GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Umarım vaatleri gerçekleştirler yoksa doların dönüşü fena olur, 23'ü bile görür.

Benden soylemesi ve ytd.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Biraz daha artsaydı simit yiyecektim artık pide yiyebilirim.

Dolar hala 13 Tl. fakat sevinenlere bakarsak 3 Tlye gerilemiş diyebiliriz.

Geri zekalı nedir, nasıl olunur ile ilgili örnekler sunuyor bize yandaş tayfa. wp durumları, insta hikayeleri, twitler.

8lere iner mı sence ? Bence inmez 11 seviyelerinde kalır belli bir süre sonra üretim olmayınca ve vadelide uzun vadecilere verileceği açıklanınca yine 15 seviyelerine tekrar gelip oralarda yavaşlar ve yatay seyretmeye başlar diye düşünüyorum

Şu an yorum yapmak zor dediğim gibi fonun koşulları önemli muhtemelen devlet bankaları üzerinden verilecektir ve bu da ciddi bir döviz satış etkisi oluşturacaktır, yatırılan mevduatları da devlet bankaları kullanır ve risk pozisyonlarını ötelemiş olur. Zaman ve denge koşullarına göre de piyasa etkisini görürüz.

Dolayısıyla destek direnç verebiliriz ama modelin uygulanabilirliği çok uzun ömürlü olmayacaktır, en azından marta kadar faiz inmeyecek ama biz aslında dolaylı yoldan faiz arttırmış olduk dolayısıyla nasıl bir denge olacağını görmek gerekecek. Özel bankaların bu işten zararlı çıkacağı kesin olduğu için onlar da döviz pozisyonu alabilirler, piyasada bir savaş olacak o yüzden bu savaşı da parası çok olan kazanır.

En önemli nokta bu model uzun ömürlü bence olmayacaktır, seçime kadar bir pansuman olur ve seçim kararı hızlıca alınır gibi gözüküyor.

Evet detaylar yavaş yavaş belli oluyor.

Şimdi şöyleymiş. TL’nizi 6 ay vadeli bağlarsanız, yükselen dövizin yüzde 50’sini, 1 yıl vadeli bağlarsanız yüzde 100’ünü alacakmışsınız. Aradaki farkı hazine ödeyecekmiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt