GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O değilde bu kur korumalı mevduattan sonra enflasyonu dövizle durdurmaya çalışanların da bacağına sıktılar. 18den satmayıp hala döviz tutanların parasının reel değeri bu süreçte yarı yarıya azaldı.
Bu arada anlamayanlar için.

O gün 18den sattığınız bedele X diyelim, şu an 0.8x civarı, her şeye en az %100 zam geldi, o güne göre alabiliteniz 0.4xe indi hadi ben sert hesapladım diyelim en fazla 0.5x elinizdeki para şu an.

Bu arada anlamayanlar için.

O gün 18den sattığınız bedele X diyelim, şu an 0.8x civarı, her şeye en az %100 zam geldi, o güne göre alabiliteniz 0.4xe indi hadi ben sert hesapladım diyelim en fazla 0.5x elinizdeki para şu an.

Doğru mantıkta sürekli yükselen bir grafikte , her tarafta dolar 25 leri altın 1200 leri görecek diye söylemlerin olduğu noktada kimse bozduramazdı. Her şey bir gecede oldu , yavaş yavaş gerileyen bir durum olsa ve hala bozdurmuyorsa o insanlarda hatayı aramak doğru olandır

Doğru mantıkta sürekli yükselen bir grafikte , her tarafta dolar 25 leri altın 1200 leri görecek diye söylemlerin olduğu noktada kimse bozduramazdı. Her şey bir gecede oldu , yavaş yavaş gerileyen bir durum olsa ve hala bozdurmuyorsa o insanlarda hatayı aramak doğru olandır

Amatör ve küçük bir yatırımcı olarak psikolojiyi anlıyor ve katılmıyorum. Hiç bir şey dimdik artmazdı o yüzden bir yerde bir sebeple patlayacaktı hatta o zaman da teknik kendi sebebini yaratır demiştim. Bu 8.65 olan dolarda Berat'ın istifası gibiydi, kimse bilmiyordu ama bir sebep olmalıydı.

Diğer noktaya gelirsek o gün 18den satıp gidip gayrimenkul vs almadıysan yine zararda olacaktjn enflasyondan dolayı. Benim anlatmak istediğim insanların enflasyona karşı kendilerini koruma yöntemini ellerinden aldılar şu an.

Dünyanın her yerinde bekkeyen nakit zarar ediyor şu an.

Bu arada Tüik verilerini farklı yollarla hesaplayıp metodolojisini Tüike onaylattırmayanlar artık veri sunamayacak, sunarsa hapis cezası. Bu kararı geçirmeye çalışıyorlar şu an.

Diğee noktaya gelirsek zamanında kampanyalarla başlatılan BES sistemlerinin hemen hepsi çöp oldu, o dönem verilen paraların hemen hepsi şimdiden eridi. Bes yapıp emeklilikte rahat olacağını sanan insanlar o gün devletin sıcak para ihtiyacından başka bir şeye hizmet etmemiş oldu böylece.

Amatör ve küçük bir yatırımcı olarak psikolojiyi anlıyor ve katılmıyorum. Hiç bir şey dimdik artmazdı o yüzden bir yerde bir sebeple patlayacaktı hatta o zaman da teknik kendi sebebini yaratır demiştim. Bu 8.65 olan dolarda Berat'ın istifası gibiydi, kimse bilmiyordu ama bir sebep olmalıydı.

Diğer noktaya gelirsek o gün 18den satıp gidip gayrimenkul vs almadıysan yine zararda olacaktjn enflasyondan dolayı. Benim anlatmak istediğim insanların enflasyona karşı kendilerini koruma yöntemini ellerinden aldılar şu an.

Dünyanın her yerinde bekkeyen nakit zarar ediyor şu an.

Abi kendin diyorsun amatör ve küçük yatırımcı adam diye...

Bu kesim çoğunlukla toplum tarafından , tv'den , eşinden dostundan duyduğuna göre hareket eden adam gidip bozduramazdı.

Çünkü aynı zihniyet dolar 12 ve altına düştüğünde de 10'ların altına düşsünde öyle alalım açısıyla bakıyor olaya.

Nakit konusunda sonuna kadar katılıyorum. Para kesinlikle bir gayrimenkule bağlanmalı

Bursa'da 2-3 haftadır havalar güzel. Kombi çok düşük seviyede yanıyor ona rağmen 570 lira fatura geldi. %35 zammın etkisini şimdiden gördük.
yaza girmeden millet kombiyi kapatmadan son bir keşkül dalgası ...

yaz süresince insanlar dikkat etmeden nasıl zamlanacak acaba

Merhabalar konu dışı olacak ama bazı başlıklara neden yorum yapma hakkımız olmadığını anlamadım biri anlatabilir mi ?

Mülteci Sorunu Nasıl Çözülecek? Örneğin yorum yapamıyorum​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt