GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lübnan Başbakan Yardımcısı Saadeh Al-Shami katıldığı bir televizyon programında, devletin ve Lübnan Merkez Bankası’nın iflas ettiğini ifade ederek, kayıpların devlet, Lübnan Merkez Bankası, bankalar ve mevduat sahipleri arasında dağıtılacağını belirtti.​

Aynı zamanda Lübnan hükümeti adına Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakereleri sürdüren heyetin başında bulunan Şami, katıldığı bir televizyon programında ülkenin ekonomik durumu hakkında açıklamalar yaptı.

Merkez Bankasındaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka ciddi krizlerin de patlak vermesine yol açtı.

Ekonomik krizden önce yaklaşık 440 dolar civarında olan asgari ücret, Lübnan lirasındaki değer kaybı nedeniyle 30 doların altına kadar düştü.

Birleşmiş Milletlerin 1 Temmuz 2021'de yayımladığı değerlendirme raporunda, yaşam şartlarının 1975-1990 yıllarındaki iç savaş döneminden bile daha kötü olduğu vurgulanmıştı.

Lübnan hükümeti, Aralık 2021'de, yolsuzluk, mali kaynakların kötü kullanılması ve likidite sorunu nedeniyle finansal sistemdeki kaybın 66 milyar dolar olduğunu bildirmişti.

Ne bekliyorsun olm

Parası dolarda diye dolar artınca sevinen dangalakların olduğu bir ülkeye çok bile.

Toplumun silkelenip kendine gelmesi için ekonomik krizi derinden hissetmesi gerekiyor diye düşünüyordum fakat üzerine kocaman puntoyla KRİZ yazan bir odunu götlerine de soksan bağlılığından zerre taviz vermeyecek kitleleri üzüntüyle izliyorum.
Çöpten yiyecek toplarken yanına yaklaşan mikrofona "çok şükür karnım doyuyor, sarayda yaşayanlara Allah zeval vermesin çünkü bal tutan parmağını yalar" diyebilen bir homo sapiens üyesi, benim bütün bilgimi ve görgümü boşa çıkartıyor.
20 yıl öncesinde en azından yaşanan krizlere tepki gösteren bir halk ve o krizleri de kabullenen iktidarlar vardı. Bugün yaşadıklarımız ise beni Marx'ın "din kitlelerin afyonudur" sözüne götürüyor.
İnançlı bir adam olarak söylüyorum, kendini müslüman olarak tanımlayıp zulümden keyif alan bu dilsiz ve tepkisiz kitlenin benim anladığım dinde cennete gitmesi söz konusu olamaz. Olur da ben oraya gidersem, bunlarla aynı yerde bulunmayı kabul edemem, tatsızlık çıkarırırm.

Toplumun silkelenip kendine gelmesi için ekonomik krizi derinden hissetmesi gerekiyor diye düşünüyordum fakat üzerine kocaman puntoyla KRİZ yazan bir odunu götlerine de soksan bağlılığından zerre taviz vermeyecek kitleleri üzüntüyle izliyorum.
Çöpten yiyecek toplarken yanına yaklaşan mikrofona "çok şükür karnım doyuyor, sarayda yaşayanlara Allah zeval vermesin çünkü bal tutan parmağını yalar" diyebilen bir homo sapiens üyesi, benim bütün bilgimi ve görgümü boşa çıkartıyor.
20 yıl öncesinde en azından yaşanan krizlere tepki gösteren bir halk ve o krizleri de kabullenen iktidarlar vardı. Bugün yaşadıklarımız ise beni Marx'ın "din kitlelerin afyonudur" sözüne götürüyor.
İnançlı bir adam olarak söylüyorum, kendini müslüman olarak tanımlayıp zulümden keyif alan bu dilsiz ve tepkisiz kitlenin benim anladığım dinde cennete gitmesi söz konusu olamaz. Olur da ben oraya gidersem, bunlarla aynı yerde bulunmayı kabul edemem, tatsızlık çıkarırırm.
Kocamin cayina idrar koyuyuorum basligina gel

Müslümanlıkta veya herhangi bir dinde yolsuzluk, uyuşturucu kaçakçılığı, insan pazarlama(her türlüsü çocuk bile) ve cinayet işleyip cami veya ibadethane yaptırmak günahlarını kapatır mı? Böyle bir din varsa muhtemelen bizler cennetlik olamayız ki bu insanlarla birlikte cennette olmak bile ahlaki olmayacaktır.

Dolar güçleniyor
Küresel kriz kapıda sanırım

BREAKING: Eurozone annual producer inflation hits 31.4% in February, a record high.

Euro bölgesinde yıllık ÜFE %31.4'e çıkmış.rusya ambargo bir taraflarında patlayacak böyle giderse.

akıllı işler ve hazırlıklar yoksa 2022 nin son çeyreği çok karanlık geçebilir. Ki bugünlerde olanlar biraz habercisi gibi bana göre, sürekli masa başından ekonomiyi düzeltme çabası varmış gibi duruyor maalesef.

tüm bu tabloda saatli bomba gibi dururken seçim yaşayacağız. iktidar değişti diyelim krizler onlara patlayabilr millette "aha gördük işte" mantığında yaklaşacaktır.

Nasları bir kenara bırakıp 10-12 puan faiz arttırımı yapacagımız günler yaklasiyo mu rts?

beklenti olabilir ama ben hala "ben buradayken benden faiz konusunda başka bir şey beklemeyin" lafına kalıp olan "faiz sebep enflasyon sonuç" garip demeci eklenince- geri vites olur mu sonuçlarını bilerek, bilemedim.

Hatta o nedenle sabitte duruyorlar diye düşünüyorum.

Dolar endeksi fırlaması korkutucu

Son düzenleme:

Lübnan Başbakan Yardımcısı Saadeh Al-Shami katıldığı bir televizyon programında, devletin ve Lübnan Merkez Bankası’nın iflas ettiğini ifade ederek, kayıpların devlet, Lübnan Merkez Bankası, bankalar ve mevduat sahipleri arasında dağıtılacağını belirtti.​

Aynı zamanda Lübnan hükümeti adına Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakereleri sürdüren heyetin başında bulunan Şami, katıldığı bir televizyon programında ülkenin ekonomik durumu hakkında açıklamalar yaptı.

Merkez Bankasındaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka ciddi krizlerin de patlak vermesine yol açtı.

Ekonomik krizden önce yaklaşık 440 dolar civarında olan asgari ücret, Lübnan lirasındaki değer kaybı nedeniyle 30 doların altına kadar düştü.

Birleşmiş Milletlerin 1 Temmuz 2021'de yayımladığı değerlendirme raporunda, yaşam şartlarının 1975-1990 yıllarındaki iç savaş döneminden bile daha kötü olduğu vurgulanmıştı.

Lübnan hükümeti, Aralık 2021'de, yolsuzluk, mali kaynakların kötü kullanılması ve likidite sorunu nedeniyle finansal sistemdeki kaybın 66 milyar dolar olduğunu bildirmişti.

Burada bir sürü Lübnanlı arkadaşım var

Çalışmak İçin çok Lübnanlı hekim geliyor, çok da iyi anlaşıyoruz onlar da Türkleri çok seviyor kültürümüz damak tadımız baya benZeşiyor

Adamlar 2 senede ekonomi olarak göçtüler

Bundan birkaç sene önce hekim maaşı 10000 dolar civarındaymış şimdi 500 dolar bizden çok daha kötü durumdalar

Küçücük bir ülke düşünün ne kadar büyük bir yolsuzluk olduğunu anlarsınız biZim ülkemiz çok büyük onlara göre ama şaşılacak bir şekilde ekonomi hala iflas etmeden devam ediyor çünkü yükü halkımız sırtlanıyor

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

1 Mart 2022
Brent 105 $
Dolar 13.92
Motorin 16.04
Benzin 16.55

8 Nisan 2022
Brent 102 $
Dolar 14.75
Motorin 21.27
Benzin 19.04

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt