan zamlar var..alım gücünün bu kadar set düştüğü bir dönem oldu mu hatırlamıyorum..
şimdi kendini destekleyen dindar kesimi elde tutmak için nass söylemini sıklaştırdı..ve bunu siyasi menfaat için yapıyor..bu kadar din istismar edilemez..devletin vatandaşın borcuna faiz işletmesi hangi nassa uygun acaba...

Söylenecek pek söz kalmadı zaten artık. Adam çıkmış bir ara yoktum o ara rezerv düşmüş falan diyor. Rezervlerimiz ekside, çok bariz ya bu.

Halkın döviz mevduatı var şu an döviz olarak ama bu halkın, devletin değil. 450 milyar dolar dış borcu var ülkenin her geçen gün de TL bazında artıyor bu rakam. Muhtemeldirki çok fazla para basıyoruz, bu şartlarda enflasyonu geçtim üretimin durması lazım bir çok sektörde.

Kıvılcım olabilecek bir şeyler lazım yoksa bu işin sonu yok.

eskiden hafta sonu gezerdik gece gezmeye çıkardık paramız vardı cebimizde şimdi sadece eve mutfak malzemesi almak için yaşıyoruz
sosyal hayat denen birşey kalmadı Halen birileri çıkıp malum kişiyi savunuyorsa bu cehaletin göstergesidir. Fix sözler başka kim varki?
Biz kuyruklara girdik kuyruklar şimdide var ekmek benzin kuyrukları doldu taşıyor başka kim varki ?

Kim olursa olsun ne farkeder ki bu gün hükümette x parti değil benim oy vereceğim y partisi olsaydı ben y partisinin karşısında kim varsa ona oy kullanırdım ama maalesef ülkede takım tutar gibi parti tutuluyor hayır bu iktidardan nemalanan kesime birşey demiyorum hadi onların çıkarı varda şu iç anadolu ve karadenizde ki reis reis diye ölen kesmi cidden anlamıyorum otopsi yapsak beyin çıkarmı merak ediyorum

eskiden hafta sonu gezerdik gece gezmeye çıkardık paramız vardı cebimizde şimdi sadece eve mutfak malzemesi almak için yaşıyoruz
sosyal hayat denen birşey kalmadı Halen birileri çıkıp malum kişiyi savunuyorsa bu cehaletin göstergesidir. Fix sözler başka kim varki?
Biz kuyruklara girdik kuyruklar şimdide var ekmek benzin kuyrukları doldu taşıyor başka kim varki ?

Kim olursa olsun ne farkeder ki bu gün hükümette x parti değil benim oy vereceğim y partisi olsaydı ben y partisinin karşısında kim varsa ona oy kullanırdım ama maalesef ülkede takım tutar gibi parti tutuluyor hayır bu iktidardan nemalanan kesime birşey demiyorum hadi onların çıkarı varda şu iç anadolu ve karadenizde ki reis reis diye ölen kesmi cidden anlamıyorum otopsi yapsak beyin çıkarmı merak ediyorum

Onların da çıkarı var 500 lira bile alsalar sistemin değişmesini istemezler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt